Последно за масло за дифа!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: Последно за масло за дифа!?
Аз си взех от М-кар Пловдив наливно OSP SAX-XO(вискозитет във фактурата не пише),номенклатурния му номер е 91229407768.Интересно ми е обаче,че колегите по горе са писали,че нужното количество е 1.1-1.3л,а на мен ми наляха 1л. точно(толкова показва системата по вин),та да очаквам ли проблеми или да долея докато не е вече късно?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
zlati79 написа:martin_g60 написа:Не виждам защо се заяждаш-кой трупа мнения?Какво печеля аз че имам 1000+ мнения или другите колеги,които са споделили някаква информация,хем искаш мнение хем не си доволен от него.Какво е практически опит-може и да не разглабям дифове но преди да съм го сменил съм изчел доста теми,включително по чужди форуми!Мисля че е неуважение към колегите тази твоя реакция но със здраве и дано си намерил отговора на въпроса ти
споко колега! не го приемай лично, по скоро виж поста след твоя и онзи пост на колегата с Е39 и добрия турски, от който още чакам инфо за сервизните програми! може би идеята за по-малко мения,но по-качесвени не е много полулярна!
иначе по темата-Castrol SAF-XO 75W-90 при офециалния дилар няма в наличност, евентуално туба от 25л. може да е останала в някой от сладовете им, което не е вариант, освен това казват че вече е извън каталога им, т.е. не се произвежда!
SAF-X 75W-140 също нямат, което дори не съм убеден че е вариант! имат само
SAF-XJ 75W-140 в разфасовки по един литър, но то е за шперове! - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=12
в Бова кар Бургас ми казаха да си донеса "компотено бурканче" да ми налеят 1-2л. от нещо си........ може би е SAF-XO 75W-90 от 25л., но........., в Тандер Бургас и другите по-изискани магазини за части и консумативи се затрудняват! Някой с идея..........?!
Колега-това са разфасовките,25л.туби но те ще ти отлеят ако си донесеш "бурканче".Така е защото ако го смениш при тях няма и да рзбереш но като си го сменяме ние няма как

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
[/quote]Колега-това са разфасовките,25л.туби но те ще ти отлеят ако си донесеш "бурканче".Така е защото ако го смениш при тях няма и да рзбереш но като си го сменяме ние няма как
75в-140 В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ-това е масло за шпер и ше си счупиш дифа.Ако искаш аз мога да ти купя от ВиаИнтеркар и ще ти го пратя-ако те устройва пиши едно ЛС
[/quote]
не е точно така! има и разфасовка от 1л. - http://www.opieoils.co.uk/p-737-castrol ... icant.aspx , за сега търся нея или същото пакетирано за БМВ пак по 1л. Наливне не ми се слага! а за шперовото е повече от ясно, само че има и друго 75w140 което за е за обикновен диф, но няма одобрение за БМВ - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=80! търся парт.номер по БМВ на маслото за обикновен диф!!!

не е точно така! има и разфасовка от 1л. - http://www.opieoils.co.uk/p-737-castrol ... icant.aspx , за сега търся нея или същото пакетирано за БМВ пак по 1л. Наливне не ми се слага! а за шперовото е повече от ясно, само че има и друго 75w140 което за е за обикновен диф, но няма одобрение за БМВ - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=80! търся парт.номер по БМВ на маслото за обикновен диф!!!
.
Последна промяна stilko на 10 Мар 2010, 22:41, променена общо 1 път
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Не знаех че има и литър но това на Кастрол аз лично отворих тубата от 25л(понеже аз им я донесох от "Мотобул" не питай защо
) и налях колкото ми трябва но ако има пакетирано търси него но ще и трябва малко повече от 1литър 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
....[/quote]zlati79 написа:
Минах през Дару Кар...само наливно (не си направих труда да питам за вискозитет и т.н.)
Шишенце да си нося...сухо и чисто...продавало се на 100-грамки

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
За нищо, колега.
Ако мога да помогна с нещо - само свиркай!
Ако мога да помогна с нещо - само свиркай!
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Dimitroff написа:Шишенце да си нося...сухо и чисто...продавало се на 100-грамки
В М-кар ми го опаковаха в пластмасови кофички и ми го сложиха в хартиени чантички с връвчици като тези по моловете и с логото на бмв

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови
маслата са да се сменят и така трябва стига с тия иконоомиии за 100 лв ставате за смех
на М двигателите знаете ли на колко се сменят маслата ае малко помщ на 35,000 кутия и 50,000 дифа
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметка
писна ми от калпаци дето купуват 328 и после им е скапо маслото за 100 лв ааааааман от псевдо терикати като им е скъпо да карат астра или голфффф

на М двигателите знаете ли на колко се сменят маслата ае малко помщ на 35,000 кутия и 50,000 дифа
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметка

- zlati79
- младши ентусиаст
-
miroalpina написа:еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови![]()
![]()
маслата са да се сменят и така трябва стига с тия иконоомиии за 100 лв ставате за смех
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметкаписна ми от калпаци дето купуват 328 и после им е скапо маслото за 100 лв ааааааман от псевдо терикати като им е скъпо да карат астра или голфффф
е нямаше по-абсурдно и нелепо мение колега! мерси за което! то изрязавя цялата основна идея на подобен вид форуми! благодаря ти за което и поднасям изкрените си извинения за това че съм/сме те накари да се чувстваш така, ....че ти е писнало и дотегнало от тарикати и калпаци! съжалявам!!!!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
zlati79 написа:miroalpina написа:еееееееееее много мнения много нещо колеги тва е като да носиш едни обувки 15 години и да са като нови![]()
![]()
само за чек на 50,000 валовете са навън клапи дроселни на 65,000 е ако продалжа некои от евтините ще каже че съм луд то БМВ се купува лесно ама трудно се подаржа от тук вие си правете сметкаписна ми от калпаци дето купуват 328 и после им е скапо маслото за 100 лв ааааааман от псевдо терикати като им е скъпо да карат астра или голфффф
е нямаше по-абсурдно и нелепо мение колега! мерси за което! то изрязавя цялата основна идея на подобен вид форуми! благодаря ти за което и поднасям изкрените си извинения за това че съм/сме те накари да се чувстваш така, ....че ти е писнало и дотегнало от тарикати и калпаци! съжалявам!!!!

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3