Избор на тампони за носачи на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Избор на тампони за носачи на Е46

Мнение от nik4o_83 » 14 Яну 2011, 22:34

Аз сложих Meyle HD - колата се държи нормално. Скоро ходих до Пловдив - по магистралата с 160 км/ч и бая тресеше на моменти (където беше кофти настилката де), но все пак...
Имаше някъде коментари, че много тресяло с тях - пак ще пробвам, но след един регулиране на предницата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90
Мечтае да кара: NISSAN GT-R

Мнение от dido ra6kov » 15 Яну 2011, 2:41

nikolae написа:Има един човек в Пловдив, май "бай Колю" му казват
целият град си правил при него тампоните
аз сменях шарнирите на носача при него, така че не знам какви е сложил :lol:

Може би имаш в предвид гаража за рециклиране на носачи, шарнири, накрайници и тампони до у-ще Елин Пелин в кв. Смирненски. Миналата седмица и аз си купих тампоните (втулките с пресованата гума) от там и си ги пренабих с преса в алуминиевите стойки и сега си карам с тях и съм доволен. Но в интерес на истината са твърдички, но на мен така ми харесва повече,
тъй като колата ми е с червени (къси и твърди) пружини плюс някакви по-твърди и с по-къс стержен амортисьори (спортен стейж на Монро) и возията е приятно твърда и стегната. Старите тампони направо се бяха отделили на две, гумата от желязната втулка. Явно са били меки за това по-твърдо окачване. Цената на ноовите тампони е 25лв за брой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 15 Яну 2011, 3:46

nik4o_83 написа:Аз сложих Meyle HD - колата се държи нормално. Скоро ходих до Пловдив - по магистралата с 160 км/ч и бая тресеше на моменти (където беше кофти настилката де), но все пак...
Имаше някъде коментари, че много тресяло с тях - пак ще пробвам, но след един регулиране на предницата.

:yes: Реглаж му е майката Ники !
Аз като ги сложих мойте и направо като излязох от сервиза си мислех, че съм взел най- големия боклук.....обаче направих един реглаж и след това всичко Заспа ! От септември съм с тях- знаеш, че си карам- няма проблеми ;) Дано и при теб е така :)

Потребител
Аватар
Кара: 320d E46 Touring 2004
Мечтае да кара: Gran Turismo

Мнение от koceto_pld » 15 Яну 2011, 12:31

kriso85 написа:Е ако кажеш , че тоя бай Колю (титлата "бай" говори много :lol: ) произвежда и тампони :shock:

Нямам нищо лично към никой, но този "бай Кольо" ( Николай се казва ) е доста в час с гумените изделия по всички движещи се автомобили по нашите надупчени пътища и можете да бъдете сигурни, че тампоните за E46 карат повече от прехвалените powerflex - тествано е. А цената за 2 тампона е около 40-50 лв. Доста хора забравиха какво е това тампон на носач и кога се сменя.

п.п. Не бързайте веднага да критикувате нещо което ви се струва нереално, защото понякога точно в нереално звучащите и простички неща се крие истината. :bchug:

п.п. Понеже имам пряко наблюдение върху доста служебни автомобили, които буквално биват смачквани от безрасъдно шофиране - Как ви се струва тампони на носачи на 200 000 км пробег за около 2-3 г. да не са мръднали. :idea:

Поздрави

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 15 Яну 2011, 12:37

koceto_pld написа:
kriso85 написа:Е ако кажеш , че тоя бай Колю (титлата "бай" говори много :lol: ) произвежда и тампони :shock:

можете да бъдете сигурни, че тампоните за E46 карат повече от прехвалените powerflex - тествано е.

Само да вметна...ако powerflex тампона е поставен както трябва...е вечен (точно затова му дават доживотна гаранция)...явно са го наранили когато са ти го поставяли...и от там е дал фира...

Иначе тампони на носачите да не мръднат 200к км...ми звучи меко казано невероятно...

Потребител
Аватар

Мнение от koceto_pld » 15 Яну 2011, 12:57

Dimitroff написа:Само да вметна...ако powerflex тампона е поставен както трябва...е вечен (точно затова му дават доживотна гаранция)...явно са го наранили когато са ти го поставяли...и от там е дал фира...

Възможно е в това да е бил проблема

Dimitroff написа:Иначе тампони на носачите да не мръднат 200к км...ми звучи меко казано невероятно...

И на мен ми звучи невероятно, но е факт не само на един модел автомобил. За мен тези тампони са невероятни, като се има предвид че сме слагали на колите какви ли не тампони - от оригинални, като се мине през всички автермаркети в Бг. и се стигне до HD тампони и разни полиуретани - най-доброто като цена качество си остават тези правените тампони от "бай Кольо" :lol:
п.п. Въпросният човек има доста сериозен бизнес и това да върши услуги на обикновени клиенти му е най-малкия проблем. :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido ra6kov » 15 Яну 2011, 14:00

Някакви координати на "бай Кольо" като адрес или телефон.......

Потребител
Аватар

Мнение от koceto_pld » 15 Яну 2011, 14:48

dido ra6kov написа:

Може би имаш в предвид гаража за рециклиране на носачи, шарнири, накрайници и тампони до у-ще Елин Пелин в кв. Смирненски. Миналата седмица и аз си купих тампоните (втулките с пресованата гума) от там и си ги пренабих с преса в алуминиевите стойки и сега си карам с тях и съм доволен. Но в интерес на истината са твърдички, но на мен така ми харесва повече,
тъй като колата ми е с червени (къси и твърди) пружини плюс някакви по-твърди и с по-къс стержен амортисьори (спортен стейж на Монро) и возията е приятно твърда и стегната. Старите тампони направо се бяха отделили на две, гумата от желязната втулка. Явно са били меки за това по-твърдо окачване. Цената на ноовите тампони е 25лв за брой.

Пишеш, че си си ги купил от него - незнам защо ми искаш координати - може би нещо ме пробваш ли ... ? :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido ra6kov » 15 Яну 2011, 16:09

koceto_pld написа:
dido ra6kov написа:

Пишеш, че си си ги купил от него - незнам защо ми искаш координати - може би нещо ме пробваш ли ... ? :conf:

Нищо подобно колега, просто незнам как се казва човека и търсех начин да разбера дали става въпрос за него, а на всякъде се споменава само бай Кольо и нищо за местонахождението му...........но явно ти си много докачлив..........извинявай че те прбвах......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 15 Яну 2011, 18:25

колеги искам и аз да слагам тампони от тези които се набиват на у6ите на Меиле но не усилени ,а перфорираните-нормални.някои да сподели мнение за твърдост и др,че искам мекота като на оригиналните.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 15 Яну 2011, 20:34

dido ra6kov написа:Може би имаш в предвид гаража за рециклиране на носачи, шарнири, накрайници и тампони до у-ще Елин Пелин в кв. Смирненски. Миналата седмица и аз си купих тампоните (втулките с пресованата гума) от там и си ги пренабих с преса в алуминиевите стойки и сега си карам с тях и съм доволен. Но в интерес на истината са твърдички, но на мен така ми харесва повече,

Не че знам, къде точно се намира, но вероятно става въпрос за един и същ - баща и син бачкат на едно място - едри мъже :D

И аз мисля, че по-твърди, за по-стабилно не знам.
Да си призная в началото бях малко скептичен към тези доработки, но много ми го похвалеха, имам скромна гаранция...

@koceto_pld аз бях при него, не dido ra6kov

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido ra6kov » 16 Яну 2011, 20:01

Колега "nikolae" и аз ходих там при бай Кольо явно........засега съм много доволен от тампоните и въобще от возията. Само да отбележа за протокола че тампоните са набити на нови носачи Meyle HD.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 24 Яну 2011, 16:12

Колеги, може ли някой да сподели от къде мога да си купя Powerflex тампони, който са без стойките( не българския варинт :) ).
Разбрах че някой във форума ги продава, но нещо не можах да го открия.

Може и на ЛС , за да не е реклама.

Поздрави

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Яну 2011, 16:18

g_mihalev написа:...

Имаш ЛС :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 24 Яну 2011, 16:32

Много благодаря на колегата Zagy за бързия отговор, чух се с човека, но следва другия проблем, оказа се че на коли като моята (е46 1999) се слагали два вида тампони, едните били 60мм другите 66мм.
Някой може ли да ми каже как да разбера кои са моите. Колата е произведена 03.1999г. По принцип най-добре ще е да ги измеря (може да са сменяни и да не са оригиналните) но дали ще имам достъп до тампона без да ходя да търся подемник/канал (примерно чрез сваляне на гумата)
Поздрави

ПредишнаСледваща

Назад към E46