Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: Масло за Е46
Да сигурен съм 50000км са и да 150000км. имам направени с това масло филтрите ги сменям с смяната на маслото,хората са ме убедили,че това наистина е най-доброто ползвам всичките им продукти и съм си много доволен!
Като купихме колата преди 3 години BMW 323/2.5 разхода ми показваше 13.3-4 в градски условия а сега повече от 10 с ръчкане не качвам..спирам да пиша за тези продукти да не кажете,че им правя реклама!
Като купихме колата преди 3 години BMW 323/2.5 разхода ми показваше 13.3-4 в градски условия а сега повече от 10 с ръчкане не качвам..спирам да пиша за тези продукти да не кажете,че им правя реклама!

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Е това направо ме изкърти.Сефте чувам може да има такъв интервал за смяна на масло.Много смело. 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
DanielzZz написа:Да сигурен съм 50000км са и да 150000км. имам направени с това масло филтрите ги сменям с смяната на маслото,хората са ме убедили,че това наистина е най-доброто ползвам всичките им продукти и съм си много доволен!
Да речем че за Политрон повярвах

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
POLYTRON напълно синтетично моторно масло 5W-40, API SM е разработено за нуждите и гаранция на най-новите видове коли. Специфично формулиран за да посрещне изискванията на малките високо ефективни RPM двигатели за подмяна на горивото , които съществуват в съвременните местни и чужди автомобили. Тези двигатели работят при по-високи работни температури и изискват моторно масло, което предлага максимална защита от нарушаване на вискозитета и температурата. Благодарение на POLYTRON МТС, който е част от подобрения пакет, интервалите за подмяна на маслото могат да се удължат до 50 000 км или 3 години за коли, който са в сравнително добро работно състояние. Маслото е 100% синтетично покривно масло от най-високо качество основано на висока технология и специални добавки, които съдържат POLYTRON MTC, което предпазва от високо температурно окисляване, износване и нарушаване на вискозитета. То е усилено от детергентни устройства предпазители от ръжда и корозия за да се поддържа двигателя изключително чист и без утайки, замърсявания и ръжда. POLYTRON MTC осигурява значително намаляване на вътрешното триене между движещите се части на двигателя, което води до икономия на гориво и допълнително премахване на износването, противно на другите продукти от същия вискозитетен клас.
--------------------------------------------------------------------------------
ПРИЛОЖЕНИЕ на 5W-40 :
--------------------------------------------------------------------------------
Синтетичното 5W40 надхвърля API изискванията за SM и се препоръчва за работа на местни и чужди висококачествени двигатели за малки двигатели, двигатели с високо RPM включително и тези с турбо зареждане.
Препоръчва се за пътнически коли, лекотоварни пикапи, мотоциклети и други бензинови двигатели.
Не се препоръчва за тежък режим на работа при дизелови камиони, двигатели, който изискват различно API обслужване, класифицирани като API CF или CF-4 или CH-4 или CI-4.
ХАРАКТЕРИСТИКИ :
Устойчивост на вода и окисляване – предпазва мотора от сгъстяване на маслото, устойчивост при висока температура и отлагания от лак.
Осигурява стабилен вискозитетен индекс, подобрен при 5W40 от висок клас защитава от нарушаване на вискозитета при суров режим на работа.
Ефективното диспегиращо устройство поддържа чисти частите на мотора.
Увеличаването икономията на гориво означава по-малък разход на бензин на километър.
Противоизносващи агенти като POLYTRON MTC елиминира износването на гърбиците и другите силно натоварени части.
ТИПИЧНИ ИЗПИТАТЕЛНИ ДАННИ :
КЛАС, SAE
ASTM тест
5W- 40
Гравитация API
D-287
34.7
Точка на запалване F/C
D-92
450/232
Вискозитет
cSt@ 40’C
D-445
90
cSt@ 100’C
D-445
14.10
CCS@ -25 ‘C
D-5293
6600
Вискозитетен индекс
D-2270
172
Цвят
D-1500
3.0
Пепел ( Wt.%)
D-874
0.9
TBN
D-2896
9.0
От официялният им сайт
ПРИЛОЖЕНИЕ на 5W-40 :
Синтетичното 5W40 надхвърля API изискванията за SM и се препоръчва за работа на местни и чужди висококачествени двигатели за малки двигатели, двигатели с високо RPM включително и тези с турбо зареждане.
Препоръчва се за пътнически коли, лекотоварни пикапи, мотоциклети и други бензинови двигатели.
Не се препоръчва за тежък режим на работа при дизелови камиони, двигатели, който изискват различно API обслужване, класифицирани като API CF или CF-4 или CH-4 или CI-4.
ХАРАКТЕРИСТИКИ :
Устойчивост на вода и окисляване – предпазва мотора от сгъстяване на маслото, устойчивост при висока температура и отлагания от лак.
Осигурява стабилен вискозитетен индекс, подобрен при 5W40 от висок клас защитава от нарушаване на вискозитета при суров режим на работа.
Ефективното диспегиращо устройство поддържа чисти частите на мотора.
Увеличаването икономията на гориво означава по-малък разход на бензин на километър.
Противоизносващи агенти като POLYTRON MTC елиминира износването на гърбиците и другите силно натоварени части.
ТИПИЧНИ ИЗПИТАТЕЛНИ ДАННИ :
КЛАС, SAE
ASTM тест
5W- 40
Гравитация API
D-287
34.7
Точка на запалване F/C
D-92
450/232
Вискозитет
cSt@ 40’C
D-445
90
cSt@ 100’C
D-445
14.10
CCS@ -25 ‘C
D-5293
6600
Вискозитетен индекс
D-2270
172
Цвят
D-1500
3.0
Пепел ( Wt.%)
D-874
0.9
TBN
D-2896
9.0
От официялният им сайт
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:DanielzZz написа:Да сигурен съм 50000км са и да 150000км. имам направени с това масло филтрите ги сменям с смяната на маслото,хората са ме убедили,че това наистина е най-доброто ползвам всичките им продукти и съм си много доволен!
Да речем че за Политрон повярвахи хората от Кастрол си късат дипломите и си скубят косите пред "технологичната мисъл" на Политрон
ама филтъра след 50 000 сте го вадели на части сигурно
Колега от филтър до филтър има разлика,не мислиш ли?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Е, какъв филтър слагаш, ако не е тайна? 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Ами предлагаха ми оригинални BOSCH и K&N,колебаех се кой да избера и от 3 години карам само с K&N!
Да,вярно скъпички са малко повече но си струва повече скъпото защотото като употребяваме евтини консумативи се оскъпява много повече след като почне да се троши колата.
Да,вярно скъпички са малко повече но си струва повече скъпото защотото като употребяваме евтини консумативи се оскъпява много повече след като почне да се троши колата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
DanielzZz написа:Да сигурен съм 50000км са и да 150000км. имам направени с това масло филтрите ги сменям с смяната на маслото,хората са ме убедили,че това наистина е най-доброто ползвам всичките им продукти и съм си много доволен!
Да приемем, че това масло е толкова добро, че да се кара с него 50к км без да се променят качествата му.
И това ми е съмнително, но
Това за разхода направо ме съсипа - 3 литра ефект ... 20 и кусур процента ефект от едно масло ...
10 с ръчкане ... кво ръчкане кви 10 литра ...
тия с клетките за браунов газ или т нар балбукатори си намериха майстора

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:DanielzZz написа:Да сигурен съм 50000км са и да 150000км. имам направени с това масло филтрите ги сменям с смяната на маслото,хората са ме убедили,че това наистина е най-доброто ползвам всичките им продукти и съм си много доволен!
Да приемем, че това масло е толкова добро, че да се кара с него 50к км без да се променят качествата му.
И това ми е съмнително, но
Това за разхода направо ме съсипа - 3 литра ефект ... 20 и кусур процента ефект от едно масло ...
10 с ръчкане ... кво ръчкане кви 10 литра ...
тия с клетките за браунов газ или т нар балбукатори си намериха майстора
Колега какъв е смисъла дя си измислям зимата с 15-ките В.Търново-СФ 6.2 ми даде с средна ск. 110км.
А градско 8л5 МАКС 9 с 15-ки..

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
DanielzZz написа:Колега какъв е смисъла дя си измислям зимата с 15-ките В.Търново-СФ 6.2 ми даде с средна ск. 110км.

пиши им на БМВ да заебват старт/стоп системата и да люснат по едно политронче щом намалява разхода 20%

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
K_Ilkov написа:DanielzZz написа:Колега какъв е смисъла дя си измислям зимата с 15-ките В.Търново-СФ 6.2 ми даде с средна ск. 110км.
![]()
пиши им на БМВ да заебват старт/стоп системата и да люснат по едно политронче щом намалява разхода 20%

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Аз одавна казах да спрем,да не помислите,че рекламирам доволен съм си и ще си карам,всеки кара с каквото иска..
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Като видях колко много опсание, реклама и разтягане на локуми за тези масла и добавки, почна да ми става ясно за какво става на въпрос. Това е точно като тези хапчета, които се слагат в горивото за намаляне на разхода и образуване на защитен филм по частите на двигателя. Те такива работи.
Може и да има известна доза реалност в това масло. Но прекалено хубаво да е истина. 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Дам вярно е прекалено, обаче има и друго. преди години сменяхме на 5 000 после на 7 000 после на 12 000 и тн. Тъй че реално нещата се се подновяват и подобряват. Вярно че е страскащо 25 000 камо ли 50 000, ама някой ден .... знае ли човек. Ако не сме подкарали електрички вече

- zl000
- Потребител
-
- Кара: E46 , E64
- Детайли за колата: 318 i , 635 d
5 литра кастрол е 70 лв някаде , връткай 10 к/км и го сменяй ти теа мохабети за по 50 к /км по добре да не се пробват защото после някой ще плаче 

БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3