Масло за скоростите 318и М43
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
МТФ трябваше да сложиш, аз си го смених моето масло в ДаруКар , с работа и 1 литар или 1.1 нещо от тоя сорт.. там е наливно в ДаруКар, смяната беше 16 лв и маслото кам 40, с ддс ала бала кам 70 -+ че правих и други работи, излезна че е от по скъпото масло МТФ, иначе АТФ е по ефтино, но само като погледнеш скоростната кутия отдоло може да видиш с какво масло си.
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Re: масло за скоростна кутия за М43
Приятел и аз имах този проблем.Трябваше да долея около 0.200гр.На мойта табелка на кутията пишеше МТФ-ЛТ1.Имам приятел в Дару Кар и му се обадих да го попитам какво да правя.Той ми каза че не се внася от около 2-год.Питах го какво да правя.И той ми каза да дам номера на рамата.След това ми каза да сложа МТФ-ЛТ2 и аз го питах дали може да сложа друга марка масло.Примерно ниякакво на Кастрол или друга марка и той ми каза че не е за препоръчване.Това е било пълна синтетика и е разработка за тези скоростни кутий на новите БМВ-та след 2000 год.5 и 6 степенни.И се сменяло на 250000-300000км.И че най важно било да се гледа табелата на кутията и друго да не се слага.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=23_0121&hg=23&fg=05
В РеалОем са споменати и двата вида масло - МТФ и АТФ ....
Дали ще има някакъв проблем с тоя АТФ ( при Е36 мисля че всички с такова карат)
В РеалОем са споменати и двата вида масло - МТФ и АТФ ....
Дали ще има някакъв проблем с тоя АТФ ( при Е36 мисля че всички с такова карат)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2