Скрито копче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Скрито копче
То като се почне така - 1 основна аларма, 1 за предната броня, 1 за задната броня, 1 за огледалата, 1 за още по-секретно осигуряване срещу неоторизирано палене, разглобяване на половината кола ... и ще се сменят акумулатори през седмица в несвяс и една подвижна работилница, като ремарке, трябва да крета винаги зад колата.
Все пак предназначението на тези аларми и разни други джиджавки, както споменаха колегите, е да сигнализират за началото на посегателство върху колата ти. И от там на татък разполагаш с ограничено време за реакция в зависимост от крайните намерения и квалификацията на джамбазите.
Всеки сам решава до колко и как да се обезопаси за подобни ситуации. И колкото по-малко кометари сред незнайна аудитория - толкова по-надеждна и трайна ще е предприетата защита.
Чудя се как тази тема остана активна толкова дълго време

Все пак предназначението на тези аларми и разни други джиджавки, както споменаха колегите, е да сигнализират за началото на посегателство върху колата ти. И от там на татък разполагаш с ограничено време за реакция в зависимост от крайните намерения и квалификацията на джамбазите.
Всеки сам решава до колко и как да се обезопаси за подобни ситуации. И колкото по-малко кометари сред незнайна аудитория - толкова по-надеждна и трайна ще е предприетата защита.
Чудя се как тази тема остана активна толкова дълго време

За мен най-кадърно е да имаш аларма с имобилайзер.
Само че трябва да ти я сложи някой добър майстор.
Обикновено (дори на моята кола) като слага алармата и прекъсват основния захранващ кабел от контактния ключ.
Кората под волана се слваля за 30сек. и за още 15 тоя кабел се снажда. Следва палене и газ...
Затова аз махнах целия модул от под волана и го забутах над скоростната кутия
(това го направих когато я свалях).
Сега имобилайзера ми прекъсва една малка жичка, която подава ток към стартера. Така дори и аз да забрява да цъкна бутончето на дистанционното стартера не върти на празно и акумулатора не се изтощава.
А до тая жичка няма стигане
Само че трябва да ти я сложи някой добър майстор.
Обикновено (дори на моята кола) като слага алармата и прекъсват основния захранващ кабел от контактния ключ.
Кората под волана се слваля за 30сек. и за още 15 тоя кабел се снажда. Следва палене и газ...
Затова аз махнах целия модул от под волана и го забутах над скоростната кутия

Сега имобилайзера ми прекъсва една малка жичка, която подава ток към стартера. Така дори и аз да забрява да цъкна бутончето на дистанционното стартера не върти на празно и акумулатора не се изтощава.
А до тая жичка няма стигане

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Темата е малко стара, но за да не отварям нова...
Тъй като се знае, че колите се крадат като се занулява имобилайзера през диагностичната букса, мойта идея е да прекъсна с цк ключе К линия на диагностичната букса. Въпроса е , че К линиите са 2:
пин 7: К линия двигател, диагностика автоматична скоростна кутия
пин 8: К линия КОМБИ, АБС, АСЦ, Айрбег и други електронни блокове.
Според вас кой кабел трябва да се прекъсне, за да не може да се стигне до имобилайзера?
Тъй като се знае, че колите се крадат като се занулява имобилайзера през диагностичната букса, мойта идея е да прекъсна с цк ключе К линия на диагностичната букса. Въпроса е , че К линиите са 2:
Според вас кой кабел трябва да се прекъсне, за да не може да се стигне до имобилайзера?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ckrumov написа:Темата е малко стара, но за да не отварям нова...
В голяма грешка си колега, това през буксата е едно на ръка, НО отдавна се продават вече устройства с които се тества обд буксата защото някой дори си я пренареждат и така също няма да може да се чете.
Повярвай ми евс-а се манипулара по друг начин в пъти по-лесно и по-сигурно отколкото през буксата на колата.
А и прекъснеш ли кабел на буксата то колко му е който е решил да прави нещо ще види, че няма връзка с колата и първото което ще направи е да се закачи на К-линията на друго място не на самата букса, както ти сам си се сетил то доста модули комуникарат по тази линия така, че ако искаш се закачаш на друго място и пак си в играта

остави го това с буксата само ще ти е успокоение на теб по-добре мен ако питаш удължи кабелите на ЕВС-а и го скрий някъде кадето за да стигнат до него ще трябва да разглобят половината кола, аз така съм направил а на мястото на моя ЕВС съм вързал на същата инсталация друг евс, но от друга кола, та като решат да си правят ключ нека си правят колкото искат ключове

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2