странен звук турбина е46 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Re: странен звук турбина е46 320d

Мнение от tosh » 15 Май 2013, 12:44

Навсякъде където правят гърнета имат меки връзки - евтини, скъпи.... На мен ми смениха 2010 година меката връзка и нямам проблеми. Не помня колко пари дадох ама скъпичка беше. Втора употреба гърне с връзка както си намислил не си вземай, щото не знаеш и тя кога ще замине ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 15 Май 2013, 20:07

MORSKIa написа:
ivo752 написа:Сменя се само меката връзка "без" оригиналното гърне(втория катализатор) :winky: реже се заваря се новата и си ОК

To хубаво, то ясно, че се реже и заваря, ама такава "кутийка" - мека връзка нещо не мога да намеря. А по уверенията от сервиза, ако се сложи връзка само с оплетка, била тя двойна или тройна - то бързо ще даде фира. Носела голяма част от тежестта на генерацията и ще се скъса бързо, бързо.
Затова питането ми е откъде мога да се сдобия с мека връзка, дето е облечена в ламарина, а не само оплетка?
Колегите търговци - ако могат да помогнат....

Явно ще пускам тема в купува

Не се занимавай с глупости "в кутийка и т.н.",вземи една с тройна оплетка си свиркай,по важното е как ще ти я заварят,правил съм вече няколко обикновени(моята я търкалям вече 5-та година без проблем) ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 16 Май 2013, 9:46

Днес се реже и сваля старата връзка. Снощи я гледах - тотално е дала фира, двете тръби си се разхождат една спрямо друга спокойно, държи ги само въпросната ламарина отвън.
Ще се заваря оплетка, като ще се пробват отгоре отново да прикапят ламарината (кутийката).
Ще пиша какъв е резултата, че не си е работа по автобуси....жената не спира да мърмори....много сме се разглезили явно :ok:

Най-важното е това ФИУУУУУ да изчезне
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

Потребител
Аватар
Кара: ше AS71

Мнение от firetux » 16 Май 2013, 11:25

До автора: Провери дали са ти там катализаторите, както един колега по-горе сподели - не се знае в сервиза освен ремонта по купето какво друго се е случвало. Дано да е грешка, но се случва често, и най-вече шума се е появил след излизането от сервиза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 18 Май 2013, 14:55

firetux написа:До автора: Провери дали са ти там катализаторите, както един колега по-горе сподели - не се знае в сервиза освен ремонта по купето какво друго се е случвало. Дано да е грешка, но се случва често, и най-вече шума се е появил след излизането от сервиза.

След 3 дни в бокса, доста нерви, 120 наши левчета назад, аз отново си карам :driving:
Резултата, сменена само мека връзка, тройна оплетка и генерацията подпряна със стоящ тампон (срам не срам - голфаджийски). По мнението на човека (собственика на сервиза), да носи генерацията, че е тежка и да освободи меката връка да не носи тя тежеста. ФИУУУУУ изчезна яко дим, малко по-тиха стана.

За катализаторите не се съмнявам, там са си.

И най-важното елиминирахме съмнението, че турбината е тръгнала към "вечните ловни полета"

За всички които имат някакви съмнения и чуват такова леко и финно ФИУУУУ САМО когато сменят скоростите НАГОРЕ - да си проверят тази пущина и тогава да търсят др. причини.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 28 Май 2013, 21:13

колеги а бе да питам видях какви ли не мнения обаче на всички колите ви правят виуууу при разтоварване на двигателя и турбината а моята прави това виууу точно при натоварване когато е силно натоварено турбото и колата и става малко по силно когато я поръчкам повече време при мен какъв е проблема иначе си карам колата така откакто съм я взел 7-8 месеца и си върви нормално без промяна и лепи за седалката добре пробвал съм я с други подобни коли и се представя добре ама виууууу си го има и то си силничко не е просто свистене става дума за 330 д 2002 м57

Потребител
Аватар

Мнение от Bmwe46mpower » 18 Авг 2015, 14:15

колеги аз се опитвам да добия този звук https://www.youtube.com/watch?v=OU2BoYk3yIE , но проблема е , че не се получава ... попринцип ми казват , че се получава с права генерация от меката връзка до отзад , с права генерация съм на 60ФИ обаче не се чува този звук... това "уууууу" както го наричате вие.. ако някой знае как да го направя да пише >> НЯМАМ КАТАЛИЗАТОРИ НИТО ГОРЕН НИТО ДОЛЕН!

Предишна

Назад към E46