Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката
Демирев ,гарнитурата е духнала на 4ти цилиндър 

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
В момента колата се кара само с вода, докато не бъде разрешен проблемът и съответно не мирише.
Въпросът ми е дали е нормално при отворена капачка като се подава газ, охладителната течност да бълбука отдолу и да пръска като фонтанче нагоре извън казанчето - капачката е отворена, колата не е загряла. (дори и да не се подава газ, а да си работи спокойно, течността не е спокойна, а се вълнува на повърхността - когато се подаде газ обаче.. излизат мехурчета, а при повече - пръски).
Това нормално ли е?
Въпросът ми е дали е нормално при отворена капачка като се подава газ, охладителната течност да бълбука отдолу и да пръска като фонтанче нагоре извън казанчето - капачката е отворена, колата не е загряла. (дори и да не се подава газ, а да си работи спокойно, течността не е спокойна, а се вълнува на повърхността - когато се подаде газ обаче.. излизат мехурчета, а при повече - пръски).
Това нормално ли е?
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
zmeyan написа:В момента колата се кара само с вода, докато не бъде разрешен проблемът и съответно не мирише.
Това нормално ли е?
Това в никакъв случай не е нормално . Явно влизат газове в охл. система и дано се окаже издухана гарнитура ,а
не спукана глава.
На другата ми каляска два пъти съм свалял главата заради гарнитура ,признаците са същите като при тебе.
Даже при мен не пръскаше като фонтанче ,а надуваше зверски дебелите маркучи и при отворена капачка
антифриза се надигаше нагоре и мирише на изгорели газове.
Ако имаш АГУ виж антифриза да не мирише на газ. Макар и много рядко се случва в изпарителя да се скъса
мембраната която разделя газта от водата ,но това зависи с какъв изпарител си.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
zmeyan написа:В момента колата се кара само с вода, докато не бъде разрешен проблемът и съответно не мирише.
Това нормално ли е?
От ауспуха пуши ли бяло като работи колата, мой съвет е провери всички маркучи и пластмасови съединения аз на моята кола хем е 2000 г ги смених всичките плюс преди две седмици и радиатора просто пластмасата старее и от там почва да тече хем карам с червения антифриз за алуминиеви системи лонг лайф

М43 е здрав мотор не духва чак толкова лесно гарнитурата така, че това го остави като най-лошия вариант а и има сервизи в които ди надуват системата и се вижда от къде тече така, че първо провери подробно и чак тогава премини към сваляне на главата.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Oci,
моята и твоята каляска са еднакви - 2000г, като пълнихме климатика го забелязахме.
Тройник - сменен и не капе
Радиатор - сменен и не капе
Казанче - сменено и не капе
Маркуча към казанчето от двигателя - сменен и не капе
Бял пушек - няма
Проблеми във вървежа - няма
При студен двигател и отворена капачка на казанчето като се подаде газ водата бълбука отдолу. Като се подаде повечко излизат пръски.
Колата е с газова и се надявам да е някаква гумичка на изпарителя, както каза колегата по-горе.
Забелязах, че градско разхода е по-висок от преди (13/100 вместо 11-12/100) но може и да е заради времето, знам ли...
моята и твоята каляска са еднакви - 2000г, като пълнихме климатика го забелязахме.
Тройник - сменен и не капе
Радиатор - сменен и не капе
Казанче - сменено и не капе
Маркуча към казанчето от двигателя - сменен и не капе
Бял пушек - няма
Проблеми във вървежа - няма
При студен двигател и отворена капачка на казанчето като се подаде газ водата бълбука отдолу. Като се подаде повечко излизат пръски.
Колата е с газова и се надявам да е някаква гумичка на изпарителя, както каза колегата по-горе.
Забелязах, че градско разхода е по-висок от преди (13/100 вместо 11-12/100) но може и да е заради времето, знам ли...
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Кило фриз да ти губи на 500км е мн. Закарай я за проверка на изгорели газове в охладителната система. Не е скъпо около 30 кинта е. Ако ли не ежедневно наблюдавай водата и маслото и забележи при повече изминати км ли губи повече или при повече топли гасения на колата. Имах случай от тук до морето фриза не мърда. А в софия на чести топли гасения губеше. Оказа се че при топъл изгасен мотор сълзи от чисто нов тройник. Така че не бързай гарнитури да праиш
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
Колеги, някой да знае на въпросния маркуч - 11531436407, гумичките/уплътненията на бързите връзки с какви размери са? Диаметър и дебелина?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Имаше тема преди, пробвай със търсачката "уплътнение маркуч" или "о ринг за маркуч".
- Coverdale85
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
Май и аз съм за тази тема.
Колата ми е Е46 318/1.9 бензин - 98 в края. Паля я сега зимата и по някое време отзад от ауспуха излиза пара и то стабилно като от чайник. Като позагрее количката и спира тая пара. Та да попитам проблем ли е и ако е доколко е сериозен. Има си анти фриз, загрява си нормално.
Благодаря предварително за отговорите.
Колата ми е Е46 318/1.9 бензин - 98 в края. Паля я сега зимата и по някое време отзад от ауспуха излиза пара и то стабилно като от чайник. Като позагрее количката и спира тая пара. Та да попитам проблем ли е и ако е доколко е сериозен. Има си анти фриз, загрява си нормално.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Coverdale85 написа:Май и аз съм за тази тема.
То темата е "Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката", а не през ауспуха.

А иначе, защо не се огледаш другите коли как са? Зима е, влажност на въздуха, ниско налягане и т.н.
А и ако нямаш катализатор и караш на газ все пара ще има отзад. Нивото на антифриза ако ти е ОК, карай и си свиркай.

- Coverdale85
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 318i
vavilon написа:Coverdale85 написа:Май и аз съм за тази тема.
То темата е "Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката", а не през ауспуха.![]()
А иначе, защо не се огледаш другите коли как са? Зима е, влажност на въздуха, ниско налягане и т.н.
А и ако нямаш катализатор и караш на газ все пара ще има отзад. Нивото на антифриза ако ти е ОК, карай и си свиркай.
Благодаря за отговора колега, антифриза си е на ниво, просто ми се струва, че машината пуши много, но може и аз да си въобразявам.
- haribo78
- Потребител
-
- Кара: E83 3.0d
- Мечтае да кара: велосипед
Здравейте
някой знае ли дали казанче от бензиново (което не знаем какъв мотор е)просто си е закачено на един радиатор
ще стане на E46 320d 2000г....външно са еднакви
Благодаря предварително!!!

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Мале мале каква е тая тема? Губи антифриза меси с маслото, загрява ври кипи.. ха познайте.. или пуши като запали зимата докато е студена.. апф... хаха ще пуши я.. нали има конденз . Като стопли спира.. а колега с чайника.. какво чакаш.. да почне маркучи да гърми и радиатори да пука за да разбереш че не е добре. Ох ама то вече станало .. спукал разширителен. Колега.. не че нещо ама колата е за майстор а не да се хвърля боб тука и да я караш на вода. Следващото нещо освен гарнитурата и шлайфа според мен ще е заварка на глава.
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3