Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в
Грешка-натиска се десния бутон-за часовника.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Благодаря за бързия отговор 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Отдавна се каня да пиша в темата. Когато натисна въпросното копче и ми се появи времето за смяна на спирачна течност, при повторно натискане не ме връща на нормалния интервал за маслото, а изписва пак OILSERVICE но пише 189км. За справка преди месец го проверявах пишеше 199км. А август месец си спомням показваше 480км. А от тогава със сигурност съм минал едно 800км. Нормалния интервал за маслото (този който се появява всеки път като дам на контакт) в момента е 9450км. Та въпроса ми е за какво са тези 189км и защо намалят толкова бавно ?
- NikVanov
- ентусиаст
-
,,,,На индикацию можно вывести месяц и год, в которые следует произвести замену тормозной жидкости. Для этого во время вывода на индикацию срока следующего ТО следует нажать кнопку (показана стрелкой) на приборной доске. При каждом нажатии кнопки на индикацию попеременно выводится срок очередного ТО и срок замены тормозной жидкости.''
Само че не знам засега какво точно е ТО. В смисъл значи ,,Техническо Обслужване'', но какво точно се обслужва- трябва да се порови в Гугъл.
Само че не знам засега какво точно е ТО. В смисъл значи ,,Техническо Обслужване'', но какво точно се обслужва- трябва да се порови в Гугъл.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Това ТО го пише oil service, при мен е 333 км, което не ми говори абсолютно нищо и не виждам никаква връзка със сроковете за смяна на маслото. Ако някой знае нещо, да го обясни???
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
dido0o``` написа:Отдавна се каня да пиша в темата. Когато натисна въпросното копче и ми се появи времето за смяна на спирачна течност, при повторно натискане не ме връща на нормалния интервал за маслото, а изписва пак OILSERVICE но пише 189км. За справка преди месец го проверявах пишеше 199км. А август месец си спомням показваше 480км. А от тогава със сигурност съм минал едно 800км. Нормалния интервал за маслото (този който се появява всеки път като дам на контакт) в момента е 9450км. Та въпроса ми е за какво са тези 189км и защо намалят толкова бавно ?
pazokolarov написа:Рестартиране на сървис-интервала Service Interval Display (SIA)
.....
SIA-дисплея служи на шофьора и на механиците да определят момента, когато на автомобила трябва да бъде извършено обслужване, базирайки се на изминати километри (distance-based inspection) или времеви интервал (time-based inspection). Сервизните интервали се изчисляват не само на основата на изминатите километри, но и в зависимост от консумацията на гориво.
......
Може да се допълни - и от интензивността на натоварване на двигателя. Ако караш спокойно, този интервал се променя по-бавно. Ако караш със състезателни маниери, или караш предимно на кратки разстояния, или на кратки разстояния особено зимно време - този интервал ще намалява по-бързо.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Мисля, че говорим за различни неща. Има си един ойлсървис, който се нулира при смяната на маслото и е 24 000 /12 000/ км, ако не греша. Аз лично /май и повечето от нас/ си го сменят на година или 10-12 000 км. Ти имаш него предвид. Обаче при проверката за спирачната течност тя се редува пак с ойлсървис, който именно е странно число, напр. 330 км, което не отговаря на другия ойлсървис?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Не. Говорим за едно и също.
Има 3 вида интервала, изобразявани на дисплея: Оставащи километри до смяна на маслото (закръгляват се до 50, ако не се лъжа), време за смяна на спирачната течност и оставащи километри до поредното техническо обслужване (описанието им го има в ТИС). Ти се интересуваш точно от последния интервал, който не се изменя пропорционално на изминатите километри, а варира. Това не е абсолютна стойност, както при километрите за смяна на маслото, а е относителен показател, който се определя от изминати километри, количество изгорено гориво, съотношение "скорост-моментна консумация", работна температура (дори с отчитане на времето й), и още сур-билюк коефициенти.
Не съм много сигурен, но мисля че е дори възможно тези километри да нараснат малко, вместо да намаляват.
Това би трябвало да се получи при преминаване от много яко ръчкане към по-спокойно каране (за по-дълго време, не за ден-два). Защо - писах по-горе.
Но този показател няма смисъл да го гледаш, освен ако не си маниак на тема "сервизна поддръжка".
Има 3 вида интервала, изобразявани на дисплея: Оставащи километри до смяна на маслото (закръгляват се до 50, ако не се лъжа), време за смяна на спирачната течност и оставащи километри до поредното техническо обслужване (описанието им го има в ТИС). Ти се интересуваш точно от последния интервал, който не се изменя пропорционално на изминатите километри, а варира. Това не е абсолютна стойност, както при километрите за смяна на маслото, а е относителен показател, който се определя от изминати километри, количество изгорено гориво, съотношение "скорост-моментна консумация", работна температура (дори с отчитане на времето й), и още сур-билюк коефициенти.
Не съм много сигурен, но мисля че е дори възможно тези километри да нараснат малко, вместо да намаляват.

Но този показател няма смисъл да го гледаш, освен ако не си маниак на тема "сервизна поддръжка".
- NikVanov
- ентусиаст
-
Разбрах, благодаря.
- mumford
-
320ci
-
Относно Tyre pressure control (RDC), инициализиращия бутон, чрез който става запаметяването е бутонът в дясно (този с който се регулира часовника) или бъркам 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Бутона се намира на суич-модула, обикновено до този на ASC/DSC
- mumford
-
320ci
-
намерих едно видео за х5 е53 ( http://www.youtube.com/watch?v=v20e5hXSuXY )и се ориентирах, че аз нямам такъв бутон
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Коментари, емоции и въпроси по темата
RaHzElChO написа:В ляво, уж правилната, преди малко отново го направи, после спря. Явно защото си нагласях огледалата и има някаква зависимост.
П.П. Намерих го, ако не е била активирана, трябва да включиш задна и тогава с копчето на огледалата да преместиш в ляво, сега става от всеки път!
Sent from my Desire HD using Tapatalk
така така

"Чемодан, вокзал, Москва"
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Dimitroff написа:Какво визираш под "автоматично" ?
Да отваря и затваря огледалата всеки път при заключване и отключване ли ?
Ако съм разбрал правилно...сам знаеш, че няма невъзможни неща с малко преправяне, но ... снабди се с 10-тина моторчета за огледалата преди това![]()
![]()
Разбра ме, точно това при отключване и заключване да става автоматично,чисто софтуерно или пък при задържане на копчето за заключване и т.н - това ми е интересно..отделно днес попаднах на интерсен документ и на прима виста дооооста неща могат да се пипнат

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
pazokolarov написа:Gqbriel написа:Dimitroff написа:Какво визираш под "автоматично" ?
Да отваря и затваря огледалата всеки път при заключване и отключване ли ?
Ако съм разбрал правилно...сам знаеш, че няма невъзможни неща с малко преправяне, но ... снабди се с 10-тина моторчета за огледалата преди това![]()
![]()
Разбра ме, точно това при отключване и заключване да става автоматично,чисто софтуерно или пък при задържане на копчето за заключване и т.н - това ми е интересно..отделно днес попаднах на интерсен документ и на прима виста дооооста неща могат да се пипнат
Дай да видим за какво става дума, че нещо голям застой с ъпгрейдите напоследък ...
http://www.keepandshare.com/doc/show.php?i=1919047&cat=3

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5