Тампони двигател?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Re: Тампони двигател?
Дойде време и аз да сменям тампони и тъй като нямам пари за оригинални ви моля за мнение за тези на Lemfroder?
Не съм ги видял в какво положение са моите, но последно колата е била на 169к км в сервиз в Германия, а сега е на 205к км.
Плюс това имам вибрации в купето, по волана и ск. лост.
Не съм ги видял в какво положение са моите, но последно колата е била на 169к км в сервиз в Германия, а сега е на 205к км.
Плюс това имам вибрации в купето, по волана и ск. лост.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
shumaher77 написа:Днес смених и мойте с Лемфордер или там както са,старите бяха на БМВ и годината се впадаше с годината на колата значи до сега не са сменяни а колата е на 220000км.След смяната колата замърка като коте наистина има голям ефект,видимо на старите им нямаше нищо но като надигнах мотора и се разглобиха.Само да кажа,че смяната е лесна и стана за 40мн.![]()
От къде ги взе тези тампони и колко пари ти струваха двата, че искам и аз да си взема такива

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
Ами от едно момче от форума Laviatan - по 58лв бройката (ляв и десен).
Също и спирачна течност Ate SL6 - 18лв./л.
В петък сменям десен носач с Meyle+тампони двигател + спирачна течност
После ще кажа какво е усещането в колата...
Също и спирачна течност Ate SL6 - 18лв./л.
В петък сменям десен носач с Meyle+тампони двигател + спирачна течност
После ще кажа какво е усещането в колата...
Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ilief85 написа:Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003
Kaто гледам и оригинална цена са ти дали :
Номенклатурен номер : 22116771362
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 159.28 BGN
Има наличност
Това е от Дару Кар

Ауто+ не е преставителство,отделно какво значи малко скъпо за 320д 2003

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Да се изкажа и аз. Днес смених и двата с оригинални, доставени ми от Бова кар, единична цена 157 лв/бр.
До сега сутрин на студено мн. гадно вибрираше всичко в купето, скоростния лост на празен ход и той "се разхождаше". След смяната, ДВГто мърка много по-тихо и гладко, в купето е ОК, лоста почти не се забелязва, че вибрира и се гаси много кротко.
При мен се беше скъсал този под шофьорското място, но и двата бяха се слегнали достатъчно.
Аз лично много се кефя на резултата и не само за мое успокоение - инвестицията си заслужава!
До сега сутрин на студено мн. гадно вибрираше всичко в купето, скоростния лост на празен ход и той "се разхождаше". След смяната, ДВГто мърка много по-тихо и гладко, в купето е ОК, лоста почти не се забелязва, че вибрира и се гаси много кротко.
При мен се беше скъсал този под шофьорското място, но и двата бяха се слегнали достатъчно.
Аз лично много се кефя на резултата и не само за мое успокоение - инвестицията си заслужава!
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
Малко скъпо означава ,че този тампон май,миналото лято беше с около 40лв по-евтин 

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Здравейте колеги, аз съм малко в страни от темата понеже питането ми е за Х3, но тъй като е по темата за тампоните ще питам тук.... при мен при палене няма кой знае какви вибрации, но при гасене полюшва, също така скоростния лост очевидно вибрира и имам чувството че колата е леко шумна (но нямам обективно мнение понеже не съм се качвал в друга Х3-ка). Според вас и при мен ли е от тампоните, при положение че при палене не тресе както при колегите които са сменили тампоните (тампоните ми ма външен са в добро състояние)?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
kiko™ написа:Здравейте колеги, аз съм малко в страни от темата понеже питането ми е за Х3, но тъй като е по темата за тампоните ще питам тук.... при мен при палене няма кой знае какви вибрации, но при гасене полюшва, също така скоростния лост очевидно вибрира и имам чувството че колата е леко шумна (но нямам обективно мнение понеже не съм се качвал в друга Х3-ка). Според вас и при мен ли е от тампоните, при положение че при палене не тресе както при колегите които са сменили тампоните (тампоните ми ма външен са в добро състояние)?
Х3 но кой двигател?
Няма такова животно,на външен вид здрав тампон

Скоростния лост може да вибрира от много неща,първо от самата лостова система (наскоро оправих моята),тампони скоростна кутия и т.н това не е точен показател...при гасене се усеща ,най-много и това,че при палене не е толкова осезаемо,пак не е гаранция - или сменяш (ако не са откакто си взел колата ) или не
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Gqbriel написа:Х3 но кой двигател?
Няма такова животно,на външен вид здрав тампон...ако не са сменяни никога - отишли са,колкото и да се убеждаваме в обратното,освен ако колата не е под 50 000км особено за дизелова...
Скоростния лост може да вибрира от много неща,първо от самата лостова система (наскоро оправих моята),тампони скоростна кутия и т.н това не е точен показател...при гасене се усеща ,най-много и това,че при палене не е толкова осезаемо,пак не е гаранция - или сменяш (ако не са откакто си взел колата ) или не
За 2.0d става въпрос (двигателя е същия като на файлифтовите 320d). Аз лично не съм ги сменял, на дали и предишния собственик ги е сменял, така че явно трябва да се замисля са евентуална смяна...
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Gqbriel написа:Ilief85 написа:Ходих днес до Ауто+ и ми дадоха цена от 162.30 за тампон/оригинал/ ,не е ли малко по-скъпо от представителство за 320д 2003
Kaто гледам и оригинална цена са ти дали :
Номенклатурен номер : 22116771362
Описание : ТАМПОН ДВИГАТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 159.28 BGN
Има наличност
Това е от Дару Кар![]()
Ауто+ не е преставителство,отделно какво значи малко скъпо за 320д 2003това е цена на оригиналните,има алтернативи като сваг,и т.н избора е твой,повечето ще те посъветват за оригиналните
защото правилно сменени едни 50 000км не им мърдат
Тия от Дару са големи п*****си.

Аз като сменях последно цената беше 98 за единия и около 90 за другия, а сега 160лв парчето.

Да не говорим за демпферната шайба...
Иначе за Lemforder - аз лично не съм особено доволен, а 2 пъти съм слагал такива. Сега се държат все още, но първите за 3 месеца бяха аут.
Най-добре е оригинални, но с тази цена...
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.
Оригиналните също са на фирмата Lemforder само че имат лого на БМВ.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото
, а цената е двойна.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Тампони двигател?
Soultaker написа:Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото, а цената е двойна.
Именно! А също така и много много други части са така!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Soultaker написа:Lemforder правят почти цялата ходова част на Е46.
Реално погледнато са еднакви само че на едните им е изтъркано логото, а цената е двойна.
Зависи,мисля и SWAG също правят част от нещата ,като тампони и т.н
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Колеги в момента съм в Англия и оригинални тампони тук са £78 единия. Кажете си мнението за Кортеко. Някаде из темата ги споменахте че оригиналните били точно такава марка. Цената на Кортекото е £29 за десен и £33 за левия. Дали да скачам на оригиналните? Чак толкова ли е голяма разликата, егати тампоните.