Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- furios
- Потребител
-
- Кара: E 91xd touring 245hp
- Мечтае да кара: M4
Re: Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
В очакване да още не е на газ. Ще и слагам. А чека светва гася го след няколко дни пак светва отскоро я имам и не съм задълбал да го гася.
Газово Icom jtg имаш ли мнение?
Поздрав

Газово Icom jtg имаш ли мнение?
Поздрав

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не обръщайте и тази тема в коментар на газови уредби, без това са прекалено много!
Never mistake motion for action...
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Leon написа:Не обръщайте и тази тема в коментар на газови уредби, без това са прекалено много!
Та нали това също е част от бмв-тата ол ве де. Какъв е проблемът? Сякаш си говорим за нещо забранено...
Като го гасиш чека, не си ли прочел какви грешки записва? Любопитен съм! Иначе не те съветвам за течна фаза, не ме питай защо, просто недей. Ако ти е интересно, разрови се из нета - инфо много. Сложи си хубав газов инжекцион и няма да съжаляваш! Забравих да отбележа, че 11 и нещо литра със 140км/ч при това на бензин, е знак че компа показва (почти както винаги) пълни глупости или че тази кола харчи бая много ! За сравнение, моята не показва, а съм го замервал неколкократно от пълен до празен 10,5л/100км със същата скорост (на газ).
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Газовите уредби не са нещо специфично за Х-те и има достатъчно теми за тях!
Never mistake motion for action...
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Пружините на 330xd (комби) взаимозаменяеми ли са с такива от някой друг модел. Просто като търся за 330xd и никъде няма, а едната е счупена. Взех си едни но не станаха (а бяха пак с 2 сини ленти). Съвети къде да потърся, че из форума няма?
п.с Пуснал съм въпроса и като отделна тема, ама никой не пише

- kokok0
- младши ентусиаст
-
Мисля, че са еднакви - разликата идва от амортисьорите и шенкелите.
dzvonko написа:Пружините на 330xd (комби) взаимозаменяеми ли са с такива от някой друг модел. Просто като търся за 330xd и никъде няма, а едната е счупена. Взех си едни но не станаха (а бяха пак с 2 сини ленти). Съвети къде да потърся, че из форума няма?
Не. ХД пружините са си само за ХД.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- kokok0
- младши ентусиаст
-
Каква е разликата между тези за xi и xd ?
- furios
- Потребител
-
kokok0 написа:Leon написа:Не обръщайте и тази тема в коментар на газови уредби, без това са прекалено много!
Та нали това също е част от бмв-тата ол ве де. Какъв е проблемът? Сякаш си говорим за нещо забранено...
Като го гасиш чека, не си ли прочел какви грешки записва? Любопитен съм! Иначе не те съветвам за течна фаза, не ме питай защо, просто недей. Ако ти е интересно, разрови се из нета - инфо много. Сложи си хубав газов инжекцион и няма да съжаляваш! Забравих да отбележа, че 11 и нещо литра със 140км/ч при това на бензин, е знак че компа показва (почти както винаги) пълни глупости или че тази кола харчи бая много ! За сравнение, моята не показва, а съм го замервал неколкократно от пълен до празен 10,5л/100км със същата скорост (на газ).
Богата смес на еди коя си сонда, богата смес на другата сонда и така. Да търся сонда ли незнам, като я взимах Милен я закачи и всичко беше тип топ като излязох на магистралата за Варна тогава светна. После при изгасване 5-6 дни не свети и отново. Днес утре ще я прочета пак и ще ти пиша. Ако имаш опит ще съветваш. И разхода ще засека ще допълня. За течната вече я взех

Вчера смяна на маркуча на ваносите, беше мазен.
kokok0 написа:Каква е разликата между тези за xi и xd ?
На ХД пружините са по-твърди.
Даже на ХД седан и ХД комби задните пружини пак са различни.
- furios
- Потребител
-
kokok0 написа:Leon написа:Не обръщайте и тази тема в коментар на газови уредби, без това са прекалено много!
Разхода засечен и за колегата който питаше за тези коли дали да си вземе такава и да я ползва дългосрочно

42 литра - 350 км. = 12/100...?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
Това градско или извънградско е ?
- Don Vitorio
- Потребител
-
Здравейте, колеги!
Не исках да пиша нова тема и затова доста търсих из форума, но не намерих конкретен отговор... От всичко изписано в темите със съвети при купуване ми стана ясно, че предното окачване явно е слабото място на Е46-иците. По-конкретно се интересувам от 330xi фейслифт. Досега не съм имал БМВ, а утре ще ходя на оглед и затова исках да попитам, дали има начин при огледа/пробното каране да установя за евентуални проблеми с полуоски, носачи, тампони...
Ще се радвам и на съвети за други неща, за които да гледам и се извинявам, ако все пак не съм се справил с търсачката!
Поздрави!
Не исках да пиша нова тема и затова доста търсих из форума, но не намерих конкретен отговор... От всичко изписано в темите със съвети при купуване ми стана ясно, че предното окачване явно е слабото място на Е46-иците. По-конкретно се интересувам от 330xi фейслифт. Досега не съм имал БМВ, а утре ще ходя на оглед и затова исках да попитам, дали има начин при огледа/пробното каране да установя за евентуални проблеми с полуоски, носачи, тампони...
Ще се радвам и на съвети за други неща, за които да гледам и се извинявам, ако все пак не съм се справил с търсачката!

Поздрави!

- furios
- Потребител
-
kokok0 написа:Това градско или извънградско е ?
Смес градът в който живея е адски Баири. Балчик

И грешката от днес да видиш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
furios написа:Разхода засечен и за колегата който питаше за тези коли дали да си вземе такава и да я ползва дългосрочно
42 литра - 350 км. = 12/100...?

12.2л/100 км при 40км/ч средна скорост.

Ей за това по възможност няма да карам бензинов двигател.

На първата смяна на масло съм с една турбина напред. На втората смяна на маслото съм с един комплект инжектори напред. На третата смяна на масло съм с един комплект помпа, регулатори и т.н.
Баси, после било скъпо да караш дизел.