Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от bradara07 » 18 Окт 2011, 21:54

благодаря за бързия отговор :D темата е направо изчерпателна .Нямам какво да допълня много добре си описал всичко и много ми помогна за което сам благодарен че си споделил своя опит .Та за моя N42 така го взех с прехвърлен зъб и скъсан един раз.вална . След като го разхвърлих не можах да намеря причина за скъсването на вала. Купил съм вал и съм го монтирал на главата чакам гарнитурата да пристигне и го сглобявам.Чудя се дали да не купя и новия обтегач ,че да не му мисли .Той има по-твърда пружина и е по -дълъг.
Ти с кой си в момента?стария или новия :|

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 318

Мнение от koce_dji » 18 Окт 2011, 22:41

Колега адмирации за темата и клипчетата.Обаче искренно ти съчувствам за двигателя.Моят е същия ,от как съм взел тая кола хаир не съм видял.Тракането за което говориш и при мен го има ,а също и когато отнемеш гаста се получава някакъв шум мислех че е от веригата -смених я ама шума си остава.Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 19 Окт 2011, 1:49

Колеги ако сте гледали последния клип аз вече нямам проблем с този мотор работи много добре :D може да му направя някой корекции :mhihi: има един много лек шум идва от моторчето на ввт и него ще отстраня, вие можете да почерпите информация от моя опит и да се опитате да направите вашите по тихи като започнете да отстранявате възможните проблеми един по един както правя и аз :mhihi: а за скъсването на вала най логичното нещо за което се сещам в момента е маслото или неговото налягане :clap: при едно добро смазване това няма как да се случи,отдолу има една тема за маслата може и нея да прочетеш ако не си :lol: с дългия болт съм той си беше и не съм го пипал, този болт реално погледнато няма какво да му се случи защото той е една пружина колегата е обяснил за него мисля че всичко е ясно :bchug:

Ще излезна малко от темата обаче няма как,случайно се запознах с едно момче тук преди няколко месеца и той ми разправя как е спестил някой лев и с негов приятел ще ходят в бг че са намерили евтино масло от китаи в варели и как ще го бутилират и продават после евентуално :clap: така че внимавайте какви масла слагате защото те са главния фактор мотора да работи правилно и дълго време :yes: всичко това го казвам от опит
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 19 Окт 2011, 22:34

Днес реших да сложа маркучите който излизат от капака на главата и от щеката за маслото и да завършвам вече процедурата с мотора :D всичко беше точно сглобих я цялата направих и един ластик :mhihi: обаче нещо мотора започна да се клати като на трактор :shock: аз още в началото я усетих че бара масълце :clap: ама си викам то нормално по малко, днес го източих те останали само два литра :conf: тук вече стана интересно :mhihi: сложих и пет литра 5/30 запалих я пак заработи като трактор и след малко отзад започнаха да излизат едни понички викам си ей тука стана страшно и след малко изтропа и спря :clap: гледам щеката няма и помен от петте литра масло :confused: и интересно като сложих маркучите се получи вакум и капачката на маслото едвам я отварям :paranoid: лоша работа
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 19 Окт 2011, 22:50

имаше някаква игра със сепаратора на маслените пари .. там всичко ОК ли е ? виж го да не е запушен , скъсани мембрани .. пълен ли е колектора с масло - всмукателния ? Мисля че има шанс ако са запушени парите (сепаратора) да качи маслото към колектора от долу от към пръчката .. Поне на м52 е така

от въпросните маркучи закача ?
Изображение
Последна промяна mitrax на 19 Окт 2011, 22:58, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 19 Окт 2011, 22:58

mitrax написа:имаше някаква игра със сепаратора на маслените пари .. там всичко ОК ли е ?

Не знам за парите, ама пет литра масло изчезна за две секунди :shock: аз предполагам къде е :mhihi: само където ги слагах тези гърнета :clap: а ти мислиш да не е вкарало маслото в колекторите :paranoid:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 19 Окт 2011, 23:02

аз на м52 съм качвал 1 кило масло в смукателния за 0 време , изпуши и загасна ... това със запушване нарочно на маслените пари :mhihi: е и мотора малко повече духаше май парички де ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 19 Окт 2011, 23:08

mitrax написа:аз на м52 съм качвал 1 кило масло в смукателния за 0 време , изпуши и загасна ... това със запушване нарочно на маслените пари :mhihi: е и мотора малко повече духаше май парички де ...

Има логика щото като сложих тези маркучи започна да се клати като трактор и маслото изчезна :confused: може ли да е в колекторите толкова масло :mhihi: то и в картера има един литър той изобщо не го показва на щеката да не е и повече обаче и от гърнето се чува едно пържене такова мекиците се пържат вътре :mhihi: много бял дим излиза :confused:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Окт 2011, 1:06

Явно наистина е заминал клапана на картерните газове! Точно така се получава и променя газоразпределението. Прави вакуум!!! Поне докато го смениш го откачи, за да не е зле положението. От капачката за маслото трябва да духа, а не да смуче. Реално точно така се проверява тоя клапан дали работи и дали е правилно газоразпределението. При М43 поне е така, не знаех, че при н42 може да стане дори така, както си описал, при нас поне маслото заминава по-бавно :mhihi: :mhihi: :mhihi: но пак заминава де, а даже се появава проблем със сондата и хората масово сменяват първа сонда, която си е здрава, а то клапана проблемен :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 20 Окт 2011, 1:27

slitter написа:Явно наистина е заминал клапана на картерните газове! Точно така се получава и променя газоразпределението. Прави вакуум!!! Поне докато го смениш го откачи, за да не е зле положението. От капачката за маслото трябва да духа, а не да смуче. Реално точно така се проверява тоя клапан дали работи и дали е правилно газоразпределението. При М43 поне е така, не знаех, че при н42 може да стане дори така, както си описал, при нас поне маслото заминава по-бавно :mhihi: :mhihi: :mhihi: но пак заминава де, а даже се появава проблем със сондата и хората масово сменяват първа сонда, която си е здрава, а то клапана проблемен :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

Да и аз не знаех че така ще се получи ако е развален или запушен този клапан :D е вече знам утре ще го махна и да видя това масло какво ще го правя :mhihi: грозня клапан каква беля ми направи :D
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 20 Окт 2011, 20:36

:wave: Указа се че маслото е в колекторите :confused: изкарах го промих с бензин почистих хубаво и сега работи попушва така доста прави едни големи облаци :mhihi: добре обаче като махнах този филтър ли е какво като духам по тръбите няма нищо запушено :conf: може ли изобщо да не го слагам повече само да пусна тръбата от капака направо в колекторите :D
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Окт 2011, 0:05

Ееее, не е редно, нали за това е клапан - отваря и затваря по определен начин! Не е скъп клапана, купи си го! До колкото знам се къса някаква мембрана вътре и за тва почва да ги прави тия простотий! А иначе няма и да намериш запушване, реално проблема не е в запушване, а както казах в скъсаната мембрана и от там неправилното газоразпределение. Можеш временно да караш с изваден маркуч към клапана, но ще пуши като автобус... :mhihi: виждал съм как и ня тях им изкарват същия маркуч някъде навън да си пуши на спокойствие :mhihi: :mhihi: :mhihi: това тук в бг де!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 3.0SD

Мнение от Dimski » 21 Окт 2011, 9:48

Колега маркуч N;4 в долния край има един клапан
Изображение[/quote]

Потребител
Аватар

Мнение от bradara07 » 25 Окт 2011, 20:34

днес открих че крачетата на ввт който натискат клапаните си имат ред всяко си има определено място това не го знаех, колега как се разбира кои каде е имат някаква номерация ли? моля поясни малко повече .Мисля че там е проблема с чукането на този мотор

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 26 Окт 2011, 11:13

цъкни и снимка , аз не съм и виждал тва ввт какво представлява изобщо
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46