Махане на катализатори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Махане на катализатори

Мнение от Rundev » 17 Юли 2012, 11:56

След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката. :) Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате :) 2002-ра 316и м43б19 :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 17 Юли 2012, 13:55

Aко минеш към евро 2 софт няма да я отчита някъде по форума беше писано така не е от личен опит моя кат още си седи ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Юли 2012, 20:26

Rundev написа:След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката. :) Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате :) 2002-ра 316и м43б19 :)

С гайка не става. :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 18 Юли 2012, 10:28

Next написа:
Rundev написа:След дълго четене и размисли се престраших и махнах катализатора.Сложих резонатор,марков уж,всичко точно.Махнах го точно преди да отида на море.Лампата ми светна за чека след петолъчката. :) Минах 370 км-70лв със светнала лампа,незабелязах нещо проблем,освен че колата и стана перфектно без катализатор.Утре на работа ще си изчистя грешката която знам каква е при бензинките но искам да я излъжа.Емулатор ли да търся или да пробвам с една гаика да поприбера по навън от трабата сондата след катализатора.Какво ще ме посъветвате :) 2002-ра 316и м43б19 :)

С гайка не става. :no:

Ами със това?

Изображение

Има го и същия вариант само че Г-образно за да лъже че е още по запушен катализатора

Изображение

Смятам че успешно ще бъде излъгана сондата с тези неща.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 18 Юли 2012, 13:17

Правих си второто Г образното първо дупката ми беше 6мм и светна на 10 км а сега я направих на 8мм и пак светна много бързо само да отбележа, че аз съм със една гайка дистанциран и Г образното и сега мисля да го направя на 10мм, защото преди като бях само с гайката сондата святкаше само на извънградско а сега явно ми свети, защото мисли че катализатора ми я запушен все едно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 19 Юли 2012, 11:51

Next написа:Правих си второто Г образното първо дупката ми беше 6мм и светна на 10 км а сега я направих на 8мм и пак светна много бързо само да отбележа, че аз съм със една гайка дистанциран и Г образното и сега мисля да го направя на 10мм, защото преди като бях само с гайката сондата святкаше само на извънградско а сега явно ми свети, защото мисли че катализатора ми я запушен все едно.

Значи доколкото съм запознат с Г-образното,може да му се слага вътре едно като цедчица да може сондата наистина да си мисли че има катализатор,смятам да пробвам така аз :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 19 Юли 2012, 13:30

Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
Ако се сметне за офтопик , моля модератор да изтрие мнението .
поздрави !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 19 Юли 2012, 13:34

mitrax написа:Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
поздрави !

Защото колега след махането му,колата ми до морето даде разход който за толкова години не съм го виждал досега и то със светнал "чек" и другото че върви съвсем гладко двигателя сега. :) Нестава въпрос за парите,поне при мен,защото сега ще давам за да я угася тая лампа :)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Юли 2012, 14:30

Rundev написа:
mitrax написа:Аз не разбирам защо сваляте катализаторите ? Запушват ли се масово , или за парите който се "изкарват". Ако старите катализатори не пречат по някакъв начин , защо си разваляте оригиналната генерация ?
поздрави !

Защото колега след махането му,колата ми до морето даде разход който за толкова години не съм го виждал досега и то със светнал "чек" и другото че върви съвсем гладко двигателя сега. :) Нестава въпрос за парите,поне при мен,защото сега ще давам за да я угася тая лампа :)

Я направо отивай да ти сменят софта с Евро2 и да приключиш въпроса :mrgreen: :yes:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 19 Юли 2012, 14:46

Промени ли се шума на колата след изтърбушването на катализатора ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 19 Юли 2012, 15:39

Runnaway написа:
UBAH5 написа:
Runnaway написа:А аз какво да правя с моя катализатор ?! Бензинките не можем ли да прибегнем до интервенцията ?!

Вчера се возих на един приятел на Е60ката с М54Б30 с махнати катализатори. Колата е станала по-шумна, звука е изпърдял :no: Свети чек енджин, иначе си върви добре :yes: Аз тотално се отказах да ги махам моите :yes:

Мерси, Ванка.

Ще се въздържа в такъв случай!

При нас решението е "разплетен" колектор + евро 2 софтуер, другата седмица на картинга ще ти кажа как е с евро 2, ако успея да го флашна тая вечер ;)

Нямам досега достоверна информация за цената на катализаторите от м54 мотори, така че ако някой знае нека сподели. Предполагам, че ще покрие цената на колекторите.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 20 Юли 2012, 11:37

spower написа:Промени ли се шума на колата след изтърбушването на катализатора ?

Не,поръчах някакъв резонатор на някаква марка НОВАК и всичко си е по старому.Няма тенекиен звук,няма дрънчене,нищо. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 20 Юли 2012, 14:15

Аз обмислям вариянта да накарам да ми срежат гърнето и да извадят питата и после заварка ... но незнам да не се раздрънчи и да ми надува главата ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 21 Юли 2012, 17:36

За бензинови Е46-ци(по-точно ме интересува за М52В20) :
Очаквам мненията Ви, колеги, как сте "излъгали" ламбдата!???Кой катализатор сте махнали(и този при колекторите ли? :roll: ) ?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 23 Юли 2012, 12:28

Днес си чета колата да видя каква е грешката :) и тя е "КАТАЛИЗАТОР 1" Банка 1.....еди кво си :) сега ще правя Г-образното нещо да видя какво ще направя.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46