Червяк на Рейка на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Червяк на Рейка на Е46

Мнение от oci » 01 Мар 2013, 20:46

MonsteR написа:Нищо и няма на рейката... даже и на окачването нищо му няма... няма капка масло от никъде.. всичко е бетон... остава да са каретата на полуоските ама и те изглеждат като нови освен това изобщо никакво паразитно движение нямат както и да ги клатиш... не знам кое е признавам си... прави ми впечатление, че на завой припуква по някога.. тва си мирише на каре..

Твоята ХД ли е или ХИ :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Мар 2013, 20:28

oci написа:
MonsteR написа:Нищо и няма на рейката... даже и на окачването нищо му няма... няма капка масло от никъде.. всичко е бетон... остава да са каретата на полуоските ама и те изглеждат като нови освен това изобщо никакво паразитно движение нямат както и да ги клатиш... не знам кое е признавам си... прави ми впечатление, че на завой припуква по някога.. тва си мирише на каре..

Твоята ХД ли е или ХИ :?:

ХД е :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 05 Апр 2013, 22:40

Хайде колегите който обещаха някоя снимка, че и аз ще минавам по този път :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 09 Апр 2013, 11:46

sttekata написа:След дълго каране по тези пътеки от Марс ми се появи странно прихлопване, когато карам бавно по неравен път.
Помислих си, че прекалено много се вслушвам в разни шумове по колата и си викам: "еее ще се оправи, да не издребнявам..."
Добре...!
Мина се седмица и шума взе да се чува все по явно - "хлоп-троп, хлоп -троп", давам газ и шума изчезва - супер..., но
намалям и пак "хлоп-троп, хлоп -троп". Тогава я вкарвам в бокса и познайте какво ми казва майстора
"Шарнир" - супер сменям целия носач, смених го - си го взех стария, оглеждам го няма му нищо!!!
Тръгвам с колата - "хлоп-троп, хлоп -троп"! :banghead: :banghead: :banghead:
На другия ден се връщам и му казвам: "Абе човек не е носач и защо ме караш да купувам части които не са за смяна???!!! :bang:
А той ми казва, че си залага главата, че е хлопал шарнира!!! :conf:
Тогава я преглежда и вика ами биалета - добре - сменям биалета 30 лв е еданата само!
Купувам и точно ще я сменя и му викам - покажи къде хлопа и познайте - ами тя здрава!! :censored:

Добре обаче почваме да търсим зашо пак хлопа....
Той вика - ами има много лек луфт в рейката....- Хмм :dunno: този път не му вярвам и викам - Добре... Жорее...
Карам я в Камор ауто - СПЕЦИАлистиТЕ :OT:
Те я преглеждат и казват - Тампона на левия носач - добре купувам 2 нови и отивам да сменям в ЕМ комплект вдигат я гледам здрави, момчето ме пита , защо ще ги сменяме, а
аз гледам тъпо побеснял.... :bang: викам му ами "Майстори... ама майстори" :kuku:

Гледам я отдолу хващам рейката и като я напъна силно се усеща много малък луфт, но викам да проверя долното каре на лоста на волана преди да влезе в рейката...

Хващам - ами тя си има отклонение във всяка посока по 1 см - хлопа та хлопа.. Та вече след като ми писна да търся под вола теле , след като се убедих, че щом в Камор ауто са некадърници
искам да разбера защо го има този луфт в червяка, т.е. мястото под долното каре (точно под мястото където са шлиците и се хваща рейката-червяка за карето) - червяка има луфт в кожуха.
Предполагам има някаква фтулка.
Някой разглобявал ли е, запознат ли е, предполагам не съм сам с този проблем. Всеки пише "хлопане на рейка" ама къде точно хлопа до вътрешните накрайници, назъбения прът червяка - вътре или вервяка в кожуха.

Моля ви за съвет и коментар по темата.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=EU51&mospid=47629&btnr=32_1026&hg=32&fg=20 - Вижте горния мъркуч къде влиза в кожуха на червяка - точно там е големия луфт.

Ако тази тема не е за тук се извинявам на модераторите и нека я преместят там където трябва, но аз преди да я пусна рових и не открих тема за е46 с обсъждане за червяка.

+1 със същия проблем

колата си ходи на където си иска , рейката няма теч но има луфт и казаха че не била за рециклиране а просто да си карам , но много ме дразни шума по леките неравности

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 09 Апр 2013, 21:22

Това беше най-тъпото нещо което може да чуеш от """майстор"""-има проблем ама карай си така. ТОВА ДА НЕ Е НЯКОЯ ЛАДА ИЛИ ЖИГУЛА :banghead: :kuku: По-добре да ти бяха казали- не може да се рециклира трябва нова. Това ми звучи по добре от устата на повечето майстори :mhihi: Пробвай и при други може да имаш резултат :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 09 Апр 2013, 23:22

така като гледам съм за каре във волана , някой сменял ли е ?
утре ще проверя колко струва такова каре , мислите ли че може да еот него , понеже има едно леко тропане по неравности освен че ми бяга леко вляво вдясно?

Предишна

Назад към E46