Система за миене на фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Vendetta_Bs
- Потребител
-
- Кара: E46 150hp combi
Re: Система за миене на фаровете
Здравейте, а как мога да изключа това миене на фаровете?
С оригинален ксенон съм + рингове и миене.
През деня си карам само на ринговете.
Но казанчето ми събира 1,5-1,7л и заминава доста бързо...
Идеята ми е да не хвърля течност на фаровете и от там да имам повечко за стъклото!
Идеята ми е да не хвърля течност на фаровете и от там да имам повечко за стъклото!
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Vendetta_Bs написа:Здравейте, а как мога да изключа това миене на фаровете?
Колега за първи път чувам за казанче 1,5 или 1,7 литра? Ти да не си с шише вместо казанче?!

Другото което е пръскалките на фаровете пръскат само когато си на фарове не на габарити.
Иначе вадиш бушона за миенето на фаровете (51 бушон - 30A по спомен виж си на схемата) и си ти човека.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Vendetta_Bs написа:Здравейте, а как мога да изключа това миене на фаровете?
Ако си беше поизгубил 2-3 минути да прочетеш темата, нямаше да питаш. Малко по-горе съм обяснил какво трябва да се направи.
iNfoster` написа:...Другото което е пръскалките на фаровете пръскат само когато си на фарове не на габарити.
Да, да, ама не! Пръскат си на габарити и то сериозно пръскат. Иначе изобщо нямаше да си играя да ги деактивирам тези ненужни пръскалки.
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
iNfoster` написа:...Другото което е пръскалките на фаровете пръскат само когато си на фарове не на габарити.
Да, да, ама не! Пръскат си на габарити и то сериозно пръскат. Иначе изобщо нямаше да си играя да ги деактивирам тези ненужни пръскалки.[/quote]
Извинявам се тогава ако съм подвел колегата. Почти на 100% бях сигурен, че пръскат само при включени къси светлини.
- Vendetta_Bs
- Потребител
-
Не искам да ми се включват тич пръскалки, било то на габарат или къси.
Прочетох за 51 предпазител, но попитах все пак може да има друг начин - нещо от настройките например
Сега казанчето ми е празно и утре ще го напълня и кача снимки да видим колко е точно
Прочетох за 51 предпазител, но попитах все пак може да има друг начин - нещо от настройките например
Сега казанчето ми е празно и утре ще го напълня и кача снимки да видим колко е точно

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
iNfoster` написа:iNfoster` написа:...Другото което е пръскалките на фаровете пръскат само когато си на фарове не на габарити.
Да, да, ама не! Пръскат си на габарити и то сериозно пръскат. Иначе изобщо нямаше да си играя да ги деактивирам тези ненужни пръскалки.
Извинявам се тогава ако съм подвел колегата. Почти на 100% бях сигурен, че пръскат само при включени къси светлини.[/quote]
A моите на рингове, т.е. на габарити и на дневни светлини (на % на дългите), на 101%, не пръскат. Иначе се изхвърлят доволно на вкл. ксенон (т.е. къси и дълги)...който не вярва мога да му покажа
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
MORSKIa написа:A моите на рингове, т.е. на габарити и на дневни светлини (на % на дългите), на 101%, не пръскат. Иначе се изхвърлят доволно на вкл. ксенон (т.е. къси и дълги)...който не вярва мога да му покажа
Принципно и аз така знам. На едно приятелче по-същия начин му пръскат само на къси когато е. Не знам не мисля, че и колегата си измисля, че му пръска и на габарити. Да не би да имат възможност за различно кодиране..
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
iNfoster` написа:MORSKIa написа:A моите на рингове, т.е. на габарити и на дневни светлини (на % на дългите), на 101%, не пръскат. Иначе се изхвърлят доволно на вкл. ксенон (т.е. къси и дълги)...който не вярва мога да му покажа
Принципно и аз така знам. На едно приятелче по-същия начин му пръскат само на къси когато е. Не знам не мисля, че и колегата си измисля, че му пръска и на габарити. Да не би да имат възможност за различно кодиране..

И ако някой не вярва мога да покажа....
А е напълно възможно функцията да се кодира опционално.....

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Е явно си има някаква такава кодировка, щом на един пръска, а на друг не. Аз съм с LED ангелски очи и карам постоянно на габарит. Бях почнал след автомивка да не барам лостчето на пръскалките по 3-4 дена, заради тези гадни телескопи. Имам един приятел с 320d face при него беше абсолютно същото, пак с LED рингове. И аз не си измислям. Доста рядко карам през деня на ксенон, за да не забележа, ако не задейства пръскалката. Явно си я го има като някаква опция или кодировка. Друго обяснение няма. 

Цялата система се активира и деактивира с кодиране. Не мисля, че е от значение дали сте на габарит, къси или дълги.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Vendetta_Bs написа:Не искам да ми се включват тич пръскалки, било то на габарат или къси.
явно не си видял моя пост - може да се спрат с приложението за андроид (Carly), предполагам и с някои от програмите за windows и така не трябва да махаш бушони.

- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
Denmark написа:Vendetta_Bs написа:Не искам да ми се включват тич пръскалки, било то на габарат или къси.
явно не си видял моя пост - може да се спрат с приложението за андроид (Carly), предполагам и с някои от програмите за windows и така не трябва да махаш бушони.
Ако не разполага с програми за диагностика му е най-лесно да махне бушона и да не се занимава.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
iNfoster` написа:Denmark написа:Vendetta_Bs написа:Не искам да ми се включват тич пръскалки, било то на габарат или къси.
Ако не разполага с програми за диагностика му е най-лесно да махне бушона и да не се занимава.
Още повече държиш си бушончето в жабката и ако случайно ти се наложи дълъг път по тъмно, го слагаш обратно и пак имаш пръскалки. Не че нещо ще измият, но така - за кураж.

- Vendetta_Bs
- Потребител
-
Събота и неделя си поиграх малко и ето какво стана:
- Оказа се, че дясната пръскалка на фара изпуска малко.От там явно е изтичало всичко. Откачих шлауха който е за пръскалките на фаровете и "реших" моя проблем.
След това обаче пак не искаше да пръска течност..
Проверявах бушони и почнах по метода на изключването. Стигнах до извода, че е заминало моторчето... Няма как да го заменя с това за фаровете(различни са). и се сетих, че на задното казанче пак трябва да има такова моторче. размених ги двете и всичко си дойде на мястото.
- Порових се малко и видях как един маняк си го е ремонтирал. Реших и аз да опитам.Днес на работа разглобих не работещото, зачистих го с шкурка и напрусках с WD 40. Утре ще го издухам на компресора и сглобя.
Прилагам малко снимки.
Надявам се да съм полезен на някой..
- Оказа се, че дясната пръскалка на фара изпуска малко.От там явно е изтичало всичко. Откачих шлауха който е за пръскалките на фаровете и "реших" моя проблем.
След това обаче пак не искаше да пръска течност..
Проверявах бушони и почнах по метода на изключването. Стигнах до извода, че е заминало моторчето... Няма как да го заменя с това за фаровете(различни са). и се сетих, че на задното казанче пак трябва да има такова моторче. размених ги двете и всичко си дойде на мястото.
- Порових се малко и видях как един маняк си го е ремонтирал. Реших и аз да опитам.Днес на работа разглобих не работещото, зачистих го с шкурка и напрусках с WD 40. Утре ще го издухам на компресора и сглобя.
Прилагам малко снимки.
Надявам се да съм полезен на някой..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Vendetta_Bs
- Потребител
-
Всичко е готово и работи!
Нз до кога, но на този етап работи.
След като изсъхнаха компонентите ги пръснах с лак-спрей (такъв за платки дето е) . Изсъхнаха отново и затворих моторчето.
Прилагам снимки.
Нз до кога, но на този етап работи.
След като изсъхнаха компонентите ги пръснах с лак-спрей (такъв за платки дето е) . Изсъхнаха отново и затворих моторчето.
Прилагам снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4