Свирене при палене и гасене?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SSSSS_1989
- Потребител
-
- Кара: e90
- Детайли за колата: 320d
Re: Свирене при палене и гасене?
извинявайте обаче за съжаление съм техничекщи неграмотен.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги това призкърцване взе да се чува и при работене на двигателя на свободна като подам газ не се чува,а преди беше само когато я палях и рядко при гасене!Ходих при човека който смени двата ремъка и той ми каза че може да е от това че не е обтегната ремъка достатъчно пък бил със автоматичен обтегач!Вие какво мислите по въпроса?

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И при мен го има,но само когато колата не е карана дълго време!Само при запалване 3-5секунди продължава,не се е засилило или намаляло вече 2 години!Мисля,че някой лагер е тръгнал да умира!? 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:И при мен го има,но само когато колата не е карана дълго време!Само при запалване 3-5секунди продължава,не се е засилило или намаляло вече 2 години!Мисля,че някой лагер е тръгнал да умира!?
Не мисля че е лагер щото като смениха двата ремъка от тогава взе да се чува това скърцане!Или тия ремъци новите са боклуци!

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появи
Майстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя
Да тръгна да сменям части като луд след като даже не могат със сигурност да ми кажат от какво е!Някой да знае решение на проблема или е решил своя и да сподели как??????

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
shark1986 написа:Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появиМайстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя
Да тръгна да сменям части като луд след като даже не могат със сигурност да ми кажат от какво е!Някой да знае решение на проблема или е решил своя и да сподели как??????
![]()
![]()
Колега,
и на мен ми казаха, че е от амортисиорчето, но след смяната му пак същата работа.
При мен се чува повече при гасене от колкото при палене, дори при палене мисля че не се чува.
А тази шайба на динамото? Какво ти каза майстора за нея?
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Според мен е от ремъка - ако ремъка е оригинален или поне марков (OptiBelt) няма да го има. Ако е някакъв скапан - Flennor например,които се разтягали като дъвка след време - ще свирка.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
jivko2828 написа:shark1986 написа:Преди една седмица ходих да ми сменят новия ремък със нов защото точно след смяната на стария ми се появи това призкърцване при палене и гасене!Поръчах от друга по скъпа марка ремък и наистина след смяната призкърцването изчезна и точно след един ден призкърцването пак се появиМайстора така ми го обясни"в момента на запалването ремъка за секунда подскача и се успокоява и следователно от там припищява" каза че се съмнява в две неща-едното е амортисыорчето на пистовия ремък или в шайбата на динамото като повече клонял към второто защото ако било амортисыорчето щяло по дълго време да се чува!Вече направо се чудя какво да правя
![]()
![]()
Колега,
и на мен ми казаха, че е от амортисиорчето, но след смяната му пак същата работа.
При мен се чува повече при гасене от колкото при палене, дори при палене мисля че не се чува.
А тази шайба на динамото? Какво ти каза майстора за нея?
За шайбата ми каза,че била се поизносла и евентуално от там идва това призкърцване и при въпроса ми към майстора "Ти сигорен ли си че е от него"?Отговора беше НЕ!Само че за смяната на тая шайба трябвало да разглобява много и не му се занимаваше.При мен повече се чува в момента на запалването-на стартер,и рядко при гасене!Вече втори ремък сменям и пак съ

моята кола прави така от малкия ремък дето е само за компресора на климатика там дефектира оптегача за този ремък пробвайте да го откачите само този ремък и тогава запалете да видите че моята кола от там го прави това скърцане
BMW 320 D
При мене се появи когато ми смениха ремъците и ролките,смених Демферната шайба и проблема се оправи моментално,докато преди две седмици не се появи отново/прави го само когато е загряла напълно/.,варианта който ми остана е да сменя тампоните на двигатела с орегинални,защото преди около година ми сложиха некви фалшиви и ми претриса когато гася и се осеща вибрация в копето ,или да сменя обтегача на пистовиа ремък незнам вече!!!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Работата е там че като сменихме ремъка за един ден спря да скърца,мисля че нещо автоматичния обтегач не го опъва както трябва!Ще ходя и при друг майстор да видя той какво ще каже обаче малко съмнително и той да разбере от къде е проблема 

- Valkoni
- Потребител
-
- Кара: Много
- Мечтае да кара: По много
Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници. 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Valkoni написа:Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници.
То лошото е, че всичко сменихме, колега, и пак същата работа.

И аз мисля да сменя пак ремъците и да видим да не би нещо тия ролки да са сдали багажа, че все пак 7-8 месеца минаха от както ги смених.
Не че ми е проблем да карам и така, но просто ме дразни да скърца като някаква трошка.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
jivko2828 написа:Valkoni написа:Пичове това е прискарцване го имат много коли 136к. 320д. от ремаците е нему обращайте внимание щото ще смените заради това скарцане всичко по двиг.което пак е добре за колите,но не и за джоба.Аиде пийте по едно Весели Празници.
То лошото е, че всичко сменихме, колега, и пак същата работа.![]()
И аз мисля да сменя пак ремъците и да видим да не би нещо тия ролки да са сдали багажа, че все пак 7-8 месеца минаха от както ги смених.
Не че ми е проблем да карам и така, но просто ме дразни да скърца като някаква трошка.
Той и майстора така каза че не е проблем ама тоя звук при запалването е дразнещ.И толкова малък пък трудно решим про

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
И моята (136 к.с.) присвирваше и вчера смених ролките, двата ремъка, оптяжника и демпферната шайба! Присвирването изчезна! Според майсторчето това присвирване е комбинация от износването на всичките елементи заедно. Оптяжника не натяга достатъчно, ремъците се отпускат, демпферната шайба беше понацепена. В момента при палене и гасенe на загрят и студен двигател присвирване няма...Дано е така и занапред.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!