Мнение за фарове на е46 Купе Фейслифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Re: Мнение за фарове на е46 Купе Фейслифт

Мнение от Flipz » 08 Авг 2012, 18:49

Всъщност да, прави сте..с би ксенон съм, а не съм го знаел..много странно защо светят тези вътрешните лампи и загрозяват цялата гледка на белия ксенон като се пуснат дългите.

Проверих в realoem.com и аз с моята опция S522A съм точно с би-ксенон:

For vehicles with
Xenon Light
and
Adaptive Headlights
S522A=Yes

S524A=Yes
01 Bi-xenon headlight AKL, left TITAN
01 Bi-xenon headlight AKL, right

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=63&fg=05

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 08 Авг 2012, 20:35

100imenov написа:Ако е с ксенон значи е би.При включването на дългите светва вътрешният фар с халогенна крушка,a този с лупата има леща която вдига снопа светлина http://www.youtube.com/watch?v=O0Y8sX62BaA

:yes: така е да. вътрешните крушки се пускат на дългите и са спомагателни. лупата на ксенона си променя ъгъла и светва нагоре. това най-лесно се вижда срещу стъклена витрина.
"Чемодан, вокзал, Москва"

Потребител
Аватар
Кара: Е46 coupe Facelift
Мечтае да кара: M6 G power

Мнение от 330ci » 09 Авг 2012, 1:35

значи да си обосновем отговора....Всички Е46 Купе фейслифт ако са с Ксенон са с оптична лупа за Би-Ксенон, няма такива които са само ксенон оригинално?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 11 Авг 2012, 11:30

bai_ILIA написа:
100imenov написа:Ако е с ксенон значи е би.При включването на дългите светва вътрешният фар с халогенна крушка,a този с лупата има леща която вдига снопа светлина http://www.youtube.com/watch?v=O0Y8sX62BaA

:yes: така е да. вътрешните крушки се пускат на дългите и са спомагателни. лупата на ксенона си променя ъгъла и светва нагоре. това най-лесно се вижда срещу стъклена витрина.

Не знаех,че съм с би-ксенон,още тази вечер ще се провери.. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 coupe Facelift
Мечтае да кара: M6 G power

Мнение от 330ci » 11 Авг 2012, 17:37

ами всеки различно говори и така и така не се установи........всичките ли са би-ксенонови или има различни варианти :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 13 Авг 2012, 22:30

Колега незнам защо се измъчваш...казах ти какво да направиш :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Авг 2012, 10:53

330ci написа:ами всеки различно говори и така и така не се установи........всичките ли са би-ксенонови или има различни варианти :dunno:

Ако на баласта на фара и двете букси са заети - биксенон.
Ако има свободна букса на баласта - ксенон.

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 12 Ное 2012, 23:48

Колеги,

От известно време си търся оригинални фейслифт фарове за е46 купе обаче никаде няма,И достигнах до този вариант

http://www.khoalty.com/bmw-e46-depo-pro ... ights.html

и бих изкал да Ви питам какво ще ме посъветвате.Дали си заслужават тия Депо.Гледам че си имат автолевелинг функция както и ъп за би ксенон

На колата седят прилично обаче не съм ги пипал с ръка да видя какво е качестото и се чудя дали имат УВ защита самите стъкла че да не прегаря

самата пластмаса http://www.bing.com/images/search?q=bmw ... ORM=IDFRIR

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 13 Ное 2012, 22:11

Колега Топалов,точно тези ТВЪРДО НЕ ! Като човек който има Е46 купе фейс,ще ти кажа изобщо да не се занимаваш да търсиш оригинални фарове,поради адски много причини които не мисля,че има смисъл да изброявам,просто го отпиши този вариант ! Аз имах проблем с 2-та фара и търсех сумати време фарове и така и не успях да намеря и след много мъки накрая реших да си купя 2 фара за Е46 купе фейс на Депо,но не този тунинг вариант,а стокови,които нямат никакви селски изпълнения по визията,и изобщо не се различават по нищо от оригиналните...

Изображение

Много силно светят фаровете и пасват перфектно на колата,имат си ел.регулиране. :yes: Ако се интересуваш от къде съм ги поръчал пиши ми едно лично съобщение.

Ето как светят :

Изображение

Четох какви ли не неща за Депо,че не светели,че се запотявали,че не пасвали,че незнам си какво,незнам как са фаровете за другите марки коли,то специално тези са много много хубава изработка...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 13 Ное 2012, 22:50

http://www.depoautolamp.com/asp/pdf/R_B ... 6%202D.PDF

100пъти сигурно съм писал в тоя форум, че ДЕПО (оригинално депо, щото има ментета депо да знаете) е супер качествена фирма. Супер са им фаровете!!!Наистина пасват идеално, наистина нямат проблеми нито с моторчета, нито с нищо. Оригинала от стареене има проблем с моторчетата, ДЕПО няма. Всяка втора кола със сток фар има набити грешки в лайт модула за моторчетата. Официалният вносител е фирма КОСЕР. Тва по-горе е от оригиналния им каталог. Много по-добре е чисто нов ДЕПО, отколкото изгорял от времето сток втора ръка. И двете са с приблизително еднаква цена! Сметнете кое е по-изгодно - старото или новото. А новото е пак повтарям - много качествено!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 14 Ное 2012, 1:37

slitter написа:http://www.depoautolamp.com/asp/pdf/R_BM_3SERS%20E46%202D.PDF

100пъти сигурно съм писал в тоя форум, че ДЕПО (оригинално депо, щото има ментета депо да знаете) е супер качествена фирма. Супер са им фаровете!!!Наистина пасват идеално, наистина нямат проблеми нито с моторчета, нито с нищо. Оригинала от стареене има проблем с моторчетата, ДЕПО няма. Всяка втора кола със сток фар има набити грешки в лайт модула за моторчетата. Официалният вносител е фирма КОСЕР. Тва по-горе е от оригиналния им каталог. Много по-добре е чисто нов ДЕПО, отколкото изгорял от времето сток втора ръка. И двете са с приблизително еднаква цена! Сметнете кое е по-изгодно - старото или новото. А новото е пак повтарям - много качествено!

Абсолютно на 100% потвърждавам думите на slitter,ДЕПО има лоша слава по форумите ЗАРАДИ ментета.... :kuku:
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от ATopalov » 15 Ное 2012, 1:13

Колеги мерси много за инфото.От лично наблюдение съм забелязал хора които не са били с ДЕПО ги хранят,хора които карат с Депо не се оплакват а препоръчват.Ще чакам от колегата Махимилиан да ми даде инфо от каде мога да си зема фарове и пак мерси

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 15 Ное 2012, 14:49

Взимай смело колега,няма какво да го мислиш :yes:
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 27 Яну 2014, 22:28

Здравейте колеги, карам 320Cd facelift-а. Наясно сте, че фаровете на този модел всички са с лупи, просто едни са с ксенон, а другите с халогенни крушки. Колата не е със сменяни фарове, с оригиналните си е на AL (Automotive Lighting), но това, че нямат ксенон ме дразни. Дали при наличието на този оригинален фар ще е по-добре просто да му слoжа един добър кит или да мисля за оригинални ксенонови. Лошото при нас с тези модели е, че фаровете са по-ценни от всичко останало и много трудно се намират дори втора ръка.

Предишна

Назад към E46