Нужда от съвет за турбо на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: Нужда от съвет за турбо на е46
kxy написа:Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?
http://wynns.tech-co.bg/produkti/turbo-cleaner-aerosol Това е средство за почистване а не за удължаване на живота на турбото.Живота му зависи от режими на работа,мазане и т.н.
Тънкостта при използването на такъв спрей на работещ автомобил е много леко да се впръсква на малки порции,че иначе двигателчето лудва.Иначе в инструкциите е обяснено подробно как да се използва.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
kxy написа:Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?
Освен това което колегата е описал за спрея се сещам за още 2 неща. Редовна смяна на филтър картерни газове и след натискане за по-продължително време, преди да загасиш мотора да оставиш на обороти да работи 2-3 минути.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- rally_m
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D
frizzante написа:kxy написа:Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?
Освен това което колегата е описал за спрея се сещам за още 2 неща. Редовна смяна на филтър картерни газове и след натискане за по-продължително време, преди да загасиш мотора да оставиш на обороти да работи 2-3 минути.
Това е основното, което колегата е казал. Аз мога да добавя и честа смяна с хубаво масло в двигателя. На повечето места, където сменят масла за да ти продадат по скъпо масло казват че пробега му е по-голям и спокойно можеш да си караш 13-15 000 км с такова.

Dream_BMW написа:kxy написа:Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?
http://wynns.tech-co.bg/produkti/turbo-cleaner-aerosol Това е средство за почистване а не за удължаване на живота на турбото.Живота му зависи от режими на работа,мазане и т.н.
Тънкостта при използването на такъв спрей на работещ автомобил е много леко да се впръсква на малки порции,че иначе двигателчето лудва.Иначе в инструкциите е обяснено подробно как да се използва.
От къде мога да си закупя въпросният спрей колега ? Че както вече казах един майстор ми каза че турбото ми било зацапано и затова колата не ми вървяла в ниските обороти , и искам му напрая профилактика(почистване или както се казва) , така че я кажете от къде мога да закупя тва спрейче и г/д ква е цената ?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
kxy написа:опа открих го в сайта от къде мога да си го закупя
В темата от която разбрах за този спрей бе споменато,че при турбини с геометрия,каквато е твоята вероятно е доста възможно да се наложи сваляне на турбината и почистването /полирането/ на геометрията и,както и на изпускателния колектор от твърди частици ,които евентуално могат да се отделят от него и да нанесат сериозни повреди върху турбинката.
Dream_BMW написа:kxy написа:опа открих го в сайта от къде мога да си го закупя
В темата от която разбрах за този спрей бе споменато,че при турбини с геометрия,каквато е твоята вероятно е доста възможно да се наложи сваляне на турбината и почистването /полирането/ на геометрията и,както и на изпускателния колектор от твърди частици ,които евентуално могат да се отделят от него и да нанесат сериозни повреди върху турбинката.
Тоест искам не искам тряа да се свали турбината , всъщност и аз не знам дали трябва да се почисти просто един майстор ми каза че колата може да не върви щото турбината е зацапана и сега търся вариантите

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Общо взето за тези неща си трябват хора с опит и идея какво правят а ние тук си помагаме,поне да не ни взимат за балъци по сервизите и да имаме някаква представа за евентуалните проблеми вариантите за техните решения.
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Колеги, има доста теми за турботата, но днес не се сдържах вече...Незнам защо продължаваме да се правим на балъци?Значи ако имате проблем с турбото, решавате 1. Да си купите ново или 2. Да рециклирате вашето старо.Аз ще предпочета 1-вото...да ама някои ще кажат то новото струва маика си и баща си - да ама не.Проверено!6-то турбо за БМВ вече пристига за 2-ра година поръчвам за приятели от Китай и струва чисто и просто 240$ турбото +100-транспорт+ 47.07лв.ДДС и митнически сборове = около 550лв.всичко.Е сега ще кажете КИТАЙСКО- да бе китайско е но е качествено /според мен,защото съм ги видял, а някои вече са минали 60000км за 2-те години/.Има и по-евтини , но нали знаете че има Китайско и Китайско.Аз имах късмет да ми ги препоръча човек/германец/ който им е обурудвал предприятието с балансиращи машини от най-ново поколение.Даже виртуално се познавам с 2-ма.Сега ...важното е да се знае, че има и по-евтин вариант, без комромиси в качеството, но за това се иска все пак да имате някакви умения и инструменти.Говоря за това вие да си "рециклирате" вашето собствено турбо.Това става с така наречения C.H.R.A.-center hub rotating assembly с прости думи купувате централната част с балансирана турбина на която с 2 думи се слагат "охлюва" и долната част и сте готов.Това удоволствие стува само 100$ CHRA+80 транспорт+21.00лв.ДДС и митнически сборове. Сега това което ви давам е сайта на производителите, а другия е сайта от който можете да си поръчате от една очарователна китайка MARY MA.Да добавя, че най- ниската стойност на фактурите, които може да ви напишат за пред митницата е : 1-ви вариант турбо-100$ и транспорт-50$ ;2-ри вариант CHRA- 50$ и транспорт-40$.Това е. Можете да питате каквото искате ще ви помогна в каквото мога но не ме карайте да поръчвам за някого.Всеки сам може да го направи стига да знае английски на едно средно ниво.Може да се плаща с каквото искате, те са много гъвкави и ще ви дадат някакъв удобен и за вас начин.Сега времето за доставка е около 10 дни с ДЧЛ.Най-дълго съм чакал 2 пълни седмици, наи-кратко 6 дни.Сега сайтовете: http://www.cnrefone.com и http://refone.en.alibaba.com/product/56 ... erproduct1 Успех на всички.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
skoklev написа::yes: От доста време ги гледам тези точно, и се чудех от къде да сондирам инфо и впечатления 1ва ръка.
Ето имаш вече.Общо тези които аз съм поръчвал и тези които приятели са си взимали за други автомобили /Рено,Волво,Мерцедес,Нисан и др./надвишават 30бр.При 2-турбини имаше проблеми, върнати са и са получени нови.Имат гаранция 1 год.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
Тъкмо скоро попаднах на това http://www.ebay.de/itm/TURBOLADER-BMW-320D-E46-X3-2-0TD-110KW-150PS-01-NEU-24-MONATE-GEWAHRLEISTUNG-/251128007431?pt=DE_Autoteile&fits=Platform%3AE46|Type%3A320d&hash=item3a78654b07 и се чудех какви са тези турбини. Чисто нови, а не рециклирани на такава цена - няма начин да не са китайски. Което не изключва варианта да са с прилично качество, както твърди и колегата, който има преки впечатления от тях. Имат и две години гаранция. 

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Колеги, аз за да не спамя с нова тема ще питам тук - някой може ли да ми каже
1) Модела турбина на 330xd
2) Някаква идея с каква по-голяма мога да я сменя
1) Модела турбина на 330xd
2) Някаква идея с каква по-голяма мога да я сменя

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Колега и аз съм от семейството 330д
,като тебе преди да си легна мисля за по голямо турбо.Да знаеш не е евтино за 330д.
Някой ако има опит ще следя темата.

Някой ако има опит ще следя темата.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Тоя пич Пифа изби рибата...
http://refone.en.alibaba.com/search/pro ... hText=330d
Тука при сърч за 330д излизат цени на турбини, който са по-евтини от 320d 150к.с.
))
http://refone.en.alibaba.com/search/pro ... hText=330d
Тука при сърч за 330д излизат цени на турбини, който са по-евтини от 320d 150к.с.

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp