Махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Re: Махане на катализатори
на 318и бая коментари имаше че не им святкала лампата на повечето.. но за по големите мотори инфо не съм видял, но както каза колега емулатор най-сигорно. Само немога да разбера как 2-рата сонда изгаряла при премахването на катализатора, по номер и двете ми ги дава еднакви как едната ще издаржа а другата която е сащата няма да издаржи на тези температури.. 

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
vitaliss написа:на 318и бая коментари имаше че не им святкала лампата на повечето.. но за по големите мотори инфо не съм видял, но както каза колега емулатор най-сигорно. Само немога да разбера как 2-рата сонда изгаряла при премахването на катализатора, по номер и двете ми ги дава еднакви как едната ще издаржа а другата която е сащата няма да издаржи на тези температури..
И на мен ми се стори странно

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Нищо не изгаря, нито двете сонди си "говорят" помежду си
. Просто компютъра "очаква" определени стойности от сондата след катализатора, като за пречистени газове. Обаче получава съвсем различни, и започва да дава грешки.

Never mistake motion for action...
- UBAH5
- ентусиаст
-
А ако извадя, втората сонда и затапя леглото и с болт, газовете ще станат 100% пречистени 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
За пореден път се убеждавам, че тук само мъдриме творчеството, създадено в Бг, направи си сам. 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
UBAH5 написа:А ако извадя, втората сонда и затапя леглото и с болт, газовете ще станат 100% пречистени
И на мен това ми се върти в главата мисля да го пробвам вече.
- UBAH5
- ентусиаст
-
Next написа:UBAH5 написа:А ако извадя, втората сонда и затапя леглото и с болт, газовете ще станат 100% пречистени
Колега, доколкото разбирам, ти си махнал катализатора ? В момента се мъчиш да отстраниш грешките ли? Ако е така, има ли влошаване в работата на мотора, или просто те дразни лампата?

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
UBAH5 написа:Next написа:UBAH5 написа:А ако извадя, втората сонда и затапя леглото и с болт, газовете ще станат 100% пречистени
Колега, доколкото разбирам, ти си махнал катализатора ? В момента се мъчиш да отстраниш грешките ли? Ако е така, има ли влошаване в работата на мотора, или просто те дразни лампата?
Просто ме дразни лампата, че свети.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
а някои има ли впечатления от марката facet италянска е ? дали стават за нещо тия ламбди 

- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
накрая ще пробвам само да откача кабелите на сондите да видя ще даде ли грешка , бях чел че някой ги е махнал и не му е дало

- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
От колегите с бензинки, някои пробвал ли е с емулатор на катализатор? Пише, че обработва сигнала от втората ламбда сонда и изпраща сигнал към еку-то като от перфектен катализатор.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Малко да повдигна темата с няколко въпроса....
Така като гледам моята каручка,среден каталзиатор - няма има некво гърне
Този след турбината си е там,и не виждам шевове в смисъл да няма пита...
В главата ми се върти да си сложа 2 нови катализатора - намират се и по евтини не такива от 1000лв...и нова мека връзка...но преди това искам да сменя меката връзка,заради миризмата и нещо не ми харесва - дайте препоръки като цена/качество.
Съществения въпрос - не искам да чувам турбината как свисти..сега както съм с 1 катализатор - как мога да го постигна тва нещо - резонаторно гърне ли
- не ги разбирам хич ,тези неща 
В главата ми се върти да си сложа 2 нови катализатора - намират се и по евтини не такива от 1000лв...и нова мека връзка...но преди това искам да сменя меката връзка,заради миризмата и нещо не ми харесва - дайте препоръки като цена/качество.
Съществения въпрос - не искам да чувам турбината как свисти..сега както съм с 1 катализатор - как мога да го постигна тва нещо - резонаторно гърне ли

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравейте,
прочетох с интерес цялата тема, но няма конкретна информация или впечатления относно премахвенето на катализаторите при бензиновите мотори.
Ще съм благодарен ако някой сподели, по конкретно М54 ме интересува.
Благодаря предварително.
Поздрави
прочетох с интерес цялата тема, но няма конкретна информация или впечатления относно премахвенето на катализаторите при бензиновите мотори.
Ще съм благодарен ако някой сподели, по конкретно М54 ме интересува.
Благодаря предварително.
Поздрави
Gqbriel написа:Малко да повдигна темата с няколко въпроса....
Съществения въпрос - не искам да чувам турбината как свисти..сега както съм с 1 катализатор - как мога да го постигна тва нещо - резонаторно гърне ли- не ги разбирам хич ,тези неща
аз все още съм с катализатори, които сега ще махам. Въбоще не мисля за нови, само се чудя кой може да ги махне както трябва. До колкото четох напред в темата "някои"

Дайте размери на тръбите които биха заменили катализаторите? По скоро ме притеснява първия защото заради температурата едва ли обикновена тръба ще издържи дълго
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Защо просто не им кажеш да ти свалят катализатора, да го отворят, да махнат питата и пак да го затворят - чиста работа
Аз така направих.

Si non confectus, non reficiat.