Какво да го правя този двигател N42
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Какво да го правя този двигател N42
благодаря за бързия отговор
темата е направо изчерпателна .Нямам какво да допълня много добре си описал всичко и много ми помогна за което сам благодарен че си споделил своя опит .Та за моя N42 така го взех с прехвърлен зъб и скъсан един раз.вална . След като го разхвърлих не можах да намеря причина за скъсването на вала. Купил съм вал и съм го монтирал на главата чакам гарнитурата да пристигне и го сглобявам.Чудя се дали да не купя и новия обтегач ,че да не му мисли .Той има по-твърда пружина и е по -дълъг.
Ти с кой си в момента?стария или новия

Ти с кой си в момента?стария или новия

- koce_dji
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 318
Колега адмирации за темата и клипчетата.Обаче искренно ти съчувствам за двигателя.Моят е същия ,от как съм взел тая кола хаир не съм видял.Тракането за което говориш и при мен го има ,а също и когато отнемеш гаста се получава някакъв шум мислех че е от веригата -смених я ама шума си остава.Успех
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Колеги ако сте гледали последния клип аз вече нямам проблем с този мотор работи много добре
може да му направя някой корекции
има един много лек шум идва от моторчето на ввт и него ще отстраня, вие можете да почерпите информация от моя опит и да се опитате да направите вашите по тихи като започнете да отстранявате възможните проблеми един по един както правя и аз
а за скъсването на вала най логичното нещо за което се сещам в момента е маслото или неговото налягане
при едно добро смазване това няма как да се случи,отдолу има една тема за маслата може и нея да прочетеш ако не си
с дългия болт съм той си беше и не съм го пипал, този болт реално погледнато няма какво да му се случи защото той е една пружина колегата е обяснил за него мисля че всичко е ясно
Ще излезна малко от темата обаче няма как,случайно се запознах с едно момче тук преди няколко месеца и той ми разправя как е спестил някой лев и с негов приятел ще ходят в бг че са намерили евтино масло от китаи в варели и как ще го бутилират и продават после евентуално
така че внимавайте какви масла слагате защото те са главния фактор мотора да работи правилно и дълго време
всичко това го казвам от опит

Ще излезна малко от темата обаче няма как,случайно се запознах с едно момче тук преди няколко месеца и той ми разправя как е спестил някой лев и с негов приятел ще ходят в бг че са намерили евтино масло от китаи в варели и как ще го бутилират и продават после евентуално

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
Днес реших да сложа маркучите който излизат от капака на главата и от щеката за маслото и да завършвам вече процедурата с мотора
всичко беше точно сглобих я цялата направих и един ластик
обаче нещо мотора започна да се клати като на трактор
аз още в началото я усетих че бара масълце
ама си викам то нормално по малко, днес го източих те останали само два литра
тук вече стана интересно
сложих и пет литра 5/30 запалих я пак заработи като трактор и след малко отзад започнаха да излизат едни понички викам си ей тука стана страшно и след малко изтропа и спря
гледам щеката няма и помен от петте литра масло
и интересно като сложих маркучите се получи вакум и капачката на маслото едвам я отварям
лоша работа

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
имаше някаква игра със сепаратора на маслените пари .. там всичко ОК ли е ? виж го да не е запушен , скъсани мембрани .. пълен ли е колектора с масло - всмукателния ? Мисля че има шанс ако са запушени парите (сепаратора) да качи маслото към колектора от долу от към пръчката .. Поне на м52 е така
от въпросните маркучи закача ?

от въпросните маркучи закача ?

Последна промяна mitrax на 19 Окт 2011, 22:58, променена общо 2 пъти

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
mitrax написа:имаше някаква игра със сепаратора на маслените пари .. там всичко ОК ли е ?
Не знам за парите, ама пет литра масло изчезна за две секунди

- mitrax
- ентусиаст
-
аз на м52 съм качвал 1 кило масло в смукателния за 0 време , изпуши и загасна ... това със запушване нарочно на маслените пари
е и мотора малко повече духаше май парички де ...

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
mitrax написа:аз на м52 съм качвал 1 кило масло в смукателния за 0 време , изпуши и загасна ... това със запушване нарочно на маслените парие и мотора малко повече духаше май парички де ...
Има логика щото като сложих тези маркучи започна да се клати като трактор и маслото изчезна

Явно наистина е заминал клапана на картерните газове! Точно така се получава и променя газоразпределението. Прави вакуум!!! Поне докато го смениш го откачи, за да не е зле положението. От капачката за маслото трябва да духа, а не да смуче. Реално точно така се проверява тоя клапан дали работи и дали е правилно газоразпределението. При М43 поне е така, не знаех, че при н42 може да стане дори така, както си описал, при нас поне маслото заминава по-бавно
но пак заминава де, а даже се появава проблем със сондата и хората масово сменяват първа сонда, която си е здрава, а то клапана проблемен
!

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Явно наистина е заминал клапана на картерните газове! Точно така се получава и променя газоразпределението. Прави вакуум!!! Поне докато го смениш го откачи, за да не е зле положението. От капачката за маслото трябва да духа, а не да смуче. Реално точно така се проверява тоя клапан дали работи и дали е правилно газоразпределението. При М43 поне е така, не знаех, че при н42 може да стане дори така, както си описал, при нас поне маслото заминава по-бавно![]()
![]()
но пак заминава де, а даже се появава проблем със сондата и хората масово сменяват първа сонда, която си е здрава, а то клапана проблемен
![]()
![]()
!
Да и аз не знаех че така ще се получи ако е развален или запушен този клапан

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-

Ееее, не е редно, нали за това е клапан - отваря и затваря по определен начин! Не е скъп клапана, купи си го! До колкото знам се къса някаква мембрана вътре и за тва почва да ги прави тия простотий! А иначе няма и да намериш запушване, реално проблема не е в запушване, а както казах в скъсаната мембрана и от там неправилното газоразпределение. Можеш временно да караш с изваден маркуч към клапана, но ще пуши като автобус...
виждал съм как и ня тях им изкарват същия маркуч някъде навън да си пуши на спокойствие
това тук в бг де!!!!

- Dimski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 3.0SD
Колега маркуч N;4 в долния край има един клапан
[/quote]

днес открих че крачетата на ввт който натискат клапаните си имат ред всяко си има определено място това не го знаех, колега как се разбира кои каде е имат някаква номерация ли? моля поясни малко повече .Мисля че там е проблема с чукането на този мотор
- mitrax
- ентусиаст
-
цъкни и снимка , аз не съм и виждал тва ввт какво представлява изобщо