Нормално ли е индикаторът на масло да гасне след 5-7 сек

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Re: Нормално ли е индикаторът на масло да гасне след 5-7 сек

Мнение от shark1986 » 29 Юни 2012, 21:26

vladobosh написа:
JTD написа:
vladobosh написа:Всъщност, това че свети 5 сек. сериозен проблем ли е, или просто ни дразни и искаме да гасне заедно с тази на акумулатора? :kuku:

Ами относително си е проблем.
Проблема се изразява в това, че скъсяваш живота на компонентите в двигателя.

Това, защото 5/6 сек. работят на сухо ли? И фатално ли е, защото не виждам как може да се поправи. Явно със смяна на клапана на маслената кутия не става. Да не би и това да е някакъв прецакан датчик като този за жълтата лампа за нивото? :kuku:

Това не е точно така!Познавам един колега със същия проблем колата му е 20г.а той го е купил преди 12г и човека ми вика от както си я взел все е било така и нямало никакъв проблем!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 30 Юни 2012, 8:37

bochogogogo написа:С 10W-40 ми се струва,че няма да го има този проблем!

С 10W-40 най-много да прецакаш турбината

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 30 Юни 2012, 18:22

Интересно, че днес като я палих лампата угасна на секунда - две след запалването. Почти веднага след тази на акумулатора. Върви че хвани някаква логика :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 01 Юли 2012, 1:00

vladobosh написа:Интересно, че днес като я палих лампата угасна на секунда - две след запалването. Почти веднага след тази на акумулатора. Върви че хвани някаква логика :kuku:

Бил си под наклон :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobosh » 01 Юли 2012, 15:57

bochogogogo написа:
vladobosh написа:Интересно, че днес като я палих лампата угасна на секунда - две след запалването. Почти веднага след тази на акумулатора. Върви че хвани някаква логика :kuku:

Бил си под наклон :D

Тц! :nono: Винаги наедно и също място спирам. А тази сутрин пак угасна след 5 сек. :dunno: А бе дано не е голем проблем :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Мнение от cezarre » 01 Юли 2012, 16:50

Щом угасва след като запалиш няма страшно,важното е по време на движение да не свети червено(скапан датчик до масления филтър или по-лошо,повреда в маслената помпа).За дизел 320 какъвто карам и аз е нормално на студено да нямаш налягане(по-голям визкозитет на масло от на бензиновата например 318i).На 318i има клапанче в тялото на масления филтър с два о пръстена,които с времето прогарят и задържат хода на клапанчето.Препоръка да се сменя гарнитурата на тялото на масления филтър и тези две о пръстенчета.Тази профилактика я правих на 318 ката и нямам течове на масло и присветване на индикатора за масло в жълто.На 320д няма клапанче в тялото на масления филтър,но по схемата в REALOEM има подобен в самата маслена помпа. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 03 Юли 2012, 10:50

Най-разумно ми се струва да се сложи манометър на мястото на датчика за налягане на маслото и да му се проследят данните в момента на стартиране.Така реално ще се добие представа какво се случва.На празен ход може би 4 и повече бара е нормално.Не съм сигурен.Старите мерцедеси имаха стрелкови индикатор на таблото и по памет май показваха около 6 бара.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 136 hp

Мнение от BoykoKostadinov » 03 Юли 2012, 11:37

Не го мисли колега. Всичките сме така. Няма проблем, просто глупавият датчик се прецаква. Смени го ако ти е толко мерак, струва 60,70 лева, ма след 3,4 месеца ще си на същото дередже. Няма проблеми. Майстори са го гледали, просто глупав проблем на е46-ците.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobosh » 03 Юли 2012, 16:21

BoykoKostadinov написа:Не го мисли колега. Всичките сме така. Няма проблем, просто глупавият датчик се прецаква. Смени го ако ти е толко мерак, струва 60,70 лева, ма след 3,4 месеца ще си на същото дередже. Няма проблеми. Майстори са го гледали, просто глупав проблем на е46-ците.

:yes: :OT: Това исках да прочета :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 03 Юли 2012, 18:41

Мисля че се смесват две различни лампи, жълтата няма нищо общо с червената, и светенето на червената по 5 секунди си е чист проблем, който хич не е безобиден, сухото триене е най-вредно за един двигател... За жълтата лампа е ясно, че си е като фабричен дефект, без последици...
Но заслушайте се като палите, мотора е по-шумен докато не изгасне червената лампа, ако няма разлика в шума, то тогава може проблема да е в датчика за налягането и това да не ви притеснява, но работи ли шумно в първите 5-6 секунди, това си е чиста загуба на налягане в маслената магистрала.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 04 Юли 2012, 7:06

Здравейте колеги, да кажа каво направих на една 320Д със същитя проблен, сменихме корпуса с нов и нещата заспаха, лампата изгасваше заедно с тази на акумолатора. Както каза колегата Retrofit
Мисля че се смесват две различни лампи, жълтата няма нищо общо с червената, и светенето на червената по 5 секунди си е чист проблем, който хич не е безобиден, сухото триене е най-вредно за един двигател...
това си е проблем.
Един севет, не го заменяйте с втора ръка, има части, които задължително се сменят с нови, а най-добре с оригинални.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

Мнение от bisser67 » 13 Юли 2012, 20:19

А възможно ли е да е заминала маслената помпа...??? Този интервал от 5-6 сек е сутрин. През деня е по-малко...Как може да се разбере дали маслената помпа е наред?
Все пак колата е на 390 000км.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 ci

Мнение от Mihail_s » 18 Юли 2012, 22:46

Не знам дали е по темата но и аз имам проблем с лампата за маслото. Случва се следното: когато загася колата остажа да свети жълта лампичка, когато дам пак на контакт изчезва. Иначе при палене акумулатора и маслото изгасват за 1-2 сек. Двигаттеля е 2л. 150к. бензин. Освен този случаи при гасене, никога не ми се е случвало да свти какъвто и да е цвят лампа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 19 Юли 2012, 11:17

Лампите трябва да изгаснат след запалването на автомобила. Продължават ли да светят, значи има проблем и трябва да се види какъв е.
Писано е доста по този въпрос - датчици, маслени помпи т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 20 Юли 2012, 14:08

Преди 2 месеца имах проблем с тази лампа. Първоначално след изгасяне на колата оставаше да свети жълто, после в един момент взе да ми го прави и в движение. След гасене и палене нямаше и помен от нея. Но като цяло ми го правеше почти всеки ден. Бях близо до смяна на масло (обикновенно го сменям на 8-10 000, този път така се случи, че бяха станали 13 000!!!). Незнам дали е възможно, но според мен алармираше нещо че не харесва вече вискозитета на маслото. След смяна на маслото вече 3 000 км и около 2 месеца не съм я видял да светне. Колата е е46 320и 150 кс.

ПредишнаСледваща

Назад към E46