HARMAN KARDON озвучителна система на Е46 комби ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Re: Заводска озвучителна система на Е46...

Мнение от Amatior4o » 21 Ное 2011, 11:12

slawunder написа:
Amatior4o написа: Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

????? :ok:

Говоря за силата на звука, който възпроизвежда. Както бях написал по-горе оригиналното бизнес цд не е особено мощно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 21 Ное 2011, 18:20

Amatior4o написа:И аз малко да се включа. Това което колегите по назад бяха писали си е така. Х/К системата е далече от това което би си помислил човек като чуе за тази марка, но все пак си е с класи над стоковата музика.
По принцип бизнес цд-то много спъва и самата система. Не мога да се сетя в на кой колата се бях качвал на последната ни среща на е46, но в неголата кола с афтърмаркет mp3 плеър и стокови колони се получаваше много по-качествен звук и бас.
Минуса на друг ЦД плейър е, че таблото става доста по-грозно с допълнителното слагане на пластмасова шина. Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

В моята кола си се качвал на сбирката :mhihi: Сега още по яко се чува :mrgreen:
Беше ми изгорял един резистор на усилвателя и не ми е работил единият канал като ората! Сега звука е.... Та в тоя ред на мисли съм замислил и на задните врти по 2 говорителя. Тогва, вече мисля, че ще мирясъм за саунд и звучене.
п.п.ХК е страхотна система за мен и като саунд и като разположение на говорителите. Но няма достатъчно паур да те жегне малко поне, когато си трябва. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amatior4o » 21 Ное 2011, 20:37

vavilon написа:
Amatior4o написа:И аз малко да се включа. Това което колегите по назад бяха писали си е така. Х/К системата е далече от това което би си помислил човек като чуе за тази марка, но все пак си е с класи над стоковата музика.
По принцип бизнес цд-то много спъва и самата система. Не мога да се сетя в на кой колата се бях качвал на последната ни среща на е46, но в неголата кола с афтърмаркет mp3 плеър и стокови колони се получаваше много по-качествен звук и бас.
Минуса на друг ЦД плейър е, че таблото става доста по-грозно с допълнителното слагане на пластмасова шина. Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

В моята кола си се качвал на сбирката :mhihi: Сега още по яко се чува :mrgreen:
Беше ми изгорял един резистор на усилвателя и не ми е работил единият канал като ората! Сега звука е.... Та в тоя ред на мисли съм замислил и на задните врти по 2 говорителя. Тогва, вече мисля, че ще мирясъм за саунд и звучене.
п.п.ХК е страхотна система за мен и като саунд и като разположение на говорителите. Но няма достатъчно паур да те жегне малко поне, когато си трябва. :yes:

Вавилонски за друг колега говорех. При тебе беше супер, но беше и със допълнително стъпало и колони май :yes:
А аз имах впредвид, че при момчето само със смяна на цд-то беше засилил ефекта на звука.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 25 Ное 2011, 2:13

slawunder написа:
Amatior4o написа: Не знам как седи положението с динавин или с оригинална навигация.

При мен след като сложих Динавина, музиката свирна буквално 3 пъти по-добре, с оригиналното бизнес си-ди е като радио точка, за съжаление.

Не знам как така е46 не са си мръднали пръста за озвучението, дори ХК е зле.

Майка ми и баща ми карат Volvo 2005-та с някакво премиум аудио и музиката като за фабрична направо кърти - има доста колони + истински субуфър.

Решил съм на е46 да ъгпрейдвам музиката, но събирам пари за момента.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 25 Ное 2011, 13:19

Babuna написа:
slawunder написа:

При мен след като сложих Динавина, музиката свирна буквално 3 пъти по-добре, с оригиналното бизнес си-ди е като радио точка, за съжаление.

Не знам как така е46 не са си мръднали пръста за озвучението, дори ХК е зле.

Майка ми и баща ми карат Volvo 2005-та с някакво премиум аудио и музиката като за фабрична направо кърти - има доста колони + истински субуфър.

Решил съм на е46 да ъгпрейдвам музиката, но събирам пари за момента.

Я кажи сега, стъпало може ли да се ръгне в Динавина? :lol:

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Ное 2011, 13:29

естествено, че може, даже е доста по-лесно
дайте предложения за стъпало и колони, пък току виж и аз най-накрая съм решил да направя нещо за музиката в колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amatior4o » 25 Ное 2011, 17:36

© написа:естествено, че може, даже е доста по-лесно
дайте предложения за стъпало и колони, пък току виж и аз най-накрая съм решил да направя нещо за музиката в колата

Аз се се каня да инвестирам малко в музика и се ми излизат други разходи ...
Имам приятни впечатления от Ланзар и мисля да си сложа на мойта 1 такъв усилвател и бас колона на мястото на заготовката за ски сака. Ама пак изкачат други работи :roll:

П.с.
За мене това е крайният вариант който бих направил за озвучение от който да съм доволен (динавин с хАндройд, Х/К, допълнително стъпало и бас колона).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 25 Ное 2011, 18:12

И няма да сбъркаш! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 25 Ное 2011, 18:53

http://caraudio-bg.com/test/amptest.html
Слави разгледай тестовете малко за ориентация
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 25 Ное 2011, 19:10

Слави, аз поразпитах как е най-добре да се подходи към озвучението на е46 седан разни специалисти. Първоначалната ми нагласа беше да се вместя в бюджет 300-400... най-много 500 лева като си мислех, че ще мога да взема говорители, усилвател втора употреба и може би бас. Исках нещо по-добро от оригинала. Да, ама този бюджет за никъде не стига и веднъж като влезе идеята в главата...

Та може би най-добрият компромис цена карчество е добра предна линия (среди + високи) + субуфър там, където се прибира подлакътника + усилвател за предната линия и усилвател на задната. С малко по-качествени компоненти и сметката отива около 1300 лева и нагоре.

За предна линия аз съм се спрял на следните говорители - плюсът при тях е, че влизали много лесно на фабричните места:

http://www.k99bg.com/Default.asp?Operat ... 20%202-WAY

http://morelhifi.com/products/mob_2way_tempo.html

Тези от Морел правят наистина страхотни неща.

Следващата стъпка ще е да се захранят само те с усилвател, а послед бас + усилвател и отзад.

По чужди думи започвало да свири страхотно.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Ное 2011, 21:15

тези стават ли без никакво преправяне отпред?
т.е. нали няма много място във вратите и трябва да са някакви плоски... по спомени
иначе крайната сметка не ми харесва, пак ще ме вкарате в разходи :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 26 Ное 2011, 1:47

Така оригиналните Предни говорители са с размер Диаметър 160мм , Конус 120мм , Височина 65мм и диаметър на магнита 71см
Съвсем случайно попаднах на едни говорители на пайнер който са 160мм а не 170както е стандарта
Характеристиките са му:диаметър 160 , Конус 128 , Дълбочина на монтажа 54,3 мисля че ще стане без преправяне-най много някоя дупка да иска да не направи по него

http://electron.bg/pioneer-tsa171ci-p-1 ... =21_142_45
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 26 Ное 2011, 2:15

mustang1986 написа:Така оригиналните Предни говорители са с размер Диаметър 160мм , Конус 120мм , Височина 65мм и диаметър на магнита 71см
Съвсем случайно попаднах на едни говорители на пайнер който са 160мм а не 170както е стандарта
Характеристиките са му:диаметър 160 , Конус 128 , Дълбочина на монтажа 54,3 мисля че ще стане без преправяне-най много някоя дупка да иска да не направи по него

http://electron.bg/pioneer-tsa171ci-p-1 ... =21_142_45

http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... -TS-A1713I
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 26 Ное 2011, 10:21

Ако си взимате колонки за отпред, си е задължително компонентна система. Дори и най-евтината да е. С това разположение на говорителите ще се губи половината от звука, ако се ползват коаксиални.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 26 Ное 2011, 11:08

За седан става въпрос. Значи, ако не се сложи система и на задните врати звука няма да е равномерен! Предни + задни говорителчета и бас, ще създва илюзия за равномерен звук. Да ще има паур и то доста, но саунда ще куца :(
Идиялната система:
Предна линия (предни врати)-система с филтър.
Средна линия (задни врати)-система с филтър.
Задна линия (кора)-говорителли+бас или трилентови елипси(тук си иска преправяне и слагане на допълнителна кора, но не ти заема място).
Захранване на това чудо-Усилвател, един или два, зависи дали ще има бас касета. 280,вата ще са достатъчни.
И най-накрая, як акумулатор. :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към E46