Проблем при запалването с нов акумулатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Re: Проблем при запалването с нов акумулатор
И аз имам някакъв подобен проблем ..
Одеве карах около 50 км без да гася колата и спрях на 1 бензиностанция да заредя .. бавих се около 5 мин, качвам се в колата завъртях, таблото премигна и запали .. след което какво да видя всичките неща на таблото ми се нулираха ( разход, часовник и т.н. ) викам си нещо бъгна моментно и си тръгнах .. отидох да пия кафе за около 30тина мин .. качвам се в колата въртя и пак така стана, само че не се нулираха уредите на таблото..
Премерих с мултицета 12.5 в изгасено положение, 13.9-14 в запаленона фарове и музика ( усилвател и туба )
Акумулатора е на 5 месеца някъде 88амперов.
Като паркирах пред нас ми направи впечатление, че като изгася и всичко изгасне от средните клапи на парното се чува едно леко бззз .. трябва да се заслушаш, за да се чуе .. поседях в колата 10тина мин. да видя дали ще се махне, но не се махна.. запалих направих 1 кръгче около 5-6 км. и пак изгасих пак почаках и пак не престана това бзззкане ;д
Къде да го търся този проблем и как да разбера дали имам консумация на ток от някъде
Одеве карах около 50 км без да гася колата и спрях на 1 бензиностанция да заредя .. бавих се около 5 мин, качвам се в колата завъртях, таблото премигна и запали .. след което какво да видя всичките неща на таблото ми се нулираха ( разход, часовник и т.н. ) викам си нещо бъгна моментно и си тръгнах .. отидох да пия кафе за около 30тина мин .. качвам се в колата въртя и пак така стана, само че не се нулираха уредите на таблото..
Премерих с мултицета 12.5 в изгасено положение, 13.9-14 в запаленона фарове и музика ( усилвател и туба )
Акумулатора е на 5 месеца някъде 88амперов.
Като паркирах пред нас ми направи впечатление, че като изгася и всичко изгасне от средните клапи на парното се чува едно леко бззз .. трябва да се заслушаш, за да се чуе .. поседях в колата 10тина мин. да видя дали ще се махне, но не се махна.. запалих направих 1 кръгче около 5-6 км. и пак изгасих пак почаках и пак не престана това бзззкане ;д
Къде да го търся този проблем и как да разбера дали имам консумация на ток от някъде

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Почакай 15-16 минути и ще се махне. Добре е да си прочетеш книжката на колата, там пише.
И аз свалях жабката , за да махна крушката на плафончето. Цялата кола прерових, заедно с приятели, за да стигна до тая лампичка. 

- evgeni.stefanov
- Потребител
-
BMW_1914 написа:Здравейте колеги,
нов акумулатор - Gigawatt 85 Ah, 730 пусков ток, на една седмица е .... и колата пали сутрин трудновърти около 6/7 секунди и светва лампата на ASC -то
...... след това през деня си пали от четвърт оборот
![]()
днес замервах акумулатора с мултицет :
акумулатора показва - 12.3 V![]()
динамото зарежда на място при включени фарове и музика - 14.4
консумация на заключена кола след десетина минути - 0.02
в събота замерван акумулатора с товарна вилка в сервиза които завери гаранцията - 11.5(едва запали сутринта)
някакви идеи,че още не е станало много студено и толкова трудно пали
![]()
колата е 320 Д, 136 к.с.
При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа, че всичките подгревни свещи барабар с релето са изгорели. По съвет на колегата Димитрофф

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
провери си таралежа дали не е заминал и точи акумулатора
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
iv4o9999 написа:провери си таралежа дали не е заминал и точи акумулатора
Точно това щях да предложа и аз - много е вероятно проблема да е точно от таралежа.
Si non confectus, non reficiat.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
evgeni.stefanov написа:BMW_1914 написа:Здравейте колеги,
нов акумулатор - Gigawatt 85 Ah, 730 пусков ток, на една седмица е .... и колата пали сутрин трудновърти около 6/7 секунди и светва лампата на ASC -то
...... след това през деня си пали от четвърт оборот
![]()
днес замервах акумулатора с мултицет :
акумулатора показва - 12.3 V![]()
динамото зарежда на място при включени фарове и музика - 14.4
консумация на заключена кола след десетина минути - 0.02
в събота замерван акумулатора с товарна вилка в сервиза които завери гаранцията - 11.5(едва запали сутринта)
някакви идеи,че още не е станало много студено и толкова трудно пали
![]()
колата е 320 Д, 136 к.с.
При мен симптомите бяха абсолютно същите и се оказа, че всичките подгревни свещи барабар с релето са изгорели. По съвет на колегата Димитроффсмених само свещите и проблем вече нямам.
Тия свещи не трябва ли да "индикират" на таблото ,че са изгорели

може ли от тях да прави проблем или въпреки, че е нов ( на 2 седмици) акумулатора да трябва да се зареди на зарядно

- evgeni.stefanov
- Потребител
-
При мен таблото не индикираше по никакъв начин за изгорели свещи. Ако релето работи, с диагностика може да се определи точно кои свещи са изгорели. Аз също купих нов акумулатор BOSCH 80Ah 740A пусков ток, но той не ми реши проблема с трудното палене сутрин и за това се насочих към свещите.
За падането на напрежението на твоя акумулатор на мога да кажа нищо. Възможно е да става от каране на къси разстояния, комбинирано с продължителното въртене при палене или може да имаш завишена консумация при заключен автомобил.
За падането на напрежението на твоя акумулатор на мога да кажа нищо. Възможно е да става от каране на къси разстояния, комбинирано с продължителното въртене при палене или може да имаш завишена консумация при заключен автомобил.

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
evgeni.stefanov написа:При мен таблото не индикираше по никакъв начин за изгорели свещи. Ако релето работи, с диагностика може да се определи точно кои свещи са изгорели. Аз също купих нов акумулатор BOSCH 80Ah 740A пусков ток, но той не ми реши проблема с трудното палене сутрин и за това се насочих към свещите.
няма никаква консумация при заключен автомобил - замервана е миналата седмица 0.01 е консумацията.... по-лошото е май ,че колата се кара на къси разстояния и почти не може да загрее сутрин

в събота ще замервам подгревните свещи - някой може ли да посочи какви трябва да са показателите на работещи/изгорели подгревни свещи ?
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Изрядна подгревна свещ, трябва да има съпротивление между 1-2.5 ома или близко такова, докато изгоряла свещ няма да ти дава връзка изобщо.
А това, че караш на къси разстояния си е абсолютна причина да не може да ти се зареди акумулатора, което с време му пада капацитета и стартовия ток. Така че профилактично може да се дозарежда със зарядно.
А това, че караш на къси разстояния си е абсолютна причина да не може да ти се зареди акумулатора, което с време му пада капацитета и стартовия ток. Така че профилактично може да се дозарежда със зарядно.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Днес отидох на сервиза за замерване на подгревните свещи - не ги замериха - било много сложно и голяма играчка
, закачаха акумулатора на тестер и после една проба - на акумулатора му падна волтажа за 2 мин на вкл. къси и дълги ( без да работи колата) от 12.3 на 11.6
акумулатора не ставал и е за подмяна с нов
тая седмица ще го сменят с нов и дано всичко да е ОК 

акумулатора не ставал и е за подмяна с нов

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-

....такааа, ходенето по мъките продължава

няма отечки - в покой разход 0.01, динамото зарежда повече от добре над 14.5...
колата сутрин на около 2/4 градуса пали едва-едва, след това през денят няма проблем - пали от четвърт оборот

купих 4 нови свещи на Беру и днес с колегата ivo752

единственото обезпокоително е, че при замерване на буксите на свещите с мултицета показа напрежение 2.5 V на всяка букса по отделно

някакви съвети или идеи от какво е това чудо и защо не пали сутрин?
п.с. само да отбележа ,че когато колата стои през нощта в гараж - пали от раз

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Колеги, някакви идеи,.... предположения 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
От написаното става ясно че подгряващите свещи не работят(не твърдя че са неизправни).Твърде вероятно е релето да е дало фира но трбва да се провери за да не се дават пари на вятъра.Черната работа сте я свършили сега ще е по-лесно защото то е на достъпно място ако е 136к.с.На този двигател свещите са на 12v.На по- новите коли мисля че е 5v,.
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
stoimenov_1958 написа:От написаното става ясно че подгряващите свещи не работят(не твърдя че са неизправни).Твърде вероятно е релето да е дало фира но трбва да се провери за да не се дават пари на вятъра.Черната работа сте я свършили сега ще е по-лесно защото то е на достъпно място ако е 136к.с.На този двигател свещите са на 12v.На по- новите коли мисля че е 5v,.
Абе и на мен все релето ми е в главата ама нека некой по-компетентен с токовете се изкаже,иначе свещите са 6 (замерени)все си мисля,че тия 2,4-2,5в които подава релето са проблемни

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4