Нямам парно, а колата е загряла
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Re: Нямам парно, а колата е загряла
На 320д ,136к.,с допълнителен ел. подгревател, къде се намира този ел.клапан? Който знае моля да обясни или снимки да покаже .От реалоема не става ясно мястото.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
stoimenov_1958 написа:На 320д ,136к.,с допълнителен ел. подгревател, къде се намира този ел.клапан? Който знае моля да обясни или снимки да покаже .От реалоема не става ясно мястото.
Като отвориш капака горе в ляво има една ниша, там вътре е, влизат излизат тръби в него.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
В ляво (пред пасажера) е само ел.подгреватела,на тези които имат печка тя е на това място.Моля за уточнение.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
stoimenov_1958 написа:В ляво (пред пасажера) е само ел.подгреватела,на тези които имат печка тя е на това място.Моля за уточнение.
Да прав си колега! Моя грешка!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
а възможно ли е да духа студено от време на време защото печката ми нещо не работи и съм и изключил буксите. Като ги включа и колата се побърква на цд-то пише -DISABLE- , когато давам мигачи не се вижда да мигат на таблото и т.н. и дали печките подлежат на ремонт? 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
MuTaJlaKo написа:а възможно ли е да духа студено от време на време защото печката ми нещо не работи и съм и изключил буксите. Като ги включа и колата се побърква на цд-то пише -DISABLE- , когато давам мигачи не се вижда да мигат на таблото и т.н. и дали печките подлежат на ремонт?
те че се ремонтират се рамонтират, но проблема не е от това, че си разкачил печката, на всички коли имат печки пък парното е яко.
или клапана ти е проблема или датчика за температура в купето от който реално модула на климатроника управлява клапана.
Еми днеска свалих клапана и го разглобих. Вътре не беше мръсен ама все пак го почистих, и докато беше разглобен го закачих да видя дали отваря и затваря, и когато запаля колата отваря като я загася затваря или нещо такова. Пробвах да пускам на студено, на топло, на климатик но тогава клапана нито затваряше нито отваряше, нз дали трябва да е така
а този датчик за температура да не се намира на пластмасата на радиаторчето което е в централната конзола ?

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Датчика е до решетката, от лявата страна на дисплея на климатроника. Зад него седи вентилаторчето, което го обдухва.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
При мен след като ми смениха антифриза(и обезвъздушихме хубаво в последствие) парното е супер. Или не е била обезвъздушена както трябва или в нещо друго е бил проблема, но сега съм мн доволен от парното.
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
Здравейте колеги, и при мен се появи същия проблем. Колата загрява а първо няма. Насочете ме към някой майстор в Соф-ия, който да се справи с проблема.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
catpat написа:Здравейте колеги, и при мен се появи същия проблем. Колата загрява а първо няма. Насочете ме към някой майстор в Соф-ия, който да се справи с проблема.
Пробвай първо това: Отивай при колегата Dimitroff да ти сменят антифриза и да ти обезвъздушат системата и виж как ще е. Ако не се оправи ще го мислим.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=300742
Даже има и промоция за оригинален антифриз.
cHaunepucTa написа:При мен след като ми смениха антифриза(и обезвъздушихме хубаво в последствие) парното е супер. Или не е била обезвъздушена както трябва или в нещо друго е бил проблема, но сега съм мн доволен от парното.
- catpat
- Потребител
-
Колеги, ситуацията е патова – помагайте! Продължавам да съм без парно, клапана работи - маркучите които влизат и излизат са горещи, сменена здрава водна помпа а в колата студ. Като се извади горния маркуч на изпарителя на газовата парното тръгва, не е това което трябва да е, на 80-90% е. Угася ли колата, отново старата песен – студ и замръзнали джамове. 16г. Карам BMW за такъв проблем не съм и чувал. Казвайте какво да правя. 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
catpat написа:Колеги, ситуацията е патова – помагайте! Продължавам да съм без парно, клапана работи - маркучите които влизат и излизат са горещи, сменена здрава водна помпа а в колата студ. Като се извади горния маркуч на изпарителя на газовата парното тръгва, не е това което трябва да е, на 80-90% е. Угася ли колата, отново старата песен – студ и замръзнали джамове. 16г. Карам BMW за такъв проблем не съм и чувал. Казвайте какво да правя.
Да не би да не ти е вързана правилно газовата уредба щом откачаш маркуча и тръгва има някаква мизерия.
- catpat
- Потребител
-
Газовата съм я сложил преди три години. Това ще е четвърта зима.
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
здравей колега !99% ти е за смяна радиаторче на парното
имах същия проблем миналата зима ...сменях водна помпа ,термостат ....набих се 250 лв. и студ та се нетрае ....
кола загряла духа хладно ...накрая смених радиаторчето на парното струва 90лв. оргинално ....купено от колега тук в раздел сервизи,магазини и се родих жега ....сменя се за 20-30мин. намира се зад пепелника и малката жабка ...

65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5