Въпрос за демферен маховик Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Въпрос за демферен маховик Е46
при дизелите подмяната на маховика с едномасов спестява едни 500 лв примерно ,но според мен не си струва - значително се завишават вибрациите ,съединителя отделя по рязко както при потегляне така и при смяна на предавки .. ако моя някога замине и колата е още в мои ръце ще се слага всичко оригиналдъ комплект
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Така си е - тия 500 лева, които ще спестиш, после ще ги даваш за тампони на мотора и всичко назад по веригата. А и не се знае още какви щети ще се появят...
Si non confectus, non reficiat.
- Madji
- Потребител
-
- Детайли за колата: Красивият Звяр !
Да колега всичко си имаше, чисто нов със инструкциите си даже
Дайте мнение да карам ли колата при друг майстор, защото много хора ми казаха негативно мнение за този. Аз отидох при него от зор, до него беше се развалил съединителят за това.Сега като поразпитах за него, нито един не даде добро мнение за него. Не знам какво да правя вече.

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Само дето да оригиналния маховик по спомен от Дару е към 2000 и съединител комплект е още около 1000, та станаха 3000, а ако се вземат на LUK /то реално и оригиналните са такива/ са около 1400, така че за мен последното е най- доброто решение.
Смених моя маховик със съединителя преди около 10 000 х.км. Засега всичко е перфектно. А преди това смених само комплект съединител и след 5000 км. почна да ми притриса при тръгване. При цял ден градско каране най- вече се усещаше. Да не говорим, че и при спиране /точно преди да спре на място колата/ се усещаше притрисане от време на време, което сега го няма
Това е един от най- скъпите ремонти по е46, но няма как
Смених моя маховик със съединителя преди около 10 000 х.км. Засега всичко е перфектно. А преди това смених само комплект съединител и след 5000 км. почна да ми притриса при тръгване. При цял ден градско каране най- вече се усещаше. Да не говорим, че и при спиране /точно преди да спре на място колата/ се усещаше притрисане от време на време, което сега го няма

Това е един от най- скъпите ремонти по е46, но няма как

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
ckrumov написа:Само дето да оригиналния маховик по спомен от Дару е към 2000 и съединител комплект е още около 1000, та станаха 3000, а ако се вземат на LUK /то реално и оригиналните са такива/ са около 1400, така че за мен последното е най- доброто решение.
Абе не е съвсем така - оригинален маховик: 667 лева с ДДС; комплект съединител: 560 лева с ДДС.
Сигурен съм, че всеки може да си намерия някоя и друга отстъпка. Пък и е друго да си имаш фактурата за частите от Камор или Дару. При евентуална продажба има значение.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
nik4o_83 написа:ckrumov написа:Само дето да оригиналния маховик по спомен от Дару е към 2000 и съединител комплект е още около 1000, та станаха 3000, а ако се вземат на LUK /то реално и оригиналните са такива/ са около 1400, така че за мен последното е най- доброто решение.
Абе не е съвсем така - оригинален маховик: 667 лева с ДДС; комплект съединител: 560 лева с ДДС.
Сигурен съм, че всеки може да си намерия някоя и друга отстъпка. Пък и е друго да си имаш фактурата за частите от Камор или Дару. При евентуална продажба има значение.
Е46 320д 136к.с. 1999г....
Маховик:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=20
Номенклатурен номер : 21211223712
Описание : МАХОВИК
Ед.цена (с ДДС) : 1701.01 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Комплект съединител:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05
Номенклатурен номер : 21217523619
Описание : АТ-СЪЕДИНИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 589.18 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Определено не е 3000 лева, но...не е и малко!
- itan75
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318и M43TU B19
- Мечтае да кара: БМВ 750
щЕ споделя опит от една от предишните ми коли,а именно Тойота Карина 2.0 дизел около 92год беше мисля.Като я купих при отпускане на съединителя вибрациите в купето бяха ужасни чак таблото щеше да се разпадне
.Смяната на съединителя ме плашеше,защото преди около 7-8 години частите на японските трофеи не се пипаха,но междувременно ме 'светнаха',че феродов диск точно за този мотор ставал от Лада Самара
.Смених го около 5000км никакво претрисане никакъв проблем,после отведнъж започна пак яко да тресе.Пак нов "Самарски' диск и на пазара.На Фолксваген дизел моделите,които са със демпферен маховик успешно слагат монолитен от 2.0 ГТИ,но има единични случаи,в които се чува тракане в скоростната кутия на празен ход.На Фиат Жтд 105 пък успешно се присажда монолитен от 5-цилиндровия бензинов ХГТ агрегат,засега без странични ефекти.Монолитния комплект нов е скъп,защото около 50% от цената идва от новия монолитен маховик.А като устройство това едномасово желязо няма какво да му се счупи или износи освен венеца.Така,че ако намерите от кой бензинов или дизелов агрегат става точно,обикновенния маховик спокойно може да се закупи от някоя морга,като цената варира между 30-50лв.И вече се закупува само комплекта съединител за съответния мотор.Естествено това е вариянт,който иска да мине максимално тънко.

Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Моята присъда.........маховик, днес правих реглаж в сервиза на Ратола и ми казаха тази диагноза...........

- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Колеги, до колкото разбирам и М43 мотора има двумасов маховик. Това истина ли е? Когато купувах колата бях с убеждение, че само печките /понеже имах такава и смених маховик разбира се/ имат двумасови маховици, а бензините са с монолитни. Може ли някой да ме просветли. И ако имат двумасови маховици, пак ли са толкова кьопави като на дизелака?
Аз също имам въпрос, колеги! Значи първо да отговоря на коегата отгоре - и М43 е с двумасов маховик!!! Но аз да питам по моя проблем: аз отдавна знам, че ми заминава съединителя, може би от повече от година, просто чаках по някое време да почне да приплъзва и чак тогава да го сменявам, викам си ше му взема здравето съвсем
Е да ама не, съединителя все още си работи добре, в смисъл не се усеща да приплъзва, но се появи това вибриране при потегляне. Отначало го правеше един път на месец и въобще не съм му обръщал внимание, сега обаче започна да го прави по-често. Та въпросът ми е - съединителя ли е проблема или маховика, за притрисането говоря. Ясно е, че съединителя ще го сменя с ЛУК, ама маховика хич не ми се сменява. Същевременно и следващия въпрос - като се разглоби какво точно се гледа на маховика, така че да разбере човек дали е заминал или не???

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При мен точно така притрисаше и се оказа съединител - отначало леко, а после зачести.
Като свалите скоростите демпфера може да го провериш така - хващаш го с две ръце (щото е адски тежък) и почваш да го въртиш наляво-надясно - ако затяга почти веднага значи е наред. Ако затяга накрая или причуква като го въртиш е фира. А ако има надлъжен луфт е направо пълна фира.
Като свалите скоростите демпфера може да го провериш така - хващаш го с две ръце (щото е адски тежък) и почваш да го въртиш наляво-надясно - ако затяга почти веднага значи е наред. Ако затяга накрая или причуква като го въртиш е фира. А ако има надлъжен луфт е направо пълна фира.
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:При мен точно така притрисаше и се оказа съединител - отначало леко, а после зачести.
Mерси Zagy, и аз така си мислех, че се проверява, но все пак да си питам! Значи ще се сменява съединител скоро!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Моята присъда.........маховик, днес правих реглаж в сервиза на Ратола и ми казаха тази диагноза...........
ти избира избира ..

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Alexi написа:RaHzElChO написа:Моята присъда.........маховик, днес правих реглаж в сервиза на Ратола и ми казаха тази диагноза...........
ти избира избира ..
Не ти разбрах мнението, колега, нещо искаш да дадеш акъл по въпроса или? Колкото до това, което са казали в Ратола, беше от 10 метра каране до подемника и обратно. Докато не се свали няма нищо ясно на 100%. Да се върнем на въпроса, каква ти е идеята с този пост?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
идеята ми е че маховика ти вероятно е бил зле още преди да купиш колата ( до колкото се сещам я купи наскоро ) но това ти е било спестено от любезния продавач ,което е масова практика ..