Помогнете, колата не върви, майсторите не намират проблема

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Помогнете, колата не върви, майсторите не намират пробле

Мнение от гумата » 29 Авг 2012, 22:58

Ако на диагностика показва, че не работят дюзи, то чистенето на резервоара ми се вижда малко отгоре, а смяната на горивен филтър съвсем отгоре. Има тема за чистене на дюзи и цената за това... Не е моя работа да повтарям другите, но данните при компютърна диагностика показват достатъчно ясно повечето проблеми.
Колежке, верно, обади се на Димитров и го остави да ти помогне. С времето и аз се убедих, че хората от форума са наясно какво се случва в колите им и си помагат. Ако нещо не мога да се справя, първо тук чета и споделям, каквото научавам. Ако изминаваш поне 200 километра, за да е към края на пътуването ти и колата ти гасне нито филтъра, нито помпата са ти проблем. И тогава идва ред на процесите при натоварване на двигателя и датчиците. Утре, добри хора може да ти кажат , че компютъра ти е за смяна, а после, че главата на мотора е отишла, а да се окаже, че имаш датчик за смяна... Както описваш настоящите ти майстори, остава надеждата, че ще се справят.
Напиши ни моля, какво е било причина за проблема ти, за да имаме някаква представа. Ще се справиш, тези коли си искат да им разбереш чалъма и те допускат дои себе си ако не си тапир.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Авг 2012, 11:31

Добре де,тази кола вървяла ли е някога както трябва?Ако е имала някакви,дори и по-малки индикации,че нещо не е наред,не е трябвало да я взимате.Нямам нищо против колата или дизелите,но поне аз оставам с впечатлението,че хората,които наистина им разбират са много малко (по-скоро единици),повечето нямат качествен софтуер,а и самата им подготовка не е добра.Явно трябва да минат няколко години,докато ги понаучат,както е с по-старите дизели вече (макар и не на всякъде,но това си е до хората).
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 30 Авг 2012, 12:17

:OT:
сам предполагам знаеш колега колите били то дизел или бензин са до някаде и на късмет, дизела като сложност предполага по малко възможности за дефект но тези по малко са доста по-скъпи. както знаеш при дизеловия мотор от този клас няма ламбда сонди, или запалителна система като при бензина, но за сметка на това прецизността на изпълнение на мотора е много голяма.

Потребител
Аватар

Мнение от krat17 » 05 Окт 2012, 12:37

ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 05 Окт 2012, 13:15

krat17 написа:ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ

330d ГНП? :conf: Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Окт 2012, 20:04

Има ли развитие по случая?

Оправиха ли колата?
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Окт 2012, 9:01

Съмнявам се за толкова време да не са я оправили, но се съмнявам и авторката на темата да чете нашите съвети/въпроси...още малко живот и остана на тази тема :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 09 Окт 2012, 22:16

Веселин|Василев написа:До колкото знам в резервоара е цедка, но да го наречем филтър, но има още един горивен филтър който се сменя също така и въздушния сменете, вижте си и този за картерните газове, защото съм имал проблеми с него! Да, нека погледнат дюзите както казаха колегите също така и горивните пътища! Според мен ако беше проблема в педала поне нямаше да гасне!

И да не забравите живите данни, колегите да се произнесат ако след всичко това проблема ви не е решен!

Аз ли съм идиот или нещо не разбирам - светва чек лампа на таблото, сигнализираща за проблем и не се записва грешка??? Тва ми се струва невъзможно!!! Искам да ти кажа, че не знам с какви сервизи разполагате във Велико Търново, но задължително трябва да намериш или поне да стигнеш до сревиз, където разполагат с подходяща диагностична апаратура. Търсете сервиз, който разполага с GT1DIS tester за БМВ. Надявам се, ако намерите такъв сервиз този, който прави диагностиката да разбира кво гледа и т.н., което малко ме съмнява. Общо взето мисля, че общувате с малоумници, които самозвално са се нарекли майстори. Убеден съм, че проблемът може да бъде хванат, обаче явно не и там!!! Почти няма как колата да угасне и нещо да не излезе от нормалните си параметри, така че да не се запише грешка. Дори и това да е затлачване от биклуци, което мен ме съмнява това да е проблема, то със сигурност електрониката ще отчете ниско налягане горе в рейла и ще бъде записано. Дори, ако проблемни се окажат дюзите те постоянно се следят от електрониката и пак би записало грешка, ако заклати дори и съвсем леко обороти. Съответно после програмата автоматично те отвежда за тест на работата на дюзите и много ясно дава индикация коя работи и коя не. Това с педала също ако е така и той да прекъсва някъде - пак ще го запише като грешка. Всичко това го казвам от собствен опит, защото идеално познавам програмата и електрониката как работят при БМВ и смело мога да заявя, че просто не попадате на майстори. Нямам представа какво да ви посъветвам, но ако се наложи просто идете в официалния сервиз, там поне има оригинален диагностичен софтуер. Май най-близо ви е Пловдив!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 10 Окт 2012, 11:33

skoklev написа:330d ГНП? :conf: Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!

Е ти представяш ли си да няма ГНП? :D

Както каза Dimitroff, темата на дали ще има продължение.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 10 Окт 2012, 11:59

JTD написа:
skoklev написа:330d ГНП? :conf: Четете преди да пускате постове, които само ви излагат!

е да ама преди това някой е казал ...
ПРОБЛЕМА Е В ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ГНП.ДОБЪР МАЙСТОР;:КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЕЛЕКТР. СМЕНЯИ РЕЗИСТОРИ И КОНДЕЗАТОРИ

на 330 в помпата няма резитори и кондензатори и се води помпа високо намягане
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 10 Окт 2012, 13:06

mitrax написа:
JTD написа:

е да ама преди това някой е казал ...

на 330 в помпата няма резитори и кондензатори и се води помпа високо намягане

Да няма разни такива чаркове ама викаш онази, която е с такива джаджи се води ГНП, а тази не се води ГНП, а се води ПВН, по твоите изписвания? :lol:

Ако трябва да се върнем още в темата се пише това:
Този мотор е комънрейл - няма никакво ГНП.

Така, че както се каза, темата е готина, с готини постове и най-вероятно няма да има завършек. Ама може би е по-добре така, че каквито неща се пишат...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 10 Окт 2012, 14:20

виждам админе че ти е кеф да се смееш .. знаеш много добре на какво викаме ГНП .. Правиш някаква игра на думи и се присмиваш . Ще я затворят темата - да
Изображение

Предишна

Назад към E46