Тампони двигател?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тампони двигател?
От някакво време имам съмнения за тези тампони. Гледам, че повече пишат дизелаци, а бензиновите....
Преди две години колата беше много тиха, с времето се поразшумя... та на празен ход
скоростния лост леко вибрира, това само от тампоните ли е или е възможно и от нещо друго да бъде ?
Самия мотор на външен вид не се клати, когато се гаси също не усещам вибриране. При сутрешно палене обаче
е по-игрив, но това го дължа на мисфайърите...
Преди две години колата беше много тиха, с времето се поразшумя... та на празен ход
скоростния лост леко вибрира, това само от тампоните ли е или е възможно и от нещо друго да бъде ?
Самия мотор на външен вид не се клати, когато се гаси също не усещам вибриране. При сутрешно палене обаче
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Колега вземи си тампони MEYLE HD 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
nikolae написа:От някакво време имам съмнения за тези тампони. Гледам, че повече пишат дизелаци, а бензиновите....
Диагностицирай не се хвърляй направо на тампоните

S7 написа:Диагностицирай не се хвърляй направо на тампоните
Разбира се, но си мисля, че няма причина ск. лост и образа в огледалото на сенниците да вибрират от друго...
Днес гледах двигателя на празен ход, големи вибрации има направо подскача, та въпроса ми е към колеги които са сменяли тампоните скоро, как се държи двигателя след смяната, не е ли нормално да се поуспокоява? Аз ги сменях скоро със оригинални но все си мисля, че или са ми сложили ментаци или не са сменени както трябва.
Виждаш физически как целия двигател се мести?
Ако са ти сменени тампоните значи имаш някакъв проблем.
Ето примерно едно видео от моя двигател като му поставя телефон върху него.
Тампони още не съм сменял. Всичко е оригинал.
http://www.youtube.com/watch?v=hrosN1MAOms
Ако са ти сменени тампоните значи имаш някакъв проблем.
Ето примерно едно видео от моя двигател като му поставя телефон върху него.
Тампони още не съм сменял. Всичко е оригинал.
http://www.youtube.com/watch?v=hrosN1MAOms
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Къде са ти ги сменяли,да не са ги обърнали ляв десен.
новият ми номер: 0877787835
marto853. написа:Къде са ти ги сменяли,да не са ги обърнали ляв десен.
найси кар пловдив, утре ще направя клипче и аз, но вибрациите са прекалено силни за мен.
JTD не не се мести но но не може да го фокусираш от вибрации

bioz написа:Днес гледах двигателя на празен ход, големи вибрации има направо подскача, та въпроса ми е към колеги които са сменяли тампоните скоро, как се държи двигателя след смяната, не е ли нормално да се поуспокоява? Аз ги сменях скоро със оригинални но все си мисля, че или са ми сложили ментаци или не са сменени както трябва.
При гасене - тресе ли яко ?
п.с. едно време за мотор в добро техн. състояние се е смятал, този върху който като се сложи изправена цигара, не помръдва :-)
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
при дизела няма как да няма никакви вибрации, горивниа цикъл е при по висока компресия от бензинааа при бензина е друго там мотора работи толкова лако а звука направо ти пълни душата, на моменти мее яд че съм с печка само заради този звук
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
sttekata написа:Колега вземи си тампони MEYLE HD
Да беше дал поне по-хубава марка за пример на човека.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Що ти какво не и харесваш?
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
На М52Б28ТУ и двата тампона (ляв и десен) излизат еднакви в реалоем-а, с еднакъв парт номер.

04 Rubber Mounting 2 22116771361 ENDED
Да не би само на дизелите да са различни ляв и десен?

04 Rubber Mounting 2 22116771361 ENDED
Да не би само на дизелите да са различни ляв и десен?
Колеги, има ли вариант ако са заминали тампоните на двигателя да имам вибрации и в движение или когато се дължи на тях вибрациите са само на място? Най-много се усеща във волана и ми се струва, че вибрациите идват откъм двигателя, който сякаш направо опира в купето.
Проверил съм дюзи (софтуерно и с колби - връщат абсолютно еднакво количество нафта), демпферната шайба е видимо наред (няма цепнатини и луфтове), маховика и съединителя също ги отхвърлиха като вариант в сервиза. При палене и гасене си тресе също, в сервиза ми казаха, че тампоните на двигателя били смачкани и хлътнали. Колата е на реални почти 205 хил. км. и тампоните не са сменяни до момента. Другия вариант е висящ лагер или нещо друго по кардана или диференциала. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dimodi написа:Колеги, има ли вариант ако са заминали тампоните на двигателя да имам вибрации и в движение или когато се дължи на тях вибрациите са само на място? Най-много се усеща във волана и ми се струва, че вибрациите идват откъм двигателя, който сякаш направо опира в купето.Проверил съм дюзи (софтуерно и с колби - връщат абсолютно еднакво количество нафта), демпферната шайба е видимо наред (няма цепнатини и луфтове), маховика и съединителя също ги отхвърлиха като вариант в сервиза. При палене и гасене си тресе също, в сервиза ми казаха, че тампоните на двигателя били смачкани и хлътнали. Колата е на реални почти 205 хил. км. и тампоните не са сменяни до момента. Другия вариант е висящ лагер или нещо друго по кардана или диференциала.
за 200 000 са за смяна
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5