Запитвне за обръщане на дирекция

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Re: Запитвне за обръщане на дирекция

Мнение от HeBePeH » 30 Яну 2012, 17:29

И аз определено ще следя темата , мисля лятото да взимам е39 530i или е46 330i , още не съм избрал модела . Но съм карал е39-ка обръщана в Пловдив ии нямаше за какво да се заям , не знам дали е същия човек но беше пипната както си трябва :clap:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 30 Яну 2012, 21:59

Аз искам да попитам защо трябва да се сменя салона ако е купе

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 31 Яну 2012, 2:13

Няма причина да се сменя. Единствено ако е с ел.седалки с памет, копчетата за това остават на дясната седалка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E46 320d 2002

Мнение от danielscot » 31 Яну 2012, 22:40

Някой знае ли, какво става с километража след смяната на дирекцията? Остава същия в мили или ако се сложи такъв с км/ч трябва да се препрограмира или адаптира таблото или там каквото е?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2012, 22:42

danielscot написа:Някой знае ли, какво става с километража след смяната на дирекцията? Остава същия в мили или ако се сложи такъв с км/ч трябва да се препрограмира или адаптира таблото или там каквото е?

Ако не го смениш - остава си стария.
Ако го смениш с "нормален" такъв - просто се прекодира да работи в КМ/ч и л/100км. ... и в целзии температурата - 2-3минутки работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 16 Фев 2012, 9:47

a защо модула на АБС-а ? да се сменя ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielscot » 16 Фев 2012, 21:45

mitrax написа:a защо модула на АБС-а ? да се сменя ?

Само тръбичките мисля, че се сменят.

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 18 Фев 2012, 13:51

Здравейте колеги, запознах се с един собственик на сервиз, който ми предложи да ми донесе една е46 от Англия с предпочитаните от мен екстри и да ми обърне волана, като цената ще е доста по ниска от тази която е по автосалоните, но не знам дали мога да му се доверя. Та питането ми е дали сте доволни колегите, които са си обърнали воланите и дали има място за претиснения? Като цяло вярвам че англичанките са доста по-запазени от италиянските коли , които са масово по автосалоните. Чакам за мнения отличен опит. Мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 20 Фев 2012, 17:07

От личен опит ти казвам че англичанките са много по корозирали от Италиянките. Няма спор че са доста по поддържани, но ако се наложи да сменяш нещо по ходовата част и влизаш във филма. В повечето случай болт по 10-тка се къса. Да не говорим че над 50% от англичанките са с детски пъпчици (на места са се надули от ръждата )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielscot » 20 Фев 2012, 20:41

oTECa написа:От личен опит ти казвам че англичанките са много по корозирали от Италиянките. Няма спор че са доста по поддържани, но ако се наложи да сменяш нещо по ходовата част и влизаш във филма. В повечето случай болт по 10-тка се къса. Да не говорим че над 50% от англичанките са с детски пъпчици (на места са се надули от ръждата )

:nono: Не съм съгласен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2012, 21:07

Ама е прав :idea:

Някой знае ли, какво става с километража след смяната на дирекцията? Остава същия в мили или ако се сложи такъв с км/ч трябва да се препрограмира или адаптира таблото или там каквото е?

Ами то така или иначе си имаш и скала в километри , борда се препрогамира и започва да си мери в метричната система , само разходомера (тоя със стрелката) остава в мили/галон .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 20 Фев 2012, 22:15

Dimitroff написа:
riki_ написа:колеги 1400 лева е в пловдив като 4астите си ги купува майстора.преди да ги монтира майстора не извика да погледнем 4астите.зна4и и самия майстор ми каза 4е не е толкова сложна процедура.само таблото се сменява и рейката.и инсталацията се прекарва одново.който иска да си сменя дирекцията мога да дам координати. на л.с да не става реклама

Табло, подлакътници, пласмаси по таблото, рейка, кабели, тръбичките на спирачки и още нещо, салон, ако е купе и ръкохватките, барчето с ръчната, пепелника, ключалките, АБС модул-а и още доста неща...проверете ХУБАВО, преди да се решите и най-важното - адски важно е кой я обръща, щото съм се возил в обръщани в час по трудово...ми...не мерси!

LArgo50 написа:
danielscot написа:Аз се бях отказал да влизам в тия филми, но почвате да ме надъхвате :mhihi: Ако някой сподели тука впечатления и е доволен, а не само да се носят някви слухове за "бай Генчо" колко е46-ци обърнал и как са станали като заводски, скачам и аз във филма.

Аз лично ще споделя :yes: Нека само да ми стане колицата готова и да :driving: А пък ако някой има наблюдения и е карал "обърната" Е46 да сподели. Ама то това е много относително.... няма как да стане добре една кола, "обърната" от някой който го прави за първи път...... лично мое мнение ;)

Умишлено не казвам при кой и къде съм те пратил, за да не правя реклама, но ти гарантирам перфектни резултати, ако не се циганиш за части от порядъка на 50-100-200 лева !

Габриеле...по-добре не се захващай с минито :mhihi: ... да кажем, че има автомобили, който се обръщат почти с поглед...е, минито определено не е от тях :mhihi:

И фарове, огледала :)
А ако е с голям мотор почти сигурно има и ксенон :)
При положение, че са безпари е46ките вече ми се струва ненужно главоболие :)
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 20 Фев 2012, 22:26

Dimitroff написа:Габриеле...по-добре не се захващай с минито :mhihi: ... да кажем, че има автомобили, който се обръщат почти с поглед...е, минито определено не е от тях :mhihi:

Значи,съм пропуснал да видя коментара отдавна и има за какво да си говорим и да споделиш какво имаш предвид ,да акжем 70% те разбрах,само познавайки те когато се хилиш така по някоя тема => голяма хамалогия да се направи нещо и то едва ли ще е лесно :mhihi: ..дей и минита пусти ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Фев 2012, 22:29

Явно ме познаваш достатъчно добре :yes:

Минито...става макси проблем при обръщане (казвам го понеже и аз те познавам - ще искаш да се направи както си трябва!-без пропуски)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielscot » 21 Фев 2012, 2:25

acho.rs написа:Ама е прав :idea:

Ами то така или иначе си имаш и скала в километри , борда се препрогамира и започва да си мери в метричната система , само разходомера (тоя със стрелката) остава в мили/галон .

Всеки си е прав за себе си и си има мнение и лични наблюдения според това на какви таралясници е попадал, аз от 10 год. карам английски коли.
За препрограмирането на таблото вече ми беше отговорено, нямаше нужда да се повтаряш, мерси.

ПредишнаСледваща

Назад към E46