Махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: Махане на катализатори
След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката.
Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате
2002-ра 316и м43б19 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Aко минеш към евро 2 софт няма да я отчита някъде по форума беше писано така не е от личен опит моя кат още си седи 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Rundev написа:След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката.Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате
2002-ра 316и м43б19
С гайка не става.

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Next написа:Rundev написа:След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката.Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате
2002-ра 316и м43б19
С гайка не става.
Ами със това?

Има го и същия вариант само че Г-образно за да лъже че е още по запушен катализатора

Смятам че успешно ще бъде излъгана сондата с тези неща.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Правих си второто Г образното първо дупката ми беше 6мм и светна на 10 км а сега я направих на 8мм и пак светна много бързо само да отбележа, че аз съм със една гайка дистанциран и Г образното и сега мисля да го направя на 10мм, защото преди като бях само с гайката сондата святкаше само на извънградско а сега явно ми свети, защото мисли че катализатора ми я запушен все едно.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Next написа:Правих си второто Г образното първо дупката ми беше 6мм и светна на 10 км а сега я направих на 8мм и пак светна много бързо само да отбележа, че аз съм със една гайка дистанциран и Г образното и сега мисля да го направя на 10мм, защото преди като бях само с гайката сондата святкаше само на извънградско а сега явно ми свети, защото мисли че катализатора ми я запушен все едно.
Значи доколкото съм запознат с Г-образното,може да му се слага вътре едно като цедчица да може сондата наистина да си мисли че има катализатор,смятам да пробвам така аз

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
Ако се сметне за офтопик , моля модератор да изтрие мнението .
поздрави !
поздрави !

- Rundev
- младши ентусиаст
-
mitrax написа:Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
поздрави !
Защото колега след махането му,колата ми до морето даде разход който за толкова години не съм го виждал досега и то със светнал "чек" и другото че върви съвсем гладко двигателя сега.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Rundev написа:mitrax написа:Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
поздрави !
Защото колега след махането му,колата ми до морето даде разход който за толкова години не съм го виждал досега и то със светнал "чек" и другото че върви съвсем гладко двигателя сега.Нестава въпрос за парите,поне при мен,защото сега ще давам за да я угася тая лампа
Я направо отивай да ти сменят софта с Евро2 и да приключиш въпроса

Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
Промени ли се шума на колата след изтърбушването на катализатора ?

- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Runnaway написа:UBAH5 написа:Runnaway написа:А аз какво да правя с моя катализатор ?! Бензинките не можем ли да прибегнем до интервенцията ?!
Вчера се возих на един приятел на Е60ката с М54Б30 с махнати катализатори. Колата е станала по-шумна, звука е изпърдялСвети чек енджин, иначе си върви добре
Аз тотално се отказах да ги махам моите
Мерси, Ванка.
Ще се въздържа в такъв случай!
При нас решението е "разплетен" колектор + евро 2 софтуер, другата седмица на картинга ще ти кажа как е с евро 2, ако успея да го флашна тая вечер

Нямам досега достоверна информация за цената на катализаторите от м54 мотори, така че ако някой знае нека сподели. Предполагам, че ще покрие цената на колекторите.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- Rundev
- младши ентусиаст
-
spower написа:Промени ли се шума на колата след изтърбушването на катализатора ?
Не,поръчах някакъв резонатор на някаква марка НОВАК и всичко си е по старому.Няма тенекиен звук,няма дрънчене,нищо.

- spower
- старши ентусиаст
-
Аз обмислям вариянта да накарам да ми срежат гърнето и да извадят питата и после заварка ... но незнам да не се раздрънчи и да ми надува главата ..

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
За бензинови Е46-ци(по-точно ме интересува за М52В20) :
Очаквам мненията Ви, колеги, как сте "излъгали" ламбдата!???Кой катализатор сте махнали(и този при колекторите ли?
) ?
Очаквам мненията Ви, колеги, как сте "излъгали" ламбдата!???Кой катализатор сте махнали(и този при колекторите ли?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Днес си чета колата да видя каква е грешката
и тя е "КАТАЛИЗАТОР 1" Банка 1.....еди кво си
сега ще правя Г-образното нещо да видя какво ще направя.