колеги, Имам следния проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: колеги, Имам следния проблем

Мнение от kastelo » 06 Апр 2012, 7:58

след като проверих преден ,заден мос, гуми остава да е реиката. а как се сваля реиката лесно ли е и дали някъде продават рециклирани реики а ако карам така до авгус какво може да ми се случи благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 06 Апр 2012, 8:22

от личен опит мога да кажа че е от големите и широки гуми и които казва че не е значи не е карал 15-ки да види какво е удоволствието и да усети как вози бмв е46.като си купих колата беше с 15 ки и си викам чакаи едни джанти да взема 17,мои приятел продаваше и вика качи ги да видиш как е ако ти хареса ги плати но те предопреждавам че става друга кола,викам си аиде -сложих ги и тръгвам,първо коренно различна тяга-все едно от 136 коня остана 90.волана супер твърд все едно хептен няма хидравлика ,и капака беше като излезнах на път с коловози и цепнатини.аз дърпам на единия краи -тя на другия :D аз на ляво -тя на дясно,след около 15-20 минути борба реших че неми трябват 17 -вярно че 15 ката стои все едно е празен калника и 17 много по я отваря но такава возия за една визия мерси-по добре да си взема каруца.след около 6 месеца като си взимах гуми даже си взех 195/65/15 а старите бяха 205/60/15 и хидравликата стана усезаемо по лека,ката че щом от 205 към 195 има такава разлика смятаи кво става при 205 към 235 и тем подобни :lol:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 06 Апр 2012, 9:01

Колеги от гумите е. И аз като сложих летните(колата я купих зимата със зимни гуми) не можах да я позная. Волана беше като жив по "хубавите" варненски "улици". Ходих на няколко реглажа да ми гледат геометрията, но си беше наред. Ходих да изправят джанти, само че нямаше нищо за изправяне. А със зимните волана беше бетон, никакво мърдане. Просто за 1 ден стана друга кола. Вече мисля за по-тесни гуми. 205/50. А дали 205/55 ще стане на нашите коли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Апр 2012, 9:22

unikalen88 написа:от личен опит мога да кажа че е от големите и широки гуми и които казва че не е значи не е карал 15-ки да види какво е удоволствието и да усети как вози бмв е46.като си купих колата беше с 15 ки и си викам чакаи едни джанти да взема 17,мои приятел продаваше и вика качи ги да видиш как е ако ти хареса ги плати но те предопреждавам че става друга кола,викам си аиде -сложих ги и тръгвам,първо коренно различна тяга-все едно от 136 коня остана 90.волана супер твърд все едно хептен няма хидравлика ,и капака беше като излезнах на път с коловози и цепнатини.аз дърпам на единия краи -тя на другия :D аз на ляво -тя на дясно,след около 15-20 минути борба реших че неми трябват 17 -вярно че 15 ката стои все едно е празен калника и 17 много по я отваря но такава возия за една визия мерси-по добре да си взема каруца.след около 6 месеца като си взимах гуми даже си взех 195/65/15 а старите бяха 205/60/15 и хидравликата стана усезаемо по лека,ката че щом от 205 към 195 има такава разлика смятаи кво става при 205 към 235 и тем подобни :lol:

Аз предлагам всички тройки с гуми от Тико - :lol:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 07 Апр 2012, 8:07

проблема не съм го намерил все още вчера ходих в бмв сервиз обясних какъв ми е проблема и да ви кажа чесно не се учудих от отговора им 1 трябва да сменим носачите 2 да се сменят Амортисьорите 3 биалетки 4 тампони и така караме на ред докато не открием проблема казах им само че първо ще ходя до банката да изтегля заем че по тяхната процедура 2хиляди евро няма да ме оправят 1 носач 300евро без ддс тампон за носача 2 бр 160 евро за Амортисьори не ми казаха цена сугурна им е станало неудобно.от там отидох при един маистор при които ходя от поне 15 год провери всичко и 1 имам малък луфт на реиката,2 наклона на дясната гума е затворен но това нещо било фиксирано и не може да се регулира и 3 според него волана ми е ми е по твърд от нормалното което идва от реиката :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 07 Апр 2012, 14:28

Rubik777 написа:Колеги от гумите е. И аз като сложих летните(колата я купих зимата със зимни гуми) не можах да я позная. Волана беше като жив по "хубавите" варненски "улици". Ходих на няколко реглажа да ми гледат геометрията, но си беше наред. Ходих да изправят джанти, само че нямаше нищо за изправяне. А със зимните волана беше бетон, никакво мърдане. Просто за 1 ден стана друга кола. Вече мисля за по-тесни гуми. 205/50. А дали 205/55 ще стане на нашите коли?

Колега, това е за фейска, 205/55 за 16ки са единствения избор
07032012091.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 26 Апр 2012, 9:13

колеги проблема е отстранен след 1 месец обикаляне по маистори и сменяване на Амортисьорите,тампоните на джигателя (всичко което съм сменил е било за смяна парите не сам ги хвърлял на вятъра )си остана проблема и преди 2 дена смених задните на 3000_4000 км гуми с предните на 6 _ 7 мм граифер качвам се колата не се носи отивам на баланс гуми джанти прави балансирани обяснявам на гумаджията какъв е бил проблема тои ми се смее и ми казва че за първи път му е случва за сега тези гуми ще ги покарам но при първа възможност ги изхвърлям .по едно време мислех да слагам 16 ки или да сменям колата.благодаря на всички за съветите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 26 Апр 2012, 14:41

При мен е същото колеги.
Гумите са ми 205/55/16 - задни чисто нови, предните са ми на 2 сезона с около 5-6мм грайфер(не съм го мерил ама са си като нови).
Като карам по път с коловози, направо ме е страх да не се убия, постоянно носи наляво, надясно и само се набирам на волана. Другото, което ме притеснява е, че волана ми е супер твърд, на място да го завъртя с една ръка е немислимо просто, все едно нямам хидравлика.

:roll: РЕЙКА?

ПС: А и като въртя волана дори и съвсем леко наляво и надясно ми падат оборотите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 26 Апр 2012, 16:26

Колеги и аз съм същия от 1год. вече с 320D и гуми 225/45/17 и според мен не е нормално това дърпане и теглене на волана.Аз също си мисля че може да е рейката.Гумите са ми Мишелин и са много прилични с много грайфер.При мене обаче има и малък луфт около 1см. във волана, който направо ме побърква и при висока скорост се клатя на волана като на талига.
Ако някой има идея за това люляне да кеже, че не е добре.
ПС: имал съм и друга кола комби с гуми 225/45/17 и там нямаше такова неистово теглене!!!
$ anotha day anotha dollar $

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от mitaktv1 » 30 Апр 2012, 2:32

Определено е от гумите.Скоро и аз ги смених и разликата е осезаема,може би в по голямата твърдост на летните'Континентал',но колата наистина стана много по нестабилна.Гумите са 205/55/16-7мм.грайфер,и по паваж ,и нацепен асфалт е просто мъка да се кара в сравнение с по меките зимни'Алпин'-8мм.грайфер 205/55/16.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 03 Юли 2012, 17:37

Малко да възродя темата, че и аз имам такъв проблем.

Значи гледаха предницата и всичко е ок. Гумите са 205/55/16 и са доста добри (Pirelli P7) със стабилен грайфер.
Волана си е нормално твърд, но влезна ли в коловоз или дупки, ходи накъдето си поиска. Със същия размер гуми на други коли (Passat 09, Hyndai Coupe с много по-лоши гуми и др.) го няма този проблем. Колата на равно не носи, няма никакви вибрации и всичко е на 6! Дори и при високи скорости на хубава магистрала колата е страшно стабилна. Но просто дойтат ли дупки и коловози волана трябва да се стиска много здраво.

Защо е така? Дали това е характерно за е46 или е някакъв проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 03 Юли 2012, 17:51

Малко да възродя темата, защото и аз го имам този проблем.

205/55/16 Pirelli P7 с добър грайфер и страхотно поведение на асфалт. Влезна ли в коловоз или дупки(неравен път) волана е като ЛУД! Трябва да се държи здраво, за да не ходи колата където си иска. Други коли(не BMW) със същия размер гуми нямат такъв проблем. Преглеждаха ми предницата и казаха, че няма никакви проблеми.

От какво може да е това? Дали е нещо характерно за е46 или е някакъв проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 04 Юли 2012, 9:37

Според мен тегли от тегавата хидравлика на самата кола :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 04 Юли 2012, 10:39

Exesus написа:Според мен тегли от тегавата хидравлика на самата кола :paranoid:

Какво ще рече "тегавата хидравлика"? Има колеги, които го нямат този проблем, а са със същата хидравлика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 04 Юли 2012, 13:09

Имах луфт във волана по магистралата около 5мм и се налагаше да коригирам за да се движа в права линия.
Оказа се единия тампон на носача. Сега вече е съвсем друго...

ПредишнаСледваща

Назад към E46