Тампони двигател?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Тампони двигател?

Мнение от S7 » 05 Ное 2012, 20:31

dimodi написа:Колеги, има ли вариант ако са заминали тампоните на двигателя да имам вибрации и в движение или когато се дължи на тях вибрациите са само на място? Най-много се усеща във волана и ми се струва, че вибрациите идват откъм двигателя, който сякаш направо опира в купето. :paranoid: Проверил съм дюзи (софтуерно и с колби - връщат абсолютно еднакво количество нафта), демпферната шайба е видимо наред (няма цепнатини и луфтове), маховика и съединителя също ги отхвърлиха като вариант в сервиза. При палене и гасене си тресе също, в сервиза ми казаха, че тампоните на двигателя били смачкани и хлътнали. Колата е на реални почти 205 хил. км. и тампоните не са сменяни до момента. Другия вариант е висящ лагер или нещо друго по кардана или диференциала. :dunno:

След като са ти казали че са смачкани,какво се чудиш повече ;) а и 205 хил. не са малко км :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 05 Ное 2012, 21:27

мойте бяха ей така и мотора се беше килнал надясно. сменяй ги направо колега, няма друг начин.

Изображение

Левия беше по-добре ама пак отсякан като цяло и при демонтажа се оказаха в насипно състояние...

Изображение
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 05 Ное 2012, 22:01

Ясно е, че ще ги сменям. Просто се чудех до каква степен тампоните оказват влияние и върху вибрациите по време на движение. За на място е ясно. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Ное 2012, 22:10

dimodi написа:Ясно е, че ще ги сменям. Просто се чудех до каква степен тампоните оказват влияние и върху вибрациите по време на движение. За на място е ясно. :roll:

Все пак в движение двигателя се мандахерца на където си иска :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 06 Ное 2012, 0:08

Прав е колегата. При мен на място имаше силни вибраци, в движение не помня как беше. Принципно клапана който ги управлява, ги дърви под товар. Както каза колегата, за да не се мандахерцат :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 09 Ное 2012, 0:19

Как да разбера при моя двигател да ли има ляв и десен?
Двигатела е : M54
по REALOEM: http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BS31&mospid=47604&btnr=22_0026&hg=22&fg=05
16.png

Това означава ли че няма разлика между ляв и десен. Ако някой може да даде и цена.... :clap:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 19 Мар 2013, 15:15

Така,и аз смених тампоните на двг,първоначалните признаци на заминали тампони бяха:вибрации при работа на мотора на празен ход,заклащане при палене и изгасяне на мотора,а признак за скъсан тампон при мен беше:при рязко ускоряване на 1ва и 2ра скорост се чуваше, че нещо опира в купето,след което установих,че се е скъсал левия тампон.резултата след смяната на двата нампона с оригинални такива:много меко палене и изгасване,почти не се разбира кога палиш и гасиш,почтни никакви вибрации при работа на място,много по-малки вибрации при подаване на газта при движение с малка скорост на голяма предавка.Искам да благодаря и на колегата Dimitroff,които още преди около година при ремапване на колата ми каза,че тампонити са "трагнали".

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 26 Юни 2013, 10:11

Нормално ли е да замниат оригинални тампони за 2 години каране или 20к км, днес бях при майстора заради вибрации и каза, че единия левия е смачкан, другия не можа да го види но най-вероятно и той е аут...

чудя се изобщо има ли смисъл да давам пак 300 кинта за нови 2 оригинални или да зема ментаци?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 26 Юни 2013, 10:50

Не е нормално в нормална държава, но ако си в България??!! Мини с 50-60 км през един софийски ,,спящ полицай'', висок 10-12 см и ще сменяш и пружини, като мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 29 Юни 2013, 22:45

Може да Ви се стори лудост, но днес си смених само единия тампон при това с Мейле за 70лв :mhihi: Колата вече е съвсем друга - няма вибрации в волана, палене и гасене е като по конец. Просто разликата в цената ме изкуши твърде много - пък и имам опит от 320-ката, която така си я продадох без никакви ядове.

Това което ми е интересно е каква е ролята на вакума? Питам от любопитство какъв е принципа и смисъла от него, понеже за първи път виждам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Юни 2013, 1:14

bioz написа:Нормално ли е да замниат оригинални тампони за 2 години каране или 20к км, днес бях при майстора заради вибрации и каза, че единия левия е смачкан, другия не можа да го види но най-вероятно и той е аут...

чудя се изобщо има ли смисъл да давам пак 300 кинта за нови 2 оригинални или да зема ментаци?

От къде си ги купил?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 30 Юни 2013, 9:10

Мен ме интересува колегата ociata от къде го е взел тоя тампон и наистина ли не тресе и вибрира колата. С такава цена направо изкушаваш много! :)

iPhone/Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 30 Юни 2013, 12:38

Тампона го купих от колега от форума(ще ти пратя на ЛС кой точно). Стария беше смлян направо и дори целия мотор беше леко килнат. Вибрациите вътре ги усещах направо във волана и като гасех колата здраво се лашкаше :mhihi: . На старото ми БМВ също сменях този тампон, но по съвет на майстор и без видими признаци.

Иначе наистина е хубаво да се купуват оригинални части, но понякога е неоправдано според мен. Още повече че този тампон се сменя за половин час, а и аз не мисля тази кола да я карам вечно :dunno: Според мен ще изкара едни 40-50 000км а цената му е 1/3 от оригинала...

ПП Продължавам да се питам за какво е вакума на тампона?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 30 Юни 2013, 12:56

При заминал маховик каквито и тампони да сложите още си тресе при палене и при гаснене.И аз сложих оригинални тампони...тресенето намаля определено но при гаснене и палене си го има...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 30 Юни 2013, 19:19

Gqbriel написа:
bioz написа:Нормално ли е да замниат оригинални тампони за 2 години каране или 20к км, днес бях при майстора заради вибрации и каза, че единия левия е смачкан, другия не можа да го види но най-вероятно и той е аут...

От къде си ги купил?

Оставих колата в сервиз Найси кар(вивш сервиз на бмв) и им казах да сложат оргинални тампони, после им дадох 300 и нещо за тампоните и си я взех, нито съм видял кво са сложили нито кво са махнали, което повече никога няма да се повтори. Тази седмица ще ги свалим и ще ги видим в кво положение са за да съм сигурен дали са за смяна.

ПредишнаСледваща

Назад към E46