Катализатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Re: Катализатор

Мнение от bobi_81xx » 21 Яну 2014, 17:42

unikalen88 написа:колкото и всеки да се прави на честен-кво да се лъжем винаги ще има сервизи които ще декларират че имаш катализатор а ти нямаш.Така е в БГ.То и преглед неможе да минеш без данък или да прехвърлиш колата пред нотариус :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D

В България всичко може-държава на неограничените възможности :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Мар 2014, 14:24

Някой слагал ли е от така наречените катализаторни гърнета на мястото на първия след турбината, уж имитирали катализатор, но без да пречистват?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Мар 2014, 17:54

Не се наемат да сменят оригиналното там, защото температурата е висока и всичко, с което разполагат по сервизите изгаря. Затова само ги изтърбушват.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 14 Апр 2014, 1:36

Здравейте колеги,
Моля някой , който има опит да каже плюсове и минуси при премахване на катализатори при 320д 150 к.с.?
Много се чудя дали да премахна моите?
Незнам дали са запушени...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 14 Апр 2014, 10:35

Ако не мислиш, че за запушени не ги махаи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 14 Апр 2014, 13:50

За 10-15 годишни коли като Е46 дали няма да са затлачени и като се има в предвид преди да ги подкараме ние, колко километра са им навъртяни преди нас от други собственици. Ако не ви се дават пари за нови катализатори, в което съм почти сигурен, понеже цената си е "много приятна", не виждам причина да се продължава да се кара с катализатор, който отдавна е минал километрите си за смяна. Като отбележим и това, че спъва вървежа на колата, не знам каква е дилемата. Единствено, ако с автомобила се пътува в чужбина, в т.н. развити държави, там нивата на отделени газове се вземат под значение и се замерват и ако сте с премахнати катализатори, тогава глобите не са никак сладки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 14 Апр 2014, 14:06

Nikolay P. написа:За 10-15 годишни коли като Е46 дали няма да са затлачени и като се има в предвид преди да ги подкараме ние, колко километра са им навъртяни преди нас от други собственици. Ако не ви се дават пари за нови катализатори, в което съм почти сигурен, понеже цената си е "много приятна", не виждам причина да се продължава да се кара с катализатор, който отдавна е минал километрите си за смяна. Като отбележим и това, че спъва вървежа на колата, не знам каква е дилемата. Единствено, ако с автомобила се пътува в чужбина, в т.н. развити държави, там нивата на отделени газове се вземат под значение и се замерват и ако сте с премахнати катализатори, тогава глобите не са никак сладки.

Причината е, че освен еко катализаторите имат и други важни функции който правите тръби нямат ... дали са затлачени трудно е да се каже, зависи от колата и къде е карана на колко км и тн. Махането на катализаторите от келешлък или за 200 лв не си струва, ако има нужда да.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 14 Апр 2014, 14:14

Там е работата, че живота на един катализатор го дават до 100 000 или 150 000 км., ако не се лъжа. След това трябва да се замени с нов, но никой не го прави, карат си до последно със заводските катализатори. И не е хубаво да се оставят катализаторите да се запушат до последно, защото може да има лоши последици. Лично съм виждал коли, които едвам стигат до сервиз на собствен ход, заради прекомерно запушване на катализаторите. Сами си преценете до кога ще изчаквате. Мисля, че изложеното от мен до тук няма никаква връзка с отстраняването им от "келешлък", а от проста грижа към автомобила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Апр 2014, 15:13

Когато ни натиснат за еко-норми, ще започнем да си монтираме катализатори. Има афтърмаркет по 5-600 лв, ще им свикнем. Затова на запад бягат като изтече гаранцията на колата - става им скъпо да я карат "употребявана". Един катализатор, дпф, турбо и си е платил началната вноска за нова, че и отгоре с труда.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 320д 136к.с.
Мечтае да кара: Х5

Мнение от unser » 16 Апр 2014, 18:30

Колега 320д 136к.с. за двата катализатора цена?
за да пиеш вино, първо трябва да изстискаш гроздето!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 17 Апр 2014, 19:19

Изчетох цялата тема. Та последно... Някой имал ли е проблем след махането на катализаторите на 330д 184 коня? Утре мисля да ги махам, до колкото прочетох, нищо не пречи да се махнат, дори колата ще живне в ниските.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 17 Апр 2014, 20:32

SlipX написа:Изчетох цялата тема. Та последно... Някой имал ли е проблем след махането на катализаторите на 330д 184 коня? Утре мисля да ги махам, до колкото прочетох, нищо не пречи да се махнат, дори колата ще живне в ниските.

Колега, с риск да ти изненадам, или не, - нямаш да имаш проблем след премахването. :yes:

При наличието на 2 активни теми по проблема и над 40 страници мнения, мисля че можем спокойно да отхвърлим този род основни въпроси, за да не се дъвчат отново и отново ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 17 Апр 2014, 20:54

Нали знаеш манталитета на българина. Прочетох всичко по 2 пъти, ама да си питам аз за собствено удовлетворение. И 3-те катализатора ли, т.е. 1-вия след турбото, премахваме само вътрешната част и запазваме кожуха, а останалите металните аут :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 18 Апр 2014, 9:26

SlipX написа:Нали знаеш манталитета на българина. Прочетох всичко по 2 пъти, ама да си питам аз за собствено удовлетворение. И 3-те катализатора ли, т.е. 1-вия след турбото, премахваме само вътрешната част и запазваме кожуха, а останалите металните аут :)

Правилно си разбрал. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006

Мнение от drunk » 24 Апр 2014, 14:28

КОлеги днес отидох на майстор да ми махнат катализатора (тоя до меката връзка, е46 150коня 2003г) и ми казаха че е възможно да не върви колата след смяна :lol: тук пък чета че, няма такова нещо :help: ? възможно ли е това да се случи или майсторите незнаят какво говорят ?

ПредишнаСледваща

Назад към E46