Проблем при запалването с нов акумулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Re: Проблем при запалването с нов акумулатор

Мнение от dark0 » 26 Ное 2012, 23:48

И аз имам някакъв подобен проблем ..
Одеве карах около 50 км без да гася колата и спрях на 1 бензиностанция да заредя .. бавих се около 5 мин, качвам се в колата завъртях, таблото премигна и запали .. след което какво да видя всичките неща на таблото ми се нулираха ( разход, часовник и т.н. ) викам си нещо бъгна моментно и си тръгнах .. отидох да пия кафе за около 30тина мин .. качвам се в колата въртя и пак така стана, само че не се нулираха уредите на таблото..
Премерих с мултицета 12.5 в изгасено положение, 13.9-14 в запаленона фарове и музика ( усилвател и туба )
Акумулатора е на 5 месеца някъде 88амперов.
Като паркирах пред нас ми направи впечатление, че като изгася и всичко изгасне от средните клапи на парното се чува едно леко бззз .. трябва да се заслушаш, за да се чуе .. поседях в колата 10тина мин. да видя дали ще се махне, но не се махна.. запалих направих 1 кръгче около 5-6 км. и пак изгасих пак почаках и пак не престана това бзззкане ;д
Къде да го търся този проблем и как да разбера дали имам консумация на ток от някъде :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 27 Ное 2012, 0:09

Почакай 15-16 минути и ще се махне. Добре е да си прочетеш книжката на колата, там пише.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 27 Ное 2012, 1:39

И аз свалях жабката , за да махна крушката на плафончето. Цялата кола прерових, заедно с приятели, за да стигна до тая лампичка. :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от evgeni.stefanov » 27 Ное 2012, 6:55

BMW_1914 написа:Здравейте колеги,

нов акумулатор - Gigawatt 85 Ah, 730 пусков ток, на една седмица е .... и колата пали сутрин трудно :dunno: върти около 6/7 секунди и светва лампата на ASC -то :banghead: ...... след това през деня си пали от четвърт оборот :roll:
днес замервах акумулатора с мултицет :

акумулатора показва - 12.3 V :conf:
динамото зарежда на място при включени фарове и музика - 14.4
консумация на заключена кола след десетина минути - 0.02
в събота замерван акумулатора с товарна вилка в сервиза които завери гаранцията - 11.5 :kuku: (едва запали сутринта)

някакви идеи :roll: ,че още не е станало много студено и толкова трудно пали :banghead:
колата е 320 Д, 136 к.с.

При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа, че всичките подгревни свещи барабар с релето са изгорели. По съвет на колегата Димитрофф :bowdown: смених само свещите и проблем вече нямам. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 27 Ное 2012, 17:51

провери си таралежа дали не е заминал и точи акумулатора

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Ное 2012, 18:16

iv4o9999 написа:провери си таралежа дали не е заминал и точи акумулатора

Точно това щях да предложа и аз - много е вероятно проблема да е точно от таралежа.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 27 Ное 2012, 21:14

evgeni.stefanov написа:
BMW_1914 написа:Здравейте колеги,

нов акумулатор - Gigawatt 85 Ah, 730 пусков ток, на една седмица е .... и колата пали сутрин трудно :dunno: върти около 6/7 секунди и светва лампата на ASC -то :banghead: ...... след това през деня си пали от четвърт оборот :roll:
днес замервах акумулатора с мултицет :

акумулатора показва - 12.3 V :conf:
динамото зарежда на място при включени фарове и музика - 14.4
консумация на заключена кола след десетина минути - 0.02
в събота замерван акумулатора с товарна вилка в сервиза които завери гаранцията - 11.5 :kuku: (едва запали сутринта)

някакви идеи :roll: ,че още не е станало много студено и толкова трудно пали :banghead:
колата е 320 Д, 136 к.с.

При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа, че всичките подгревни свещи барабар с релето са изгорели. По съвет на колегата Димитрофф :bowdown: смених само свещите и проблем вече нямам. :yes:

Тия свещи не трябва ли да "индикират" на таблото ,че са изгорели :roll: виждал съм на две други марки дизелови коли, при изгоряла подгревна свещ на таблото и свети след запалване лампата за подгрева.
може ли от тях да прави проблем или въпреки, че е нов ( на 2 седмици) акумулатора да трябва да се зареди на зарядно :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от evgeni.stefanov » 27 Ное 2012, 22:42

При мен таблото не индикираше по никакъв начин за изгорели свещи. Ако релето работи, с диагностика може да се определи точно кои свещи са изгорели. Аз също купих нов акумулатор BOSCH 80Ah 740A пусков ток, но той не ми реши проблема с трудното палене сутрин и за това се насочих към свещите.

За падането на напрежението на твоя акумулатор на мога да кажа нищо. Възможно е да става от каране на къси разстояния, комбинирано с продължителното въртене при палене или може да имаш завишена консумация при заключен автомобил. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 28 Ное 2012, 21:51

evgeni.stefanov написа:При мен таблото не индикираше по никакъв начин за изгорели свещи. Ако релето работи, с диагностика може да се определи точно кои свещи са изгорели. Аз също купих нов акумулатор BOSCH 80Ah 740A пусков ток, но той не ми реши проблема с трудното палене сутрин и за това се насочих към свещите.

За падането на напрежението на твоя акумулатор на мога да кажа нищо. Възможно е да става от каране на къси разстояния, комбинирано с продължителното въртене при палене или може да имаш завишена консумация при заключен автомобил. :dunno:

няма никаква консумация при заключен автомобил - замервана е миналата седмица 0.01 е консумацията.... по-лошото е май ,че колата се кара на къси разстояния и почти не може да загрее сутрин :confused: + фарове + музика + клима+ печка :lol:

в събота ще замервам подгревните свещи - някой може ли да посочи какви трябва да са показателите на работещи/изгорели подгревни свещи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 29 Ное 2012, 23:48

Изрядна подгревна свещ, трябва да има съпротивление между 1-2.5 ома или близко такова, докато изгоряла свещ няма да ти дава връзка изобщо.
А това, че караш на къси разстояния си е абсолютна причина да не може да ти се зареди акумулатора, което с време му пада капацитета и стартовия ток. Така че профилактично може да се дозарежда със зарядно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 01 Дек 2012, 22:17

Днес отидох на сервиза за замерване на подгревните свещи - не ги замериха - било много сложно и голяма играчка :shock: :dunno: , закачаха акумулатора на тестер и после една проба - на акумулатора му падна волтажа за 2 мин на вкл. къси и дълги ( без да работи колата) от 12.3 на 11.6 :kuku:

акумулатора не ставал и е за подмяна с нов :confused: тая седмица ще го сменят с нов и дано всичко да е ОК :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 09 Дек 2012, 19:20

:help:

....такааа, ходенето по мъките продължава :banghead: смениха в магазина акумулатора с нов, отивам в сервиза - замерват - всичко 6 :yes:
няма отечки - в покой разход 0.01, динамото зарежда повече от добре над 14.5...
колата сутрин на около 2/4 градуса пали едва-едва, след това през денят няма проблем - пали от четвърт оборот :roll:
купих 4 нови свещи на Беру и днес с колегата ivo752 :bowdown: разглобихме колата, за да сменим подгревните свещи и свещите са и ОК и четирите си работят :roll: с мултицета замервани на цилиндрите - имат съпротивление 1.5 ома, при подаване на 12 V и четирите свещи загряват целите до червено за 10 секунди (за сравнение - за същото време загря/почервеня и новата свещ) :help:

единственото обезпокоително е, че при замерване на буксите на свещите с мултицета показа напрежение 2.5 V на всяка букса по отделно :shock: :roll: което не е ли много малко ?

някакви съвети или идеи от какво е това чудо и защо не пали сутрин?

п.с. само да отбележа ,че когато колата стои през нощта в гараж - пали от раз :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 11 Дек 2012, 22:02

Колеги, някакви идеи,.... предположения :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 12 Дек 2012, 17:53

От написаното става ясно че подгряващите свещи не работят(не твърдя че са неизправни).Твърде вероятно е релето да е дало фира но трбва да се провери за да не се дават пари на вятъра.Черната работа сте я свършили сега ще е по-лесно защото то е на достъпно място ако е 136к.с.На този двигател свещите са на 12v.На по- новите коли мисля че е 5v,.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 13 Дек 2012, 1:00

stoimenov_1958 написа:От написаното става ясно че подгряващите свещи не работят(не твърдя че са неизправни).Твърде вероятно е релето да е дало фира но трбва да се провери за да не се дават пари на вятъра.Черната работа сте я свършили сега ще е по-лесно защото то е на достъпно място ако е 136к.с.На този двигател свещите са на 12v.На по- новите коли мисля че е 5v,.

Абе и на мен все релето ми е в главата ама нека некой по-компетентен с токовете се изкаже,иначе свещите са 6 (замерени)все си мисля,че тия 2,4-2,5в които подава релето са проблемни :dunno:реално с подавани 2,5в неможеш да накараш свещите да светнат(загреят)-така си мисля

ПредишнаСледваща

Назад към E46