Махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Re: Махане на катализатори
Моите са махнати и двата и на тяхно място няма резонатор.Права тръба е от край до край.Само задно гърне имам.Единственото което се чува и свистенето на турбото,нищо повече.Така,че дерзайте смело
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги,
Трябва да махам катализаторите на моята печка, че миризмата на лютеница след по-дълго каране в градски условия става непоносимо
Ако може да ми препоръчате колега, които ще свърши работата както трябва от София /евентуално в Благоевград/. Иска ми се човека, който ми маха катализаторите направо да ги вземе след това за да няма излишни разкарваници
Благодаря Ви предварително 
Трябва да махам катализаторите на моята печка, че миризмата на лютеница след по-дълго каране в градски условия става непоносимо

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- ossama
- Потребител
-
- Кара: се с жена си
- Мечтае да кара: m3
Добре де, след всичко изчетено дотук пак не ми стана ясно на 328i 99г трябва ли да се смени софта на еуро2 като се махнат катализаторите и кое 1-во трябва да се направи - да се махнат и тогава да се смени или обратното?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- ossama
- Потребител
-
- Кара: се с жена си
- Мечтае да кара: m3
А има ли някакви негативни последици от инсталирането на euro2? Някой колега с 328-ца минал през тази манипулация няма ли да вземе отношение по вапроса? 

- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
Здравейте колеги. Искам да попитам дали някой знае имали ли някаква. Стойност стария катализатор. Вчера ходих да си махам моя и човека ми каза, че бил железен и нищо не струвал. Колата е 330д
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Приятел ги махна на 330д преди половин година. Каза, че са му дали 200 лв. и колкото и да лъже предполага, че поне 150 лв. е взел. Няма железен катализатор. Или има, или няма. Може да се мъчи да те прекара.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
ивайло81 написа:Приятел ги махна на 330д преди половин година. Каза, че са му дали 200 лв. и колкото и да лъже предполага, че поне 150 лв. е взел. Няма железен катализатор. Или има, или няма. Може да се мъчи да те прекара.
Определено искат да ме прекарат. Аз искам да махна само средния и ми каза, че той бил железен, другите два имало пари в тях. Точно тоя средния ме интересува дали струва нещо и къде в София мога да го махна, ако някой знае ще съм му много задължен
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Привет колега,
при мен имаше само един катализатор след турбото и взех за него 200лв.
Колата е от италия и аз се изненадах че не е с три катализатори.
Възможно е другите ти катализатори да не са толкова скъпи, след като моята излиза от завода само с един.
при мен имаше само един катализатор след турбото и взех за него 200лв.
Колата е от италия и аз се изненадах че не е с три катализатори.
Възможно е другите ти катализатори да не са толкова скъпи, след като моята излиза от завода само с един.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Зависи от двигателя, колега. 330д са с 3 доколкото знам. Но кой скъп и кой не... Най-добре питаш и на друго място.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
330d са с три катализатора, като първия след турбото е "ценния", другите два са железни и нищо не струват. 200 лв. за предния е чудесна цена 

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
330d - 184 коня са с 3 катализатора
330d - 204 коня има с 2 има и с 3 катализатора
Има вариант катализаторите да са керамични като това доста им качва цената
Така че, когато карате 330d, отидете някъде, където ви познават в сервиза или при приятел, за да оценят реално това, което е на колата ви, а не гледат да ви метнат с парите за катализаторите. Поздрави!
330d - 204 коня има с 2 има и с 3 катализатора
Има вариант катализаторите да са керамични като това доста им качва цената
Така че, когато карате 330d, отидете някъде, където ви познават в сервиза или при приятел, за да оценят реално това, което е на колата ви, а не гледат да ви метнат с парите за катализаторите. Поздрави!

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Nikolay P. написа:330d - 204 коня има с 2
Би ли ми показал такъв вариант...
Nikolay P. написа:Има вариант катализаторите да са керамични като това доста им качва цената
Не, че има вариант, на всички 330д катализатора след турбото е керамичен

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Нямам време, нито ми е работа да ходя да снимам на хората колите и броя на катализаторите им. Казвам това, което са ми казвали хора, които се занимават с махане на катализатори и са минали доста коли през ръцете им. Както и не държа мнението ми да се приема за меродавно. Лично съм виждал 330ки само с три катализатора, за истинността на твърдението, че има 330ки с два катализатора, не мога да застана твърдо!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
На 328i двата катализатора под колектора са метални. Преди година бях питал един от платените обяви във форума и ми каза цена 80лв, което ми се стори доста добра цена. Ама така и не ги свалих.