Помогнете, колата не върви, майсторите не намират проблема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Помогнете, колата не върви, майсторите не намират пробле
Ако на диагностика показва, че не работят дюзи, то чистенето на резервоара ми се вижда малко отгоре, а смяната на горивен филтър съвсем отгоре. Има тема за чистене на дюзи и цената за това... Не е моя работа да повтарям другите, но данните при компютърна диагностика показват достатъчно ясно повечето проблеми.
Колежке, верно, обади се на Димитров и го остави да ти помогне. С времето и аз се убедих, че хората от форума са наясно какво се случва в колите им и си помагат. Ако нещо не мога да се справя, първо тук чета и споделям, каквото научавам. Ако изминаваш поне 200 километра, за да е към края на пътуването ти и колата ти гасне нито филтъра, нито помпата са ти проблем. И тогава идва ред на процесите при натоварване на двигателя и датчиците. Утре, добри хора може да ти кажат , че компютъра ти е за смяна, а после, че главата на мотора е отишла, а да се окаже, че имаш датчик за смяна... Както описваш настоящите ти майстори, остава надеждата, че ще се справят.
Напиши ни моля, какво е било причина за проблема ти, за да имаме някаква представа. Ще се справиш, тези коли си искат да им разбереш чалъма и те допускат дои себе си ако не си тапир.
Колежке, верно, обади се на Димитров и го остави да ти помогне. С времето и аз се убедих, че хората от форума са наясно какво се случва в колите им и си помагат. Ако нещо не мога да се справя, първо тук чета и споделям, каквото научавам. Ако изминаваш поне 200 километра, за да е към края на пътуването ти и колата ти гасне нито филтъра, нито помпата са ти проблем. И тогава идва ред на процесите при натоварване на двигателя и датчиците. Утре, добри хора може да ти кажат , че компютъра ти е за смяна, а после, че главата на мотора е отишла, а да се окаже, че имаш датчик за смяна... Както описваш настоящите ти майстори, остава надеждата, че ще се справят.
Напиши ни моля, какво е било причина за проблема ти, за да имаме някаква представа. Ще се справиш, тези коли си искат да им разбереш чалъма и те допускат дои себе си ако не си тапир.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Добре де,тази кола вървяла ли е някога както трябва?Ако е имала някакви,дори и по-малки индикации,че нещо не е наред,не е трябвало да я взимате.Нямам нищо против колата или дизелите,но поне аз оставам с впечатлението,че хората,които наистина им разбират са много малко (по-скоро единици),повечето нямат качествен софтуер,а и самата им подготовка не е добра.Явно трябва да минат няколко години,докато ги понаучат,както е с по-старите дизели вече (макар и не на всякъде,но това си е до хората).
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td

сам предполагам знаеш колега колите били то дизел или бензин са до някаде и на късмет, дизела като сложност предполага по малко възможности за дефект но тези по малко са доста по-скъпи. както знаеш при дизеловия мотор от този клас няма ламбда сонди, или запалителна система като при бензина, но за сметка на това прецизността на изпълнение на мотора е много голяма.
ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
krat17 написа:ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ
330d ГНП?

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Има ли развитие по случая?
Оправиха ли колата?
Оправиха ли колата?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Съмнявам се за толкова време да не са я оправили, но се съмнявам и авторката на темата да чете нашите съвети/въпроси...още малко живот и остана на тази тема 

Веселин|Василев написа:До колкото знам в резервоара е цедка, но да го наречем филтър, но има още един горивен филтър който се сменя също така и въздушния сменете, вижте си и този за картерните газове, защото съм имал проблеми с него! Да, нека погледнат дюзите както казаха колегите също така и горивните пътища! Според мен ако беше проблема в педала поне нямаше да гасне!
И да не забравите живите данни, колегите да се произнесат ако след всичко това проблема ви не е решен!
Аз ли съм идиот или нещо не разбирам - светва чек лампа на таблото, сигнализираща за проблем и не се записва грешка??? Тва ми се струва невъзможно!!! Искам да ти кажа, че не знам с какви сервизи разполагате във Велико Търново, но задължително трябва да намериш или поне да стигнеш до сревиз, където разполагат с подходяща диагностична апаратура. Търсете сервиз, който разполага с GT1DIS tester за БМВ. Надявам се, ако намерите такъв сервиз този, който прави диагностиката да разбира кво гледа и т.н., което малко ме съмнява. Общо взето мисля, че общувате с малоумници, които самозвално са се нарекли майстори. Убеден съм, че проблемът може да бъде хванат, обаче явно не и там!!! Почти няма как колата да угасне и нещо да не излезе от нормалните си параметри, така че да не се запише грешка. Дори и това да е затлачване от биклуци, което мен ме съмнява това да е проблема, то със сигурност електрониката ще отчете ниско налягане горе в рейла и ще бъде записано. Дори, ако проблемни се окажат дюзите те постоянно се следят от електрониката и пак би записало грешка, ако заклати дори и съвсем леко обороти. Съответно после програмата автоматично те отвежда за тест на работата на дюзите и много ясно дава индикация коя работи и коя не. Това с педала също ако е така и той да прекъсва някъде - пак ще го запише като грешка. Всичко това го казвам от собствен опит, защото идеално познавам програмата и електрониката как работят при БМВ и смело мога да заявя, че просто не попадате на майстори. Нямам представа какво да ви посъветвам, но ако се наложи просто идете в официалния сервиз, там поне има оригинален диагностичен софтуер. Май най-близо ви е Пловдив!!!
skoklev написа:330d ГНП?Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!
Е ти представяш ли си да няма ГНП?

Както каза Dimitroff, темата на дали ще има продължение.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
JTD написа:skoklev написа:330d ГНП?Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!
Е ти представяш ли си да няма ГНП?![]()
е да ама преди това някой е казал ...
ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ
на 330 в помпата няма резитори и кондензатори и се води помпа високо намягане

mitrax написа:JTD написа:skoklev написа:330d ГНП?Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!
Е ти представяш ли си да няма ГНП?![]()
е да ама преди това някой е казал ...ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ
на 330 в помпата няма резитори и кондензатори и се води помпа високо намягане
Да няма разни такива чаркове ама викаш онази, която е с такива джаджи се води ГНП, а тази не се води ГНП, а се води ПВН, по твоите изписвания?

Ако трябва да се върнем още в темата се пише това:
Този мотор е комънрейл - няма никакво ГНП.
Така, че както се каза, темата е готина, с готини постове и най-вероятно няма да има завършек. Ама може би е по-добре така, че каквито неща се пишат...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
виждам админе че ти е кеф да се смееш .. знаеш много добре на какво викаме ГНП .. Правиш някаква игра на думи и се присмиваш . Ще я затворят темата - да

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3