колеги, Имам следния проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: колеги, Имам следния проблем
след като проверих преден ,заден мос, гуми остава да е реиката. а как се сваля реиката лесно ли е и дали някъде продават рециклирани реики а ако карам така до авгус какво може да ми се случи благодаря предварително
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
от личен опит мога да кажа че е от големите и широки гуми и които казва че не е значи не е карал 15-ки да види какво е удоволствието и да усети как вози бмв е46.като си купих колата беше с 15 ки и си викам чакаи едни джанти да взема 17,мои приятел продаваше и вика качи ги да видиш как е ако ти хареса ги плати но те предопреждавам че става друга кола,викам си аиде -сложих ги и тръгвам,първо коренно различна тяга-все едно от 136 коня остана 90.волана супер твърд все едно хептен няма хидравлика ,и капака беше като излезнах на път с коловози и цепнатини.аз дърпам на единия краи -тя на другия
аз на ляво -тя на дясно,след около 15-20 минути борба реших че неми трябват 17 -вярно че 15 ката стои все едно е празен калника и 17 много по я отваря но такава возия за една визия мерси-по добре да си взема каруца.след около 6 месеца като си взимах гуми даже си взех 195/65/15 а старите бяха 205/60/15 и хидравликата стана усезаемо по лека,ката че щом от 205 към 195 има такава разлика смятаи кво става при 205 към 235 и тем подобни 

- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
Колеги от гумите е. И аз като сложих летните(колата я купих зимата със зимни гуми) не можах да я позная. Волана беше като жив по "хубавите" варненски "улици". Ходих на няколко реглажа да ми гледат геометрията, но си беше наред. Ходих да изправят джанти, само че нямаше нищо за изправяне. А със зимните волана беше бетон, никакво мърдане. Просто за 1 ден стана друга кола. Вече мисля за по-тесни гуми. 205/50. А дали 205/55 ще стане на нашите коли?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
unikalen88 написа:от личен опит мога да кажа че е от големите и широки гуми и които казва че не е значи не е карал 15-ки да види какво е удоволствието и да усети как вози бмв е46.като си купих колата беше с 15 ки и си викам чакаи едни джанти да взема 17,мои приятел продаваше и вика качи ги да видиш как е ако ти хареса ги плати но те предопреждавам че става друга кола,викам си аиде -сложих ги и тръгвам,първо коренно различна тяга-все едно от 136 коня остана 90.волана супер твърд все едно хептен няма хидравлика ,и капака беше като излезнах на път с коловози и цепнатини.аз дърпам на единия краи -тя на другияаз на ляво -тя на дясно,след около 15-20 минути борба реших че неми трябват 17 -вярно че 15 ката стои все едно е празен калника и 17 много по я отваря но такава возия за една визия мерси-по добре да си взема каруца.след около 6 месеца като си взимах гуми даже си взех 195/65/15 а старите бяха 205/60/15 и хидравликата стана усезаемо по лека,ката че щом от 205 към 195 има такава разлика смятаи кво става при 205 към 235 и тем подобни
Аз предлагам всички тройки с гуми от Тико -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
проблема не съм го намерил все още вчера ходих в бмв сервиз обясних какъв ми е проблема и да ви кажа чесно не се учудих от отговора им 1 трябва да сменим носачите 2 да се сменят Амортисьорите 3 биалетки 4 тампони и така караме на ред докато не открием проблема казах им само че първо ще ходя до банката да изтегля заем че по тяхната процедура 2хиляди евро няма да ме оправят 1 носач 300евро без ддс тампон за носача 2 бр 160 евро за Амортисьори не ми казаха цена сугурна им е станало неудобно.от там отидох при един маистор при които ходя от поне 15 год провери всичко и 1 имам малък луфт на реиката,2 наклона на дясната гума е затворен но това нещо било фиксирано и не може да се регулира и 3 според него волана ми е ми е по твърд от нормалното което идва от реиката

- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Rubik777 написа:Колеги от гумите е. И аз като сложих летните(колата я купих зимата със зимни гуми) не можах да я позная. Волана беше като жив по "хубавите" варненски "улици". Ходих на няколко реглажа да ми гледат геометрията, но си беше наред. Ходих да изправят джанти, само че нямаше нищо за изправяне. А със зимните волана беше бетон, никакво мърдане. Просто за 1 ден стана друга кола. Вече мисля за по-тесни гуми. 205/50. А дали 205/55 ще стане на нашите коли?
Колега, това е за фейска, 205/55 за 16ки са единствения избор
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От гъзария се умира!
колеги проблема е отстранен след 1 месец обикаляне по маистори и сменяване на Амортисьорите,тампоните на джигателя (всичко което съм сменил е било за смяна парите не сам ги хвърлял на вятъра )си остана проблема и преди 2 дена смених задните на 3000_4000 км гуми с предните на 6 _ 7 мм граифер качвам се колата не се носи отивам на баланс гуми джанти прави балансирани обяснявам на гумаджията какъв е бил проблема тои ми се смее и ми казва че за първи път му е случва за сега тези гуми ще ги покарам но при първа възможност ги изхвърлям .по едно време мислех да слагам 16 ки или да сменям колата.благодаря на всички за съветите
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
При мен е същото колеги.
Гумите са ми 205/55/16 - задни чисто нови, предните са ми на 2 сезона с около 5-6мм грайфер(не съм го мерил ама са си като нови).
Като карам по път с коловози, направо ме е страх да не се убия, постоянно носи наляво, надясно и само се набирам на волана. Другото, което ме притеснява е, че волана ми е супер твърд, на място да го завъртя с една ръка е немислимо просто, все едно нямам хидравлика.
РЕЙКА?
ПС: А и като въртя волана дори и съвсем леко наляво и надясно ми падат оборотите.
Гумите са ми 205/55/16 - задни чисто нови, предните са ми на 2 сезона с около 5-6мм грайфер(не съм го мерил ама са си като нови).
Като карам по път с коловози, направо ме е страх да не се убия, постоянно носи наляво, надясно и само се набирам на волана. Другото, което ме притеснява е, че волана ми е супер твърд, на място да го завъртя с една ръка е немислимо просто, все едно нямам хидравлика.

ПС: А и като въртя волана дори и съвсем леко наляво и надясно ми падат оборотите.
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
Колеги и аз съм същия от 1год. вече с 320D и гуми 225/45/17 и според мен не е нормално това дърпане и теглене на волана.Аз също си мисля че може да е рейката.Гумите са ми Мишелин и са много прилични с много грайфер.При мене обаче има и малък луфт около 1см. във волана, който направо ме побърква и при висока скорост се клатя на волана като на талига.
Ако някой има идея за това люляне да кеже, че не е добре.
ПС: имал съм и друга кола комби с гуми 225/45/17 и там нямаше такова неистово теглене!!!
Ако някой има идея за това люляне да кеже, че не е добре.
ПС: имал съм и друга кола комби с гуми 225/45/17 и там нямаше такова неистово теглене!!!
$ anotha day anotha dollar $
- mitaktv1
- Потребител
-
- Кара: e46 318i
Определено е от гумите.Скоро и аз ги смених и разликата е осезаема,може би в по голямата твърдост на летните'Континентал',но колата наистина стана много по нестабилна.Гумите са 205/55/16-7мм.грайфер,и по паваж ,и нацепен асфалт е просто мъка да се кара в сравнение с по меките зимни'Алпин'-8мм.грайфер 205/55/16.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Малко да възродя темата, че и аз имам такъв проблем.
Значи гледаха предницата и всичко е ок. Гумите са 205/55/16 и са доста добри (Pirelli P7) със стабилен грайфер.
Волана си е нормално твърд, но влезна ли в коловоз или дупки, ходи накъдето си поиска. Със същия размер гуми на други коли (Passat 09, Hyndai Coupe с много по-лоши гуми и др.) го няма този проблем. Колата на равно не носи, няма никакви вибрации и всичко е на 6! Дори и при високи скорости на хубава магистрала колата е страшно стабилна. Но просто дойтат ли дупки и коловози волана трябва да се стиска много здраво.
Защо е така? Дали това е характерно за е46 или е някакъв проблем?
Значи гледаха предницата и всичко е ок. Гумите са 205/55/16 и са доста добри (Pirelli P7) със стабилен грайфер.
Волана си е нормално твърд, но влезна ли в коловоз или дупки, ходи накъдето си поиска. Със същия размер гуми на други коли (Passat 09, Hyndai Coupe с много по-лоши гуми и др.) го няма този проблем. Колата на равно не носи, няма никакви вибрации и всичко е на 6! Дори и при високи скорости на хубава магистрала колата е страшно стабилна. Но просто дойтат ли дупки и коловози волана трябва да се стиска много здраво.
Защо е така? Дали това е характерно за е46 или е някакъв проблем?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
Малко да възродя темата, защото и аз го имам този проблем.
205/55/16 Pirelli P7 с добър грайфер и страхотно поведение на асфалт. Влезна ли в коловоз или дупки(неравен път) волана е като ЛУД! Трябва да се държи здраво, за да не ходи колата където си иска. Други коли(не BMW) със същия размер гуми нямат такъв проблем. Преглеждаха ми предницата и казаха, че няма никакви проблеми.
От какво може да е това? Дали е нещо характерно за е46 или е някакъв проблем?
205/55/16 Pirelli P7 с добър грайфер и страхотно поведение на асфалт. Влезна ли в коловоз или дупки(неравен път) волана е като ЛУД! Трябва да се държи здраво, за да не ходи колата където си иска. Други коли(не BMW) със същия размер гуми нямат такъв проблем. Преглеждаха ми предницата и казаха, че няма никакви проблеми.
От какво може да е това? Дали е нещо характерно за е46 или е някакъв проблем?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
Exesus написа:Според мен тегли от тегавата хидравлика на самата кола
Какво ще рече "тегавата хидравлика"? Има колеги, които го нямат този проблем, а са със същата хидравлика.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Имах луфт във волана по магистралата около 5мм и се налагаше да коригирам за да се движа в права линия.
Оказа се единия тампон на носача. Сега вече е съвсем друго...
Оказа се единия тампон на носача. Сега вече е съвсем друго...
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5