320D акумулатор (сваляне)?!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: 320D акумулатор (сваляне)?!!
AvoyzeN написа:80Ah пак ми се струва малко слаб, така че остава варианта 85Ah или 90Ah.
Защо мислиш така? При палене реално голяма роля играе фактора "стартов ток" на акумулатора, а не капацитета му.
Аз съм със 100 ач и 850 пусков ток. Онзи ден на -10 запали с едно подгряване и на момента, без да треска, да мени обороти или какъвто и да е проблем, а релето ми дава грешка за подгревната свещ на 1-ви цилиндър.
- VladiE
- ентусиаст
-
Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.
VladiE написа:Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.
Напълно съм съгласен с колегата,а можеш ли колега да кажеш при теб и при останалите колеги колко им държи заряда от алтернатора,че при мене се върти между 14.0-14.1
За сега не пуши и не мирише, а и работата му е добре. Надявам се да не се появят въпросните симптоми 

- VladiE
- ентусиаст
-
valio2686 написа:VladiE написа:Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.
Напълно съм съгласен с колегата,а можеш ли колега да кажеш при теб и при останалите колеги колко им държи заряда от алтернатора,че при мене се върти между 14.0-14.1
При мен е 13,7. Мисля, че до 14,5 е допустимо, защото при по-голямо напрежение, ще започне да кипи електролита в акумулатора.
- VladiE
- ентусиаст
-
swetlioo написа:За сега не пуши и не мирише, а и работата му е добре. Надявам се да не се появят въпросните симптоми
Най-добре смени всички свещи с нови и ако все още ти записва грешка, ще трябва да смениш/отремонтираш модула който управлява свещите. Играх я вече тая игра.
Смених ги още лятото, но дава грешка. Модула по-натам ще е. За сега няма толкова ядове.
- VladiE
- ентусиаст
-
swetlioo написа:Смених ги още лятото, но дава грешка. Модула по-натам ще е. За сега няма толкова ядове.
Не е болка за умиране, но неравномерното износване си го има, да знаеш. Модула се сваля много по-лесно от долу. Сваляш кората и щита под мотора, и като погледнеш нагоре към стартера ще видиш модула. Малко трудно се откачат буксите защото трябва да се стиснат здраво преди да се измъкнат.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
VladiE написа:valio2686 написа:VladiE написа:Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.
При мен е 13,7. Мисля, че до 14,5 е допустимо, защото при по-голямо напрежение, ще започне да кипи електролита в акумулатора.
Моята с включени консуматори единствено фарове и музика зареждането е 14.3-14.4.
Като пусна фарове музика парно предни халогени задни халогени и реотана на задното стъкло зареждането е 14.1-14.2.
Разбира се говорим когато колата работи на празен ход.Като е в движение стойностите са малко по-високи.
- AvoyzeN
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330i M Sport
- Мечтае да кара: със софийска регистрация
VladiE написа:Защо мислиш така? При палене реално голяма роля играе фактора "стартов ток" на акумулатора, а не капацитета му.
В момента стартовия ток на акумулатора е 680A, колко ампера стартов ток ще е подходящ, да не премигва навигацията при първо палене за деня.

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
AvoyzeN написа:VladiE написа:Защо мислиш така? При палене реално голяма роля играе фактора "стартов ток" на акумулатора, а не капацитета му.
В момента стартовия ток на акумулатора е 680A, колко ампера стартов ток ще е подходящ, да не премигва навигацията при първо палене за деня.
Поне 750-800 моя е около 800 или малко над и е екстра.
streetracing12 написа:VladiE написа:valio2686 написа:VladiE написа:Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.
Моята с включени консуматори единствено фарове и музика зареждането е 14.3-14.4.
Като пусна фарове музика парно предни халогени задни халогени и реотана на задното стъкло зареждането е 14.1-14.2.
Разбира се говорим когато колата работи на празен ход.Като е в движение стойностите са малко по-високи.
При мене повече от 14.1 не съм виждал,да считам ли че имам някакъв проблем с алтернатора,или да не го пипам.
- VladiE
- ентусиаст
-
Прав си. И при мен е 14.3, но не знам защо съм запомнил друго, но одеве го мерих. 14.1 си е екстра, няма място за притеснение.streetracing12 написа:VladiE написа:valio2686 написа:VladiE написа:Излишно голям е и няма да се дозарежда на къси разстояния. Ако искаш да не се скапе си вземи зарядно и периодично го дозареждай. Не работеща подгревна свещ може да се дължи на проблем с модула или самата свещ. За паленето - ще пали но мотора работи лошо и има неравномерно износване. Вероятно ти пуши и мирише на недоизгоряла нафта докато позагрее.

Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- AvoyzeN
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330i M Sport
- Мечтае да кара: със софийска регистрация
Нужните стойности за правилно зареждане са между 13,8 - 14,2 волта с включени консуматори, но и 14,3 - 14,4 не е проблем.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3