webasto-няма логика, но работи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ivo_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d-136-99g
- Мечтае да кара: M5
Re: webasto-няма логика, но работи
[quote="карел"]Принципа на работа на печката е следния: При подаване на контакт печката приема готовност за работа, при условие, че външната температура е по-ниска от +5 градуса С и температурата на охлаждащата течност в двигателя е под +60 оС. При запалване на двигателя се включва циркулационната помпа, вентилатора за нагнетявяне на въздух и свеща за запалване и контрол на горенето /на пламъка/. Електрониката на печката проверява парамертите на обслужващите уреди и ако всички /циркул.помпа, свещ, вентилатор, импулсна помпа за гориво/ са в зададените граници горенето на печката продължава. След 30 сек. се включва импулсната /дозираща/ помпа за горивото./намира се около задна дясна гума и когато работи се чува ясно "цъкане" в интервал 1-2 сек./ В следващите 58 сек. вентилатора за въздух достига максималната си производителност. При достигане на максималния обем подавано гориво свеща се изключва и започва да функционира като контролира пламъка на горене. Тове е в общи думи принципа на работа. Ако някои от параметрите на помпата не отговаря на заложените, тя се изклчва.
В отговор на колегата "An4oOo". Като свалиш капачето на помпата ще видиш три букси. Първата е свободна, втората за циркулационната помпа, третата за вентилатора за въздух, четвъртата за нагревателната свещ. Извади внимателно буката на помпата и с допълнителни кабелчета я включи директно към акумулатора. Внимавай с + и -. Номер 1 на кабела е +. Ако помпата заработи, проблема ти е като моя. Ако не работи, значи е заминала. Пробвай моя вариант с крушка 15 Вата. Ако заработи ще почерпиш. Печката може да работи и без циркулационната помпа, тъй като антифриза "циркулира" от водната помпа на двигателя.
Ето и един доста добър сайт за Webasto http://kavr.ru/car/081109/[/
Колега да отка4а буксата на помпата на пе4ката и на платката ли да сложа крушка моита само се пуска и бу4и нищо друго неправи вентилатора бу4и или ако не ще ми обясниш ли как става 4е нещо немога дасе справа благодаря педварително.

В отговор на колегата "An4oOo". Като свалиш капачето на помпата ще видиш три букси. Първата е свободна, втората за циркулационната помпа, третата за вентилатора за въздух, четвъртата за нагревателната свещ. Извади внимателно буката на помпата и с допълнителни кабелчета я включи директно към акумулатора. Внимавай с + и -. Номер 1 на кабела е +. Ако помпата заработи, проблема ти е като моя. Ако не работи, значи е заминала. Пробвай моя вариант с крушка 15 Вата. Ако заработи ще почерпиш. Печката може да работи и без циркулационната помпа, тъй като антифриза "циркулира" от водната помпа на двигателя.
Ето и един доста добър сайт за Webasto http://kavr.ru/car/081109/[/
Колега да отка4а буксата на помпата на пе4ката и на платката ли да сложа крушка моита само се пуска и бу4и нищо друго неправи вентилатора бу4и или ако не ще ми обясниш ли как става 4е нещо немога дасе справа благодаря педварително.

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
DoesNot написа:Колега Ауди, какво стана с печката има ли развитие, монтирахте ли я на колатаЗамислил съм сериозно да отремонтирам и моята че в тия студове...
В ебей намерих нещо интересно http://www.ebay.com/itm/Aftermarket-con ... 23183b64a9 понеже знам че на моята електрониката не е в час, дали ще сработи с тази
Здрасти колега монтирал съм я разбира се още преди месец, работи за сега перфекно.То ако не я монтирам не мога да спя

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги, възможно ли е печката да не ми тръгва, заради грешка в управлението на климатроника. От както спря да работи ми е дала само грешка в управлението на климатроника. Като го изключа и дам команда за старт с Диса и тръгва. Има ли връзка или ми е заминала печката??
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
oTECa написа:Колеги, възможно ли е печката да не ми тръгва, заради грешка в управлението на климатроника. От както спря да работи ми е дала само грешка в управлението на климатроника. Като го изключа и дам команда за старт с Диса и тръгва. Има ли връзка или ми е заминала печката??
Какво значи заминала печка колега?Тия печки не могат ли да се ремонтират?По честата повреда била някъде по управлението на самата печка,изгорели неща по платката!

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега, просто питам дали печката не ми тръгва заради грешката в управлението на климатроника, или самата печка си има проблем. Има ли връзка управлението на печката с управлението на климатроника? Защото печката грешки не дава, но и не тръгва. Като ми е включен климатроника и дам команда за пуск от Дис-ата, ми дава грешка. Като изключа напълно климатроника и дам команда за пуск, печката тръгва без проблем. За около 3 мин прави 120 градуса на водата която минава през печката(според данните от Дис-ата) и изключва. Това всичкото при работеща и загряла нормално кола (температурата е на средата). Стрелката на температурата не мърда.
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3