Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dbantschew
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Мечтае да кара: BMW i8
- Детайли за колата: E46, 2003, Touring
Re: Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Привет на всички!
Днес отделих малко време, отидох до един специализиран магазин и си срещу 2лв си закупих 2 кондензатора по 0,22 микрофарада + 1 резистор от 300 килоОма, имах стари слушалки, взех им кабела (мъжки жак), запоих по схемата от първата страница на темата и за мое огромно ЩАСТИЕ - вече си имам нов, трети - AUX-режим на ЦД-то, другите два са RADIO и CD
CD-то ми е с надписа ВЪРХУ врътката за усилване, имам MODE-бутон. Дата на производство на CD-то не видях да има по етикетите, но пишеше CZECH REPUBLIK и като го връзвах към INPA-та, ми изписа, че е марка PHILIPS...
Ако някой иска да му помогна за направа кабелчето или да му кажа, в кой магазин може да си закупи (че да не излезе реклама тук), винаги може да ми пише на лични!
Ето една снимка и от резултата:
Днес отделих малко време, отидох до един специализиран магазин и си срещу 2лв си закупих 2 кондензатора по 0,22 микрофарада + 1 резистор от 300 килоОма, имах стари слушалки, взех им кабела (мъжки жак), запоих по схемата от първата страница на темата и за мое огромно ЩАСТИЕ - вече си имам нов, трети - AUX-режим на ЦД-то, другите два са RADIO и CD

CD-то ми е с надписа ВЪРХУ врътката за усилване, имам MODE-бутон. Дата на производство на CD-то не видях да има по етикетите, но пишеше CZECH REPUBLIK и като го връзвах към INPA-та, ми изписа, че е марка PHILIPS...
Ако някой иска да му помогна за направа кабелчето или да му кажа, в кой магазин може да си закупи (че да не излезе реклама тук), винаги може да ми пише на лични!
Ето една снимка и от резултата:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Натискът прави диамантите!
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Моето CD е Philips 06/2004 , взех правен аукс кабел, има някакви кондензаторчета по трасето но не съм гледал какви са. Плеяра изкрарва Аукс през мод бутона, пускам си от айфона музика с HD качество, и освен че произвежда музиката с много слабо качество, ами и от предната дясна колона (във вратата доло) не се чува.. а на cd и радио се чува от всички колони и качеството е нищо общо с аукса...
Някой има ли идея от какво може да е?
Някой има ли идея от какво може да е?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
кабела сигорно не е изработен както трябва,щом има и понижение на силата,значи може и елементите да не са фред.Колегата да ти врътне един навързо и да ти прати за проба

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
Аз го взех от колега на когото са му го пратили и са го уверили че става за неговата кола, а той дири няма буксата отзад на плеяра, така че тази опция отпада... По скоро мисля да си купя камествени материали к професионален аудио кабел, и да използвам старият самк за юрнек... и ако пак има проблеми излиза че няма да е споено както трябва.. :/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
И при мен го имаше тоя проблем с качеството,само че не свири на лявата врата,но махнах и CD-то и кабела. 

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- dbantschew
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Мечтае да кара: BMW i8
- Детайли за колата: E46, 2003, Touring
Колега, който ти е правил кабелчето е запоил неправилно "граунда" към един от кондензаторите и през цялото време е давало на късо, от там и проблемът ти с лошия и слаб звук и неработенето на дясната колона. Кабелът ти е дефектен просто.
Ако имаш поялник направи следното: Трябва да разпоиш крачето на кондензаторчето, което е запоено за многото медни жила, излизащи директно изпод черния кожух на кабела. Това краче запояваш за бялото кабелче, което на снимката е излорано с лекопласт. После запояваш многото жилца за токущо освободената бялата жица, отиваща до ЦД-то и си готов. Виж снимката. Малко сложно обясних, дано от снимакта ти стане ясно

Натискът прави диамантите!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Колегата вече си го е оправил кабела. Малко неудобно се получи, че аз му го препродадох, но на мене ми го продадаха за работещ/тестван, а на моя касетофон нямаше как да го пробвам т.к. съм с една букса и пин-овете не са подредени по същия начин.
За тези от вас без дясна букса / със старо БМВ Бизнес касетка с копче Mode:
Трябва ви букса или нещо подобно, което да вкарате отзад на мястото на буксата за ченджъра, малко аудио кабел с 3.5мм жак и евентуално поялник. Кондензатори и тн не са нужни.
Ползват се първите два пина от долния ред и първите два пина от горния ред (първи имам предвид от ляво на дясно).
Долните са L+/R+ горните L-/R-.
Иначе казано пин 1(L+),2(R+),6(L-),7(R-)
Повечето аудио кабели са с две маси лява и дясна, така че няма нищо сложно в свързването.
Трябва ви букса или нещо подобно, което да вкарате отзад на мястото на буксата за ченджъра, малко аудио кабел с 3.5мм жак и евентуално поялник. Кондензатори и тн не са нужни.
Ползват се първите два пина от долния ред и първите два пина от горния ред (първи имам предвид от ляво на дясно).
Повечето аудио кабели са с две маси лява и дясна, така че няма нищо сложно в свързването.
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
dido0o``` написа:Колегата вече си го е оправил кабела. Малко неудобно се получи, че аз му го препродадох, но на мене ми го продадаха за работещ/тестван, а на моя касетофон нямаше как да го пробвам т.к. съм с една букса и пин-овете не са подредени по същия начин.
колега така си изкарал аукс изход от бизнес касетофон ли защото аз го имам същия
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Да
Горе съм забравил да напиша, че дефакто AUX на екрана НЕ изписва. Пише си надписите на ченджъра CD 1-1, като номерата на песните се сменят през няколко минути

Горе съм забравил да напиша, че дефакто AUX на екрана НЕ изписва. Пише си надписите на ченджъра CD 1-1, като номерата на песните се сменят през няколко минути

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Ако може някой да обясни какво трябва да се включи към приемника за да работи извън колата.Захранване,високоговорители,антена и какво още.За да няма излишни въпроси -в колата сложих CD и това(радиокасетофона) понеже няма какво да го правя искам да си пее в гаража. Трябва да имитирам сигнал VSS но как ?
На Blaupunkt фабрично CD без бутон mode не става,
кабела неще да симулира чейнджър (нямам такъв фабрично). Благодаря на oci, за пробата!

- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
здравейте колеги имам питане сега съм с сд блаупункт което няма бутон мод поръчах си филипс с бутон мод с цел изкарване на аук но ме притеснява че моето има 2 букси отзад имам предвид антената и още една подобна на тази на антената а новото сд няма тази втората тя за какво се използва и ще тръгне ли на мен сд колата ми е 99г септември новото сд е юни 2003 старото ми сд блаупункта е 2001
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги има ли вариант за изкарване на аукс на бизнес цд алпайн 04.2002 г. Има mode, но надписа е от долната страна.
guiltyboy86 написа:здравейте колеги имам питане сега съм с сд блаупункт което няма бутон мод поръчах си филипс с бутон мод с цел изкарване на аук но ме притеснява че моето има 2 букси отзад имам предвид антената и още една подобна на тази на антената а новото сд няма тази втората тя за какво се използва и ще тръгне ли на мен сд колата ми е 99г септември новото сд е юни 2003 старото ми сд блаупункта е 2001
И моето я има тзи малката кръгла букса,но не знам за какво е.