Подходящо окачване за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Подходящо окачване за Е46
S.D.W написа:bai_ILIA написа:
аз съм с такава предна пружина - червена и сива маркировка. нямам M Technik окачване, но понеже е 330Cd е със Sport Suspension Settings. до колкото знам всички купета с 3 литрови мотори (без значение бензин или дизел) са с еднакво стоково окачване, което е приятно ниско.
за сведение ако ти е полезно. 100% с тези пружини и амортесьорите са различни. описанието по-горе на английски звучи доста логично понеже предните и задните ми стабилизиращи щанги са от по-големите (Larger diameter anti-roll bars: 23.5 mm front (v. 23.0), 18.5 mm rear (v. 18.0)
Firmer springs (front +6%, rear +8%)
Firmer shocks (Jounce: front +50%, rear +20%), (Rebound: front +35%, rear -8%)
Larger diameter anti-roll bars: 23.5 mm front (v. 23.0), 18.5 mm rear (v. 18.0)
More rigid forward bushings
Lower ride height by 15 mm (.6 inches) utilizing shorter auxiliary springs
-.5 degrees of camber
явно това е описанието за sport suspension settings.
Колеги а мойте са със сини три точки някой може ли да ми каже какви са? Мерси предварително.
колега, задните пружини ли говориш? моите задни са с 3 сини точки...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
Здравейте, имам счупена задна пружина ,белязката е две кафеви точки бихте ли ми обяснили какви точно са те ,че са сток то ясно ама каква твърдост са, четох ама не намерих точно за тоя цвят ( пък де да знам да не са червени и просто с годините да са станали кафяви) и ако намеря една такава същия модел ( 2 кафяви ) дали е добре да сменя само счупената или и двете мерси предварително за отговорите
© написа:Кони спорт или кони FSD?
Между другото и аз съм се засилил за кони спорт, обаче това изказване за "доста по-комфортното" возене малко ме изненадва
Колега,
Точно Кони спорт са амортисьорите. А относно по-мекото возене, мой колега сподели абсолютно същото впечатление след като си взе спортни пружини и кони спорт. Возията е малко по-мека от преди, но е е чак толкова комфортна че да се плашиш

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
е те точно по това се различават основно - за 4 и за 6 цил.
и за дизел и бензин също, доста често при различните марки дизеловите минават към 6-цил. модели
и за дизел и бензин също, доста често при различните марки дизеловите минават към 6-цил. модели
- Next
- старши ентусиаст
-
Добре кажете ми най меките пружини за 320i 99г. купе. Един приятел си махна неговите стоковите, защото му сваляха колата и друсаше като хонда и сега си взе от дизел 136кс., но се вирна много нагоре и пак друса. Кажете някакъв цвят пружини за мека возия на 320ка бензин. Не търсим спорт а търсим комфорт!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Еми аз от опит ще ти кажа,че с пружините е много относително и всичко става с проби до сега 3 комплекта смених и пак нещо не ми е ок.По спомен най-меките са с зелена маркировка,но каква ще е стойката и возията
.

- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Някой с регулеруемото на Jom от бабуна да има? и да каже как е за евридейка :? много ли друса вади ли бъбреците и така нататък попринцип съм с S226A SPORTS SUSPENSION SETTING също някой ако има който е бил с s226a и сега е с него да каже да каже разликата между едното и другото
)

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Като ми беше вдигнал колата майстора да ми сменя маслото, видях, че съм с амортисьори на Sachs и видях на тях, че пише спорт нещо си и емблемата на бмв също.
Бях видял в сайта на бмв дето се влиза с парола (имаше такава тема), че от фабриката колата е излезнала със "S226A Sports suspension settings" и се питам дали е възможно все още да са наистина амортисьорите от както е направена колата?
Сега е на 189.000км и преди 2000км правих тест на амортисьорите и бяха добре и ми е много чудно по принцип колко км могат да издържат едни амортисьори???
Бях видял в сайта на бмв дето се влиза с парола (имаше такава тема), че от фабриката колата е излезнала със "S226A Sports suspension settings" и се питам дали е възможно все още да са наистина амортисьорите от както е направена колата?
Сега е на 189.000км и преди 2000км правих тест на амортисьорите и бяха добре и ми е много чудно по принцип колко км могат да издържат едни амортисьори???

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
То
Че има разлика има, но знаеш ли 4 цилиндровия дизел, гол е по-тежък от 6 цилиндрова 2.8:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... rt_engine/
Next написа:Има ли разлика в пружините за 4 или 6 цилиндрови двигатели?
Че има разлика има, но знаеш ли 4 цилиндровия дизел, гол е по-тежък от 6 цилиндрова 2.8:
Next написа:Добре кажете ми най меките пружини за 320i 99г. купе. Един приятел си махна неговите стоковите, защото му сваляха колата и друсаше като хонда и сега си взе от дизел 136кс., но се вирна много нагоре и пак друса. Кажете някакъв цвят пружини за мека возия на 320ка бензин. Не търсим спорт а търсим комфорт!
Според мен обърни повече внимание на амортисьорите -ако са хубави и здрави ще вози добре дори и пружините да не са от най-комфортните. Но все пак "возенето" е относително нещо
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
© написа:Next написа:Добре кажете ми най меките пружини за 320i 99г. купе. Един приятел си махна неговите стоковите, защото му сваляха колата и друсаше като хонда и сега си взе от дизел 136кс., но се вирна много нагоре и пак друса. Кажете някакъв цвят пружини за мека возия на 320ка бензин. Не търсим спорт а търсим комфорт!
Според мен обърни повече внимание на амортисьорите -ако са хубави и здрави ще вози добре дори и пружините да не са от най-комфортните. Но все пак "возенето" е относително нещо
Днес се видяхме с Amatior4o ,и така се получи исках да видя разлика по много познат път от камбаните към бистрица на неговото фабрично sport suspension settings и моето стоково окачване....завоите са доста добри за тази цел,и 2-те коли са 320д фейс и 2-те черни седани

По-интересното бе,че моята през малките неравности и 2 легнали полицая се усещаше по-твърдо от при него..да не кажа,че моето окачване бе по-твърдо от неговото окачване(това което аз усещах а и той самия кара и потвърди)..като той е с нови амортисьори Монро а аз съм с 4 нови билщайн - идея си нямам какви обаче...
Цялото това нещо ме озадачи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Next
- старши ентусиаст
-
Амортисьорите са сменяни не са оригиналните на тях пише gas system в жълто кръгче.
Искаме да вози като лодка купенцето
Искаме да вози като лодка купенцето

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Колеги смених си тампоните на амортисьорите и резултата е добър.
Возеше по-грубо по остри и малки дупки, а сега е доста по меко.
Возеше по-грубо по остри и малки дупки, а сега е доста по меко.