Много бърз въпрос за филтър за картерни газове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Много бърз въпрос за филтър за картерни газове
tosh написа:Той си е консуматив - сменя се на 50000 км ако не се лъжа. Така, че прецени си....
Ще се радвам да ми покажеш къде пише, че клапана за подкартерно налягане на бензините е консуматив

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
tosh написа:Той си е консуматив - сменя се на 50000 км ако не се лъжа. Така, че прецени си....
Консуматив е при дизеловите мотори, колега, не при бензиновите!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Само да споделя, че при мен на m52b28 имахме съмнения за припушване от клапана на картерните, а и колата й липсваше леко тяга след 4500-5000 оборота. Пушенето се оказа от другаде, НО се оказа, че има микропукнатина в тоя клапан. И имаше осезаема разлика след това във високите.
Та колегите може да внимаватеи с този признак. Явно моят се беше напукал от старост или де да го знам.
Та колегите може да внимаватеи с този признак. Явно моят се беше напукал от старост или де да го знам.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Dimitroff написа:tosh написа:Той си е консуматив - сменя се на 50000 км ако не се лъжа. Така, че прецени си....
Ехх де да беше така.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Dimitroff написа:tosh написа:Той си е консуматив - сменя се на 50000 км ако не се лъжа. Така, че прецени си....
Ами темата е започната за дизиловите и не съм видял че в последния пост колегата пита за бензиновия....

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
tosh написа:Dimitroff написа:tosh написа:Той си е консуматив - сменя се на 50000 км ако не се лъжа. Така, че прецени си....
Ами темата е започната за дизиловите и не съм видял че в последния пост колегата пита за бензиновия....
Бе незнам колко не трябва да се сменя тоя филтър при бензиновите :
Ето резултата от запушен такъв на М43

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Не че нещо,ама в крайна сметка никой не ми отговори на конкретно зададения въпрос
с точен отговор

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
bogo_iliev написа:Здравейте колеги!
Вчера се опитах да проверя по гореописания начин с отварянето на капачето за маслото и резултатът беше,че си духа навън двигателя,което би трябвало да значи ,че филтърът е ОК,но ме притеснява защото като отворих капака и хвъркаше масло отвътре и реших да се допитам
Нормално ли е всичко или да сменям филтъра?
bogo_iliev написа:Не че нещо,ама в крайна сметка никой не ми отговори на конкретно зададения въпросс точен отговор
Щото си го отворил на работещ мотор.
И валовете се въртят...и центробежните сили пращат капчици масло да видят кой е отворил капачката

И не - този опит не ти гарантира нищо.
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Dimitroff написа:bogo_iliev написа:Здравейте колеги!
Вчера се опитах да проверя по гореописания начин с отварянето на капачето за маслото и резултатът беше,че си духа навън двигателя,което би трябвало да значи ,че филтърът е ОК,но ме притеснява защото като отворих капака и хвъркаше масло отвътре и реших да се допитам
Нормално ли е всичко или да сменям филтъра?bogo_iliev написа:Не че нещо,ама в крайна сметка никой не ми отговори на конкретно зададения въпросс точен отговор
И валовете се въртят...и центробежните сили пращат капчици масло да видят кой е отворил капачката![]()
Евала!Мерси за отговора!Аз междувременно цял ден се рових из темите и установих ,че трябва да си сменя половината кола,докато престанат да ми играят оборотите,тъй че малко по малко почвам да чистя,сменям и т.н. Ама този филтър и прилежащия му маркуч,стигнах до извода,е по-добре да се сменят,защото не знаеш предния собственик дали го е сменял ,а и средното на нашите коли е около 200 000 км.,тъй че едно реновация на частите няма да е зле

- vavilon
- старши ентусиаст
-
bogo_iliev написа:Dimitroff написа:bogo_iliev написа:Здравейте колеги!
Нормално ли е всичко или да сменям филтъра?bogo_iliev написа:Не че нещо,ама в крайна сметка никой не ми отговори на конкретно зададения въпросс точен отговор
И валовете се въртят...и центробежните сили пращат капчици масло да видят кой е отворил капачката![]()
Евала!Мерси за отговора!Аз междувременно цял ден се рових из темите и установих ,че трябва да си сменя половината кола,докато престанат да ми играят оборотите,тъй че малко по малко почвам да чистя,сменям и т.н. Ама този филтър и прилежащия му маркуч,стигнах до извода,е по-добре да се сменят,защото не знаеш предния собственик дали го е сменял ,а и средното на нашите коли е около 200 000 км.,тъй че едно реновация на частите няма да е зле
Не е филтър, а КЛАПАН на картерните газове.

- Totomirov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP
[/quote]Не е филтър, а КЛАПАН на картерните газове. [/quote]
И аз това го разбрах сега при смяната му. Като го купих - гледам го, разглобих го, търся филтър-няма филтър. Веднага звънкам на Митака- абе Мите да не поръчахме нещо грешно? Той едва не ми се разсърди от тъпия въпрос, но събра сили да ми обясни човека:).
Поздрави
И аз това го разбрах сега при смяната му. Като го купих - гледам го, разглобих го, търся филтър-няма филтър. Веднага звънкам на Митака- абе Мите да не поръчахме нещо грешно? Той едва не ми се разсърди от тъпия въпрос, но събра сили да ми обясни човека:).
Поздрави
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Не е филтър, а КЛАПАН на картерните газове. [/quote]Totomirov написа:
Поздрави[/quote]
При бензиновите коли е клапан, при дизеловите е филтър!

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3