Проблем с рейката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Проблем с рейката
Next написа:ckrumov написа:Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата.
И при мен е същата работа. Рециклирах рейката точно зариди това тупкане при ръбчета (резки неравности) когато карам бавно. Няма ефект. Ходих пак да я гледат на 2 места колата казаха ми всичко е здраво и стегнато само една биалетка. Сменх и нея еми тупкането си остана..а носачите ми са на 30 000км. Това тупкане поне при мен в волана се усеща.
Смених тампони на носачите. Рециклирах носачите(шарнирите). Рециклирах рейката. Смених вътрешни накрайници... И това гадно тупкане при по дълбоки пукнатини, резки неравности си остана и вече нямам нерви

Сега мисля да сменя биалетките.. уж ми казаха че са добре ама дето се вика и това да пробвам..

и остава само амортесьори и тампони към тях... дано не се стигне до там

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
kaspar_ivo по добре не си давай парите за биалетките вяма да е от тях. И аз се чуда какво да сменя то няма свестен майстор да ти намери проблема. Само знаят да казват сменяй и сменяй.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Next написа:kaspar_ivo по добре не си давай парите за биалетките вяма да е от тях. И аз се чуда какво да сменя то няма свестен майстор да ти намери проблема. Само знаят да казват сменяй и сменяй.
Ами мисля да купя най-евтините само за пробата... глеам че са по 15 лв поне да знам че съм го пробвал и това...

Как може на 3 места да ми казват че предницата ми е бетон и в същото време да тропа гадно...

Ако някой има предложение различно от Амортесьори и биалетки да сподели

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега от биалетки,тупка както описваш..Ако са за смяна,напълно възможно от тях да тупка 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:"На пластмаса" ли тупка?
Незнам на какво да го определя но определено има нещо. Преди това тупкане/тропане го нямаше .
Тези дни ще пробвам с биалетките и ще пиша резултата...
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
kaspar_ivo написа:Dimitroff написа:"На пластмаса" ли тупка?
Незнам на какво да го определя но определено има нещо. Преди това тупкане/тропане го нямаше .
Тези дни ще пробвам с биалетките и ще пиша резултата...
Според мен тупка,едно глухо затъпено(на ламарина) при минаване на неравности,бобуни..
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
колеги,някои да сподели колко пари искат за рециклиране на реиката,аз попитах на орион и ми казаха 330лв с 6 месеца гаранция,монтажа си е от тях,за жан знам 4е е скъпи4ко,за меи-то не знам
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
jojko написа:колеги,някои да сподели колко пари искат за рециклиране на реиката,аз попитах на орион и ми казаха 330лв с 6 месеца гаранция,монтажа си е от тях,за жан знам 4е е скъпи4ко,за меи-то не знам
Около 300лв. е навсякъде с монтаж и демонтаж..в МЕИ,ако не се лъжа..ако им я занесеш свалена около 150лв.

Иначе в"Дару Кар"500лв.+качване и слагане

- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
да имаш кординатите на тези от МЕИ,телефон 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
jojko написа:да имаш кординатите на тези от МЕИ,телефон
ул."проф. Г.Брадистолов"
Там е Техническия университет, учебен блок 11.

02/965-23-53 пробвай този
- Next
- старши ентусиаст
-
Във Враца рециклирането е около 150 лв. но от известно време имаме проблем с намирането на хубави семеринги и малко след поставянето на рейката протича и се налага отново разглабане.
Колеги, за какво рециклиране на рейката говорите? В смисъл ако тече, ок, с рециклиране се прави, но ако има луфт как ще се оправи с рециклиране?
Луфта се появява, зиради износване на червяка и назъбения прът по който той се варти. Единствено може да се натегне малко за да се обере луфт-а до известна степен. Най- добре отидете зад 12-ти блок на МЕИ. За 20 лева някаде ще ви я натегнат точно до където трябва. Ако го правите сами, идеята е да натягате до толкова, че на ръка да можете да я навивате и в двете посоки от край до край като сте хванали с ръка пластмасата, в която влиза кормилния прът. След като я сглобите, ако сте я натегнали прекалено много, колата няма сама да си връща волана след завой. Пренатягането хич не е добре и защото износването става още по- бързо!
Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата. Май ще взема да ги реклирам поне тия носачи да видя дали ще има някакъв ефект... щото с натягане на рейката нищо не се промени
.
Колега от рейката не се разбива червяка, а се разбиват фтулките около червяка. Същите се сменят без проблем, заедно със семерингите. А относно тупането може да е от получесеца в самата рейка. При рециклиране същия не се сменя, но се нуждае от дообработване. Аз съм имал също този проблем и се оказа че същия е счупен при смяната на вътрешните накрайници. Ако те интересуват повече подробности пиши ЛС.
Луфта се появява, зиради износване на червяка и назъбения прът по който той се варти. Единствено може да се натегне малко за да се обере луфт-а до известна степен. Най- добре отидете зад 12-ти блок на МЕИ. За 20 лева някаде ще ви я натегнат точно до където трябва. Ако го правите сами, идеята е да натягате до толкова, че на ръка да можете да я навивате и в двете посоки от край до край като сте хванали с ръка пластмасата, в която влиза кормилния прът. След като я сглобите, ако сте я натегнали прекалено много, колата няма сама да си връща волана след завой. Пренатягането хич не е добре и защото износването става още по- бързо!
Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата. Май ще взема да ги реклирам поне тия носачи да видя дали ще има някакъв ефект... щото с натягане на рейката нищо не се промени

Колега от рейката не се разбива червяка, а се разбиват фтулките около червяка. Същите се сменят без проблем, заедно със семерингите. А относно тупането може да е от получесеца в самата рейка. При рециклиране същия не се сменя, но се нуждае от дообработване. Аз съм имал също този проблем и се оказа че същия е счупен при смяната на вътрешните накрайници. Ако те интересуват повече подробности пиши ЛС.

- Next
- старши ентусиаст
-
Смених двете биалетки гадното тропане си остана
Вече си мисля за някой тампон на стабилизиращата щанга. Като ги гледам от двете страни са наред но...

Вече си мисля за някой тампон на стабилизиращата щанга. Като ги гледам от двете страни са наред но...

58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4