разход и лошо гориво

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Re: разход и лошо гориво

Мнение от taba4ko » 13 Окт 2012, 12:06

За сега проблема си остава в лошото гориво. При последното зареждане нещата с разхода се нормализираха. Остава проблема с датчиците който мисля днеска да го разнищя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 23 Окт 2012, 9:07

emo_ch написа:Левият датчик постоянно ли показва нула или се колебае около нулата. По принцип помпата в резервоара изпомпва горивото само в единия отсег и когато горивото е наполовина, единият датчик показва много малко количество (между 0 и 2 литра), а другият показва пълен отсег (поне про мен е така).

Когато е заредено догоре и двата датчика показват приблизително еднакво. Когато съм на половината резервоар и по-малко показва само десния датчик. Показанието му е вярно според стрелката на горивомера.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 23 Окт 2012, 13:13

taba4ko написа:
emo_ch написа:Левият датчик постоянно ли показва нула или се колебае около нулата. По принцип помпата в резервоара изпомпва горивото само в единия отсег и когато горивото е наполовина, единият датчик показва много малко количество (между 0 и 2 литра), а другият показва пълен отсег (поне про мен е така).

Когато е заредено догоре и двата датчика показват приблизително еднакво. Когато съм на половината резервоар и по-малко показва само десния датчик. Показанието му е вярно според стрелката на горивомера.

Правилно ти показва всичко :yes: Когато имаш малко гориво помпата го дърпа само в десният сектор.Ако имаш проблем с помпата,тя няма да може да дърпа горивото от левият сектор :bchug:

Предишна

Назад към E46