Тампони двигател?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Re: Тампони двигател?

Мнение от sttekata » 08 Мар 2012, 18:07

Дойде време и аз да сменям тампони и тъй като нямам пари за оригинални ви моля за мнение за тези на Lemfroder?

Не съм ги видял в какво положение са моите, но последно колата е била на 169к км в сервиз в Германия, а сега е на 205к км.
Плюс това имам вибрации в купето, по волана и ск. лост.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sttekata » 08 Мар 2012, 21:24

shumaher77 написа:Днес смених и мойте с Лемфордер или там както са,старите бяха на БМВ и годината се впадаше с годината на колата значи до сега не са сменяни а колата е на 220000км.След смяната колата замърка като коте наистина има голям ефект,видимо на старите им нямаше нищо но като надигнах мотора и се разглобиха.Само да кажа,че смяната е лесна и стана за 40мн. :bchug: :yes:

От къде ги взе тези тампони и колко пари ти струваха двата, че искам и аз да си взема такива :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sttekata » 12 Мар 2012, 19:28

Ами от едно момче от форума Laviatan - по 58лв бройката (ляв и десен).
Също и спирачна течност Ate SL6 - 18лв./л.
В петък сменям десен носач с Meyle+тампони двигател + спирачна течност

После ще кажа какво е усещането в колата...

Потребител
Аватар

Мнение от Ilief85 » 23 Мар 2012, 23:53

Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Мар 2012, 19:09

Ilief85 написа:Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003

Kaто гледам и оригинална цена са ти дали :
Номенклатурен номер : 22116771362
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 159.28 BGN
Има наличност
Това е от Дару Кар :idea:

Ауто+ не е преставителство,отделно какво значи малко скъпо за 320д 2003 :dunno: това е цена на оригиналните,има алтернативи като сваг,и т.н избора е твой,повечето ще те посъветват за оригиналните :yes: защото правилно сменени едни 50 000км не им мърдат :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 24 Мар 2012, 23:08

Да се изкажа и аз. Днес смених и двата с оригинални, доставени ми от Бова кар, единична цена 157 лв/бр.
До сега сутрин на студено мн. гадно вибрираше всичко в купето, скоростния лост на празен ход и той "се разхождаше". След смяната, ДВГто мърка много по-тихо и гладко, в купето е ОК, лоста почти не се забелязва, че вибрира и се гаси много кротко.
При мен се беше скъсал този под шофьорското място, но и двата бяха се слегнали достатъчно.
Аз лично много се кефя на резултата и не само за мое успокоение - инвестицията си заслужава!
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

Потребител
Аватар

Мнение от Ilief85 » 25 Мар 2012, 0:01

Малко скъпо означава ,че този тампон май,миналото лято беше с около 40лв по-евтин :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 25 Мар 2012, 12:41

Здравейте колеги, аз съм малко в страни от темата понеже питането ми е за Х3, но тъй като е по темата за тампоните ще питам тук.... при мен при палене няма кой знае какви вибрации, но при гасене полюшва, също така скоростния лост очевидно вибрира и имам чувството че колата е леко шумна (но нямам обективно мнение понеже не съм се качвал в друга Х3-ка). Според вас и при мен ли е от тампоните, при положение че при палене не тресе както при колегите които са сменили тампоните (тампоните ми ма външен са в добро състояние)?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Мар 2012, 17:56

kiko™ написа:Здравейте колеги, аз съм малко в страни от темата понеже питането ми е за Х3, но тъй като е по темата за тампоните ще питам тук.... при мен при палене няма кой знае какви вибрации, но при гасене полюшва, също така скоростния лост очевидно вибрира и имам чувството че колата е леко шумна (но нямам обективно мнение понеже не съм се качвал в друга Х3-ка). Според вас и при мен ли е от тампоните, при положение че при палене не тресе както при колегите които са сменили тампоните (тампоните ми ма външен са в добро състояние)?

Х3 но кой двигател?
Няма такова животно,на външен вид здрав тампон :yes: ...ако не са сменяни никога - отишли са,колкото и да се убеждаваме в обратното,освен ако колата не е под 50 000км особено за дизелова...
Скоростния лост може да вибрира от много неща,първо от самата лостова система (наскоро оправих моята),тампони скоростна кутия и т.н това не е точен показател...при гасене се усеща ,най-много и това,че при палене не е толкова осезаемо,пак не е гаранция - или сменяш (ако не са откакто си взел колата ) или не
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 25 Мар 2012, 22:29

Gqbriel написа:Х3 но кой двигател?
Няма такова животно,на външен вид здрав тампон :yes: ...ако не са сменяни никога - отишли са,колкото и да се убеждаваме в обратното,освен ако колата не е под 50 000км особено за дизелова...
Скоростния лост може да вибрира от много неща,първо от самата лостова система (наскоро оправих моята),тампони скоростна кутия и т.н това не е точен показател...при гасене се усеща ,най-много и това,че при палене не е толкова осезаемо,пак не е гаранция - или сменяш (ако не са откакто си взел колата ) или не

За 2.0d става въпрос (двигателя е същия като на файлифтовите 320d). Аз лично не съм ги сменял, на дали и предишния собственик ги е сменял, така че явно трябва да се замисля са евентуална смяна...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 27 Мар 2012, 0:25

Gqbriel написа:
Ilief85 написа:Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003

Kaто гледам и оригинална цена са ти дали :
Номенклатурен номер : 22116771362
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 159.28 BGN
Има наличност
Това е от Дару Кар :idea:

Ауто+ не е преставителство,отделно какво значи малко скъпо за 320д 2003 :dunno: това е цена на оригиналните,има алтернативи като сваг,и т.н избора е твой,повечето ще те посъветват за оригиналните :yes: защото правилно сменени едни 50 000км не им мърдат :yes:

Тия от Дару са големи п*****си. :ranting:
Аз като сменях последно цената беше 98 за единия и около 90 за другия, а сега 160лв парчето. :kuku:
Да не говорим за демпферната шайба...
Иначе за Lemforder - аз лично не съм особено доволен, а 2 пъти съм слагал такива. Сега се държат все още, но първите за 3 месеца бяха аут.
Най-добре е оригинални, но с тази цена...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 30 Мар 2012, 0:06

Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.
Оригиналните също са на фирмата Lemforder само че имат лого на БМВ.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото :), а цената е двойна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Тампони двигател?

Мнение от frizzante » 30 Мар 2012, 7:41

Soultaker написа:Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото :), а цената е двойна.

Именно! А също така и много много други части са така!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2012, 8:58

Soultaker написа:Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.

Зависи,мисля и SWAG също правят част от нещата ,като тампони и т.н

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 26 Май 2012, 19:37

Колеги в момента съм в Англия и оригинални тампони тук са £78 единия. Кажете си мнението за Кортеко. Някаде из темата ги споменахте че оригиналните били точно такава марка. Цената на Кортекото е £29 за десен и £33 за левия. Дали да скачам на оригиналните? Чак толкова ли е голяма разликата, егати тампоните.

ПредишнаСледваща

Назад към E46