Пазете си BMW!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Така не искам да наливам масло в огъня понеже пак ще има ама ти работиш в тази компания ти си пристрастен към нея и т.н. Само ще Ви кажа така - не е нужно да нападате колежката тя просто дава съвет и се опитва да помогне, първо в някой компании като Дженерали нямат стикерна маркировка на автомобила за да може ли да спестят някви си 60 лв, така че това никой не го спомена, визирам Дженерали понеже последно време много се споменават,другата е Уника там има самоучастие както в Дженерали демек духаме го отвсякаде,друго което каза колегата за Русия е вярно, на всички ни е ясно че да спим спокойно има само при Армеец,Булстрад,Дзи-Булинс.По принцип изчеват коли които са на вноски каската им и има пропусната вноска особено ако стане честа практика да се закъснява с тях.А за този отдел кражби на МПС защо не обясниш подробно как стоят нещата там или ти беше по лесно да насереш колегите,че това не е вярно и така нататък тука се превърнахме на махленски клюкарки направо не мога да повярвам как седнах и написах всичко това но вече ми писна гледам темата и се чудя защо не е под ключ,то излезе че целия форум сме застрахователи мутри и крадци и ченгета и всички караме BMW 

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Що да нямат Дженерали и Уника стикери - Дженерали си плащаш допълнително и ти слагат стикер "Аркус сигурност-ала-бала".
Уника си имам стикери на bmw-то навсякъде, е пак си ги плащаш допълнително, и мисля са същите като на Бул Инс, ДЗИ и прочие, щото в София на едно място ни маркират Уника заедно с другите подобни....
Уника си имам стикери на bmw-то навсякъде, е пак си ги плащаш допълнително, и мисля са същите като на Бул Инс, ДЗИ и прочие, щото в София на едно място ни маркират Уника заедно с другите подобни....
F**k them all!
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
По принцип изчеват коли които са на вноски каската им и има пропусната вноска особено ако стане честа практика да се закъснява с тях.
Ето затова говорих и си позволих по остър тон спрямо колежката.Откъде крадците взимат тази информация.Заете,че покрай сухото гори и мокрото,затова всички застрахователи имат изграден такъв имидж

А на колегите които изписаха доста хули против теб и застрахователите не обръщай внимание, кой знае при кой са се застраховали, та сега плачат.
За тези колеги не се притеснявайте господа застрахователи,опазил ме Господ да имам нещо общо с български застраховател.Там където съм колегите Ви са с много добра репутация и наистина могат да се гордеят с професията си.Лично аз нямам нищо против Вас,просто Вие сте деветата дупка на кавала,от Вас независят нещата и това е езвестно на всички.Едно немога да си обясня, до кога разни догановци и тем подобни ще налагат свойте правила на цялата нация.И ощ нещо искам да Ви кажа,че промените започват винаги отдолу.Смятам,че ме разбрахте правилно.Ако съм обидил или засегнал някого и в това число дамата,не съм го правил с умисъл,не е насочено персонално към Вас или които да е друг.Работете така ,че хората да Ви уважават,това бе моето послание към застрахователите.
Още един път се извинявам на дамата bebekrisss,нищо лично

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за извинението!
Искам да кажа само, че много от проблемите на клиентите идват от калпави агенти, които не си вършат работата като хората!
В общи линии това според мен е най-важния проблем в застраховането в България!
Чул някой ще от застраховки се изкарват пари и станал агент - докато не се въведат законови правила имам чувството че няма да се оправим!
Трябва да се ограничат по някакъв начин всички тези "псевдо агенти"!
Искам да кажа само, че много от проблемите на клиентите идват от калпави агенти, които не си вършат работата като хората!
Чул някой ще от застраховки се изкарват пари и станал агент - докато не се въведат законови правила имам чувството че няма да се оправим!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
bebekrisss написа:Благодаря за извинението!
Добре де колежке можеш поне да споменеш къде се бърка най-често при застраховането да си направим някой и друг извод и естествено да се предпазим от нежелани безмислици породени от "мними" застрахователи!!!
Най-новото изобретение за кражба на кола. Крадът ти колата, следва телефоно обаждане за крупна сума. Ти им отказваш. след 2 дена полицията ти намират колата с блокирал двигател и без грам масълце. Айде ходи се разправяй че ти е открадната и че ти не си си блокирал двигатела... тъжно е.

п.п. Имачи благодарности за предупреждението. Няма начин да се внимава за колите ни'.... Където и да я скриеш тази кола решат ли взимат я. Това е положението в българия за момента.
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Ние сме мутренска държава, в която застрахователя = крадеца на колата. Не се опитвайте да ме убеждавате в противното! Застрахователите, работеща в дадена компания, също както банкерите са манипулирани до безкрайност от фирмата - майка, имам достатъчно приятели и роднини доказващи го! Достатъчно е да се каже, че колите най - често изчезват седмица - две след като е изтекла застраховката. И не го отричайте, защото аз съм потърпевш от това! Сериозните джамбази са ръка с ръка със застрахователите, всичко друго е деайствия на амтьори, които рано или късно биват наказвани от "реда". Не мога да разбера защо все повече хора си мислят, че живеем в нормална, европейска и т.н. държава. И моля компетентните колеги наистина да изнесат някакви данни. И благодаря да автора на темата, дано всички успеем да си опазим баварците!
Сега ще изнеса някакви 'данни'...
Въпреки че моето застраховане е с лична,не автомобилна насоченост..
Крадците работят със застрахователите (кои повече,кои по-малко) + полицията обаче
bebekrisss никъде не оспори това,защото си е истина,само спомена че преди застраховането е било силово,а сега е...... културно и цивилизовано
Другият колега (по марка) сам си го и написа,като се опитваше да оспори някакво твърдение,но безуспешно-изтече ли ти каското или не си платиш навреме-колата я няма
Да не казвам 100%,но хайде за спорта-90%
След като това бе забелязано и имаше въпрос - защо аджеба крадците си черпят инфо от застрахователите
и после сигурно има делене на печалбата в някакво съотношение-отговор от компетентните 2ма колеги не последва (защото наистина са 9та дупка на кавала,не че не им е ясно че това е точно така!)
И сега с фактите,който съм видял с очите си,не са чути или измислени,точно по въпроса! И от които ми става пределно ясно в каква бананова държава живеем..
Личен Мерцедес застрахован в
БУЛИНС
-нека да е антиреклама,защото това е истината!
6 дни след като изтече каското (да дойде работен ден-точно Понеделник беше) - колата изчезна
"странно съвпадение може би!?' Не мисля!Никой никъде не я намери-факт !! Нито смотаната ни корумпирана полиция,нито клошарите по улицата,нито бате ти Бойко,нито никой!
Да-ако се застраховаш в БулИнс,колата ти няма да бъде открадната цялата! (само лайстни,халогени,огледала,които после сам трябва да си купиш естествено + да си платиш вноската при 'застрахователя',който нищо не ти изплаща (***** ти и застраховането) НО самите те ще ти я вдигнат ако закъснееш и не си платиш...как беше- НЕ силово
N2
Внесохме кола от Германия-сравнително нова/лъскава,пълна с екстри!В 3 часа през нощта
Няма никой по улиците....След границата 3
повторение-> 3
пъти ни спира драгите 'служители на реда' за да ни питат къде отиваме,ала бала,каква е колата,дори най-нагло и мазно подмятане 'внимавайте къде я оставяте да не ви я откраднат'
....и дали това е случайно?
Веднъж след границата,след това по средата на пътя,след това малко преди вкъщи.....и СЛЕД ТОВА ни съпроводиха от разстояние до нас,за да видят къде ще остане колата за през нощта,след което на другия ден да бъде застрахована
Какъв беше изхода от ситуацията -БАМ
на другата сутрин колата я нямаше
После откупи,чакания,глупости,та в крайна сметка си я прибрахме
3ната коалиция - застрахователи,полиция,крадци
И как да плащаш данъци на милата рОдина
Някой сега може да се опита да ме убеждава,колко ситуацията не била такава,колко сме били заблудени и просто видиш ли престъпността била много силна
bebekrisss
Вие сте много зле!!!
Не можете да си представите колко сте далече от истината!
И каква е истината-че нито първата кола е открадната със ...така любезното съдеиствие на БулИнс,нито пък втората без още по-любезното
съдеиствие на полицията?
Или си измислям?
То е ясно че никой от замесените/или поне знаещите няма да каже каква е схемата и да си признае-'да,така е'
Въпреки че моето застраховане е с лична,не автомобилна насоченост..
Крадците работят със застрахователите (кои повече,кои по-малко) + полицията обаче

bebekrisss никъде не оспори това,защото си е истина,само спомена че преди застраховането е било силово,а сега е...... културно и цивилизовано

Да не казвам 100%,но хайде за спорта-90%

След като това бе забелязано и имаше въпрос - защо аджеба крадците си черпят инфо от застрахователите

И сега с фактите,който съм видял с очите си,не са чути или измислени,точно по въпроса! И от които ми става пределно ясно в каква бананова държава живеем..
Личен Мерцедес застрахован в

6 дни след като изтече каското (да дойде работен ден-точно Понеделник беше) - колата изчезна

Да-ако се застраховаш в БулИнс,колата ти няма да бъде открадната цялата! (само лайстни,халогени,огледала,които после сам трябва да си купиш естествено + да си платиш вноската при 'застрахователя',който нищо не ти изплаща (***** ти и застраховането) НО самите те ще ти я вдигнат ако закъснееш и не си платиш...как беше- НЕ силово

N2
Внесохме кола от Германия-сравнително нова/лъскава,пълна с екстри!В 3 часа през нощта

Какъв беше изхода от ситуацията -БАМ

После откупи,чакания,глупости,та в крайна сметка си я прибрахме

3ната коалиция - застрахователи,полиция,крадци
И как да плащаш данъци на милата рОдина

Някой сега може да се опита да ме убеждава,колко ситуацията не била такава,колко сме били заблудени и просто видиш ли престъпността била много силна

bebekrisss
Вие сте много зле!!!
Не можете да си представите колко сте далече от истината!

И каква е истината-че нито първата кола е открадната със ...така любезното съдеиствие на БулИнс,нито пък втората без още по-любезното

Или си измислям?

То е ясно че никой от замесените/или поне знаещите няма да каже каква е схемата и да си признае-'да,така е'

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Слави - прав си до мозъка на костите си
Но какво от това, 3ната коалиция има и 4ти играч - политиците
Под техния чадър няма как да се прецака тази толкова порочна схема... Реално за нас дребните и спокойни хора няма изход от тази ситуация , ако се правиш на силен ще те смелят , ако си траеш ще те разиграват до край
подобнина твоите примери има мнооогоо

подобнина твоите примери има мнооогоо

- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Вижте какво - ще ви кажа само едно!
Ако клиентът добросъвестно се грижи за колата си и прочете поне веднъж общите си условия, то тогава няма да има никакъв проблем със застрахователя си - който и да е той!
Нека не виним другите за непросветеността си!
А относно откраднатата кола с чужди номера без застраховка - това все пак е България и не се учудвам въобще! Само да ви кажа, че аз не бих рискувала да оставя незастрахована кола с чужди номера пред блока - било то и през деня!!!
Че живеем в калпава държава - то е ясно, ама при положение че знаеш какво става навън да поемаш такъв риск - това вече си е от глупост!
Ако клиентът добросъвестно се грижи за колата си и прочете поне веднъж общите си условия, то тогава няма да има никакъв проблем със застрахователя си - който и да е той!
Нека не виним другите за непросветеността си!
А относно откраднатата кола с чужди номера без застраховка - това все пак е България и не се учудвам въобще! Само да ви кажа, че аз не бих рискувала да оставя незастрахована кола с чужди номера пред блока - било то и през деня!!!
Че живеем в калпава държава - то е ясно, ама при положение че знаеш какво става навън да поемаш такъв риск - това вече си е от глупост!
Ама бебе, това, че в общите условия пише неща, които не трябва да пише, не означава, че трябва да ни кефи и да ги приемаме. Лошото е, че и вие и ние сме прави, защото, ако примерно почнете да плащате липсващи части, всичко живо ще почне да си сваля фаровете и да лъже. Така, че до някъде, ние сами сме си виновни за това положение и нямаме достатъчно основание да бучим срещу него!
Да несправедливо е спрямо нас, но е несправедливо и спрямо тях. Уелкъм ту дъ джънгъл един вид 

_!_
bebekrisss написа:...
...никъде в общите условия не пише че ако закъснееш с плащането на премията,или не подновиш застрахователната си полица при съответната компания,същата! ти краде колата!

Неизплащането на купища части-липсващи,според мен е проблем!
За какво тогава е застраховането-за отделно погасяване на задълженията ли-по желание на застрахователя?Но застрахованият няма право да се бави,защотото знае какво го чака в противен случай!?

Да,няма да има проблем,ако си плаща като поп винаги и навреме законния рекет

Просветеността ми е на достатъчно добро ниво,било то от личен опит + професионални задължения по темата,въпреки че не работя точно в сферата на автомобилното застраховане!
Никъде не споменавам че е била пред блока струва ми се...
А за глупостта,въздържай се от коментари в бъдеще !
Не мислиш ли че точно политиката на автомобилните застрахователите подстрекава 'нощното събиране' на части?
Не мислиш ли също че може би точно заради тази политика сме на този хал? + тесните отношения с крадци и полиция,на която се плаща! за да мълчи и да не си върши работата!?
..и ти остава да кажеш 'само едно',както и направи!
Нищо лично,но се опитваш да изкараш черното-бяло в някой аспекти!
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
В никакъв случай не се опитвам да изкарам черното - бяло!
Просто се опитвам да обясня, че въпреки калпавата държава в която живеем има начин нещата да бъдат що-годе о.к.!
А да ти обясня какво точно е разсроченото плащане - няма начин да ползваш застраховка, която не си платил - точно поради тази причина не се изплащат щети преди да бъдат платени всички вноски. При положение, че платиш примерно първата си вноска и ти бъде изплатена някаква щета - кажи ми как ще те задължи застрахователя да си платиш другите...? Аз ще ти кажа - няма начин!
А относно погасяването на вноските - всяка вноска има падеж до който тя трябва да бъде внесена. Никой не е виновен на клиентите, че не си поглеждат датите!
Щото си взима полицата, хвърля я в някое чекмедже, кара си колата и по някое време някой го забърсал... и после кво?... лоши са застрахователите! Да ме извиняваш ама е тъпо!
А за тези неща дето ги пишеш за изчезващите коли с неплатени вноски - помисли сам и ще разбереш че няма логика - коя нормална компания ще си уронва престижа да си краде сама колите! Нали после тръгват слухове веднага - бях застрахован там и ми откраднаха колата - тези неща се разпространяват много бързо!
Лично аз не намирам логика в това - повярвай ми - работя достатъчно дълго в системата на застраховането и все още не съм попаднала на такъв случай, какъвто описваш ти! А иначе слухове съм чувала всякакви - странно защо обаче се оказват само слухове???
Как така през цялата си практика не попаднах на нещо подобно ама наистина?!
Просто се опитвам да обясня, че въпреки калпавата държава в която живеем има начин нещата да бъдат що-годе о.к.!
А да ти обясня какво точно е разсроченото плащане - няма начин да ползваш застраховка, която не си платил - точно поради тази причина не се изплащат щети преди да бъдат платени всички вноски. При положение, че платиш примерно първата си вноска и ти бъде изплатена някаква щета - кажи ми как ще те задължи застрахователя да си платиш другите...? Аз ще ти кажа - няма начин!
А относно погасяването на вноските - всяка вноска има падеж до който тя трябва да бъде внесена. Никой не е виновен на клиентите, че не си поглеждат датите!
Щото си взима полицата, хвърля я в някое чекмедже, кара си колата и по някое време някой го забърсал... и после кво?... лоши са застрахователите! Да ме извиняваш ама е тъпо!
А за тези неща дето ги пишеш за изчезващите коли с неплатени вноски - помисли сам и ще разбереш че няма логика - коя нормална компания ще си уронва престижа да си краде сама колите! Нали после тръгват слухове веднага - бях застрахован там и ми откраднаха колата - тези неща се разпространяват много бързо!
Лично аз не намирам логика в това - повярвай ми - работя достатъчно дълго в системата на застраховането и все още не съм попаднала на такъв случай, какъвто описваш ти! А иначе слухове съм чувала всякакви - странно защо обаче се оказват само слухове???
Как така през цялата си практика не попаднах на нещо подобно ама наистина?!
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
аз си правя каско, само защото ако нямам ще ми "избяга" бумера
няма какво повече да говорим ... следват изводите

няма какво повече да говорим ... следват изводите

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
аз си правя каско, само защото ако нямам ще ми "избяга" бумера muhihihihi
няма какво повече да говорим ... следват изводите Wink
Да разбирам ли, че не ти пука ако някоя пишман-шофьорка ти забърше калника мъчейки се да паркира, докато ти си пазаруваш в Била-та например?
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
bebekrisss написа:аз си правя каско, само защото ако нямам ще ми "избяга" бумера muhihihihi
няма какво повече да говорим ... следват изводите Wink
Да разбирам ли, че не ти пука ако някоя пишман-шофьорка ти забърше калника мъчейки се да паркира, докато ти си пазаруваш в Била-та например?
ами преди съм карал кола без каско и имах само един проблем и то беше заради мен и лошото време

както искаш го разбирай
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV