Съвет коя от двете да е
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Абе колега ако караш дизела нормално бива като разход... Но моята 320 D преди фейслифта, 136 коня дето е, като я напъвам колкото държи ми се струва, че стрелката за нафтата спада като на Американски мускул от 70-те !!!! Не съм засичал точен разход, но не слизаш ли от газта и се дуе на всека скорост до прекасвач според мен разхода е чудовищен и е далече от 14-15 нагоре !!!! Моя съвет е бензин 320-ка , та дори да е преди фейса
BMW_325 TDS написа:Абе колега ако караш дизела нормално бива като разход... Но моята 320 D преди фейслифта, 136 коня дето е, като я напъвам колкото държи ми се струва, че стрелката за нафтата спада като на Американски мускул от 70-те !!!! Не съм засичал точен разход, но не слизаш ли от газта и се дуе на всека скорост до прекасвач според мен разхода е чудовищен и е далече от 14-15 нагоре !!!! Моя съвет е бензин 320-ка , та дори да е преди фейса
Хахахааха к'ви са тея глупости Ти се изкара, че караш 335д да ти харчи 15+. Карах 320д преди фейса 7-8 месеца и я ръчках като за последно постоянно... повече от 11 колкото и да се мъчех не се качваше.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Еммммм колега не знам какво е било при тебе, аз ти казвам при мене как е, може би моята има някакви проблеми ......
Но никога няма да свикна да карам дизел !!! При моята след 4000-4500 оборота няма никой !! Друго си е бензинката да ръсне в 6500 и нагоре обороти !! За мене тая кола е да я кара баща ми, докато не се кача на бензиново BMW няма да мога да усетя духа на тая марка
Но никога няма да свикна да карам дизел !!! При моята след 4000-4500 оборота няма никой !! Друго си е бензинката да ръсне в 6500 и нагоре обороти !! За мене тая кола е да я кара баща ми, докато не се кача на бензиново BMW няма да мога да усетя духа на тая марка
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
bam-bam написа:абе колеги какви са тея 10-15 на 320д ... тфа са нов мит ли е
еее... или не си я карал твойта кола като крадена или просто си бил разсеян и не си следил за разхода !
Моята 320-ка.. на дълго на 140 макс. с 4 човека ми даде разход 50 л. на 900 км
В града... успях да изхарча 10 л. за не повече от 50-60 км , като имаш в предвид че бях сам... но на всеки завой бях на страни с вратите, на всяко превключване на втора беше с чикиика

Нормално е да вдигне дори повече от 15 когато се кара малоумно като мен

mili4uk написа:bam-bam написа:абе колеги какви са тея 10-15 на 320д ... тфа са нов мит ли е
еее... или не си я карал твойта кола като крадена или просто си бил разсеян и не си следил за разхода !
В града... успях да изхарча 10 л. за не повече от 50-60 км , като имаш в предвид че бях сам... но на всеки завой бях на страни с вратите, на всяко превключване на втора беше с чикиикаи оборотомера почти в лютеницата ! ASC-то ти е ясно че изобщо не се включва !
Ти на кой свят живееш ? Или колата ти не е в ред или ... незнам. Мойта при ръчка не ми дава 11, ти говориш за 320д

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
vlado666 написа:mili4uk написа:bam-bam написа:абе колеги какви са тея 10-15 на 320д ... тфа са нов мит ли е
В града... успях да изхарча 10 л. за не повече от 50-60 км , като имаш в предвид че бях сам... но на всеки завой бях на страни с вратите, на всяко превключване на втора беше с чикиикаи оборотомера почти в лютеницата ! ASC-то ти е ясно че изобщо не се включва !
Ти на кой свят живееш ? Или колата ти не е в ред или ... незнам. Мойта при ръчка не ми дава 11, ти говориш за 320д

Както мога да те и уверя че мнооого ама мнооого зависи от карането разхода ! то 8-9 дава в София при съвсем нормално каране ... какво да говорим за 11 при ръчкане ??
Разбира се... може да падне и под 3 разхода... но ако я буташ колата ...
Не го приемай като заяждане, или като начин да обида някой...
просто тези митове за харчене под 7 в София, при положение че е задръстена толкова много че повече превключваш първа и втора, а пета скорост изобщо е забравена .... трудно някой ще ме убеди в противното. За съжеление... колата я карам всеки ден поне по 30-40 км през деня и то предимно в София и съм сменил абсолютно всички филтри, ремъци, изчистил съм АГР-то.. проверена е за грешки, компресия... абе каквото се сетиш... и затова говоря така смело

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
От 2 месеца някъде карам 320д и разходът и е повечр от перфектен!На дулго с около 120-140 км. 5.6-6 литра, градско 7,5-8 литра с ръчици от време на време!Незнам какво са тия работи за 10-15,но явно нещо не е наред с колата ти колега!
А за колегата, който пусна темата предлагам 320д!По е икономична, а и за бензина ти трябват поне 3000 оборота за да се истрелваш, а за дизела 1700 - 1800 оборота!Според мен в София няма къде да ги правиш тея 3000 оборота!
Успех с пазаруването!;)
А за колегата, който пусна темата предлагам 320д!По е икономична, а и за бензина ти трябват поне 3000 оборота за да се истрелваш, а за дизела 1700 - 1800 оборота!Според мен в София няма къде да ги правиш тея 3000 оборота!
Успех с пазаруването!;)
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Rupart написа:От 2 месеца някъде карам 320д и разходът и е повечр от перфектен!На дулго с около 120-140 км. 5.6-6 литра, градско 7,5-8 литра с ръчици от време на време!Незнам какво са тия работи за 10-15,но явно нещо не е наред с колата ти колега!
А за колегата, който пусна темата предлагам 320д!По е икономична, а и за бензина ти трябват поне 3000 оборота за да се истрелваш, а за дизела 1700 - 1800 оборота!
Абсолютно същият разход го имам и аз при същите условия ка каране. Ако я рендосваш на всяка предавка до "лютеницата" е друг въпрос?

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Jenerala написа:Rupart написа:От 2 месеца някъде карам 320д и разходът и е повечр от перфектен!На дулго с около 120-140 км. 5.6-6 литра, градско 7,5-8 литра с ръчици от време на време!Незнам какво са тия работи за 10-15,но явно нещо не е наред с колата ти колега!
А за колегата, който пусна темата предлагам 320д!По е икономична, а и за бензина ти трябват поне 3000 оборота за да се истрелваш, а за дизела 1700 - 1800 оборота!
Абсолютно същият разход го имам и аз при същите условия ка каране. Ако я рендосваш на всяка предавка до "лютеницата" е друг въпрос?
Бате ти и да я рендосваш до лютеницата няма смисъл, то след 3000 оборота няма ни турбо ни дявол само я тормозиш!Но и тогава по-вече от 11,5 почти давам пълна гаранция, че няма да даде разход!
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Ами к молеги...........Чета и си викам "Май трябва да се намеся..........."
Аз като я купих моята разхода в градски условия бяха 8,5-9/100 км. варненско каране,където движението е почти като в Сф.
Обаче ми хрумна да си сложа чип,да си изчистя всмукателните колектори и да изолирам АГР-а.
Последствия:1.Колата почна много да въреи!
2.Вдигна ми се разхода (верно бая стъпка и давам),ама дори нормално да я карам в града пак под 10 не мога да я сваля,а като я покарам "мъжката" отИзвънградско е си остана много икономична.
ива към 14-15!!!
Та,според мен има значение състоянието на автомобила,както и степента до която сте я "пипали"!!!
Аз като я купих моята разхода в градски условия бяха 8,5-9/100 км. варненско каране,където движението е почти като в Сф.
Обаче ми хрумна да си сложа чип,да си изчистя всмукателните колектори и да изолирам АГР-а.
Последствия:1.Колата почна много да въреи!
2.Вдигна ми се разхода (верно бая стъпка и давам),ама дори нормално да я карам в града пак под 10 не мога да я сваля,а като я покарам "мъжката" отИзвънградско е си остана много икономична.
ива към 14-15!!!

Та,според мен има значение състоянието на автомобила,както и степента до която сте я "пипали"!!!

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- DiSmiSSaL
- кандидат ентусиаст
-

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3