Възможно ли е утечка от оголен кабел в купето?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Re: Възможно ли е утечка от оголен кабел в купето?
Най -важният критерий за обслужваемите акумулатори е гъстотата на електролита в отделните клетки.Признак за "заминала" батерия е "мъртвата клетка" т.е. тази на която няма никаква гъстота на електролита.
- plamen_318
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 E30 M5 F90
- Детайли за колата: e46 320ci 2001
e46 320d 1999
e30 318 coupe 1987
e60 535d lci 2009
Имам следния проблем
колата харчи ток като не е запален мотора. Също така и оборотите играят.А при първото стартиране за деня се чува нещо като кипене зад климатроника сиди-то и отворите за въздух.Та мисълта ми е възмояжно ли е да е от този таралеж
колата харчи ток като не е запален мотора. Също така и оборотите играят.А при първото стартиране за деня се чува нещо като кипене зад климатроника сиди-то и отворите за въздух.Та мисълта ми е възмояжно ли е да е от този таралеж
plamen_318 написа:колата харчи ток като не е запален мотора.
Kak го разбра това, пада ти акумулатора ли??? Колата ако има преразход, докато е в покой се разбира само след определен тест за утечки, който многократно се коментираше в същата тема, както и това как да се разбере откъде идва този разход. Вероятно ако наистина има разход, голяма е вероятността да идва от таралежа. Това мисля също стана на 1000% ясно от същата тая тема.
plamen_318 написа:Също така и оборотите играят.
Оборотите на колата нямат директна връзка с акумулатора, камо ли таралежа, по-скоро индиректна, но ако говориш за оборотите на двигателя на парното е друга бира вече - и да, проблемът идва от таралежа прословут. Ползвай търсачката, за този таралеж има много, ама много изписано. Достатъчно е да напишеш думата таралеж в лупата по-горе.
plamen_318 написа:А при първото стартиране за деня се чува нещо като кипене зад климатроника сиди-то и отворите за въздух.
Това са моторчетата, които движат клапите, механизирани са, защото това е целта на климатроника - да ти направи зададената температура в купето автоматично и съответно клапите се самонагласят колко да бъдат отворени или затворени.
- plamen_318
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 E30 M5 F90
- Детайли за колата: e46 320ci 2001
e46 320d 1999
e30 318 coupe 1987
e60 535d lci 2009
Kak го разбра това, пада ти акумулатора ли???
Да за около 20 часа го сжаля целия и този тест ми го правиха и ми казха че ще трябва да се разглобява много по колата и че таралежа на диагностика не се хващал та за тожа питам
Да за около 20 часа го сжаля целия и този тест ми го правиха и ми казха че ще трябва да се разглобява много по колата и че таралежа на диагностика не се хващал та за тожа питам

Чак пък да се разглобява много... свържи се и ти с колегата oci, който ги рециклира тези таралежи, а може да го помолиш да ти го монтира той, защото го прави със затворени очи за 10 мин. и си забравил за проблема!
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
...на мен oci ми смени таралежа а 5 миути..свали жабката, отви кората в страни на конзолата, бръкна и извади таралежа..
) чак пък часове работа за един таралеж, вярно на кофти място е, но ако си го правил много пъти наистина е доста бърза процедура.

36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3