След нови дискове и накладки не спира.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: След нови дискове и накладки не спира.
"Ate Power от колега от форума" - още ли има хора, които се връзват да си ги купуват тия боклуци?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
streetracing12 написа:"Колега" от форума ги прави няма значение.
Ами има значение и то много. Или казваш кой е или не казваш изобщо, че е форумен. Такива половинчати(да не казвам друга дума) истории не помагат на никой.
b00st написа:"Ate Power от колега от форума" - още ли има хора, които се връзват да си ги купуват тия боклуци?
Лично знам за друг човек от форума, който по абсолютно същия начин даде половин торба пари за същите "Ate Power от колега от форума" и след седмица ходи да му стържат дисковете, щото пак бяха криви и пак тресеше при по-високи скорости. Дали партидата е лоша, дали е нещо друго не знам, но май е най-добре да се избягват всякакви АТЕ-та за момента.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Да го питаш майстора дали е обезмаслил дисковете и с какво, както и дали е мазал с пастата по феродото.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ате отдавна не са това което бяха. Може бих си взел само ате класик в кашоните с щампа 8x година производство, ма тея диКсове ги няма за повечето коли над е34
Както и да е. Текстара не е лош вариант, спира добре, държат на бой, но единственият недостатък е, че накладките свирят много. Наблюдения от над 10 комплекта. А, аз предпочитам дисковете и накладките да са от една марка.
Може би най-добро и средно солено излиза едно истинско брембо.
А, 200 лв за смяна на 2 предни диска с накладки си е политически коректна наглост.
Общо взето процедурата за която са те ощипали толкова се състои в следното - вдигане на колата на подемник, развиване на 10 болта на 2те предни джанти, развиване на 4ри болта на 2та предни супорта, развиване на 2 малки шестограма на двата предни диска, които ги държат към главината, демонтаж на накладките от апарата и всичко по обратният ред.

Както и да е. Текстара не е лош вариант, спира добре, държат на бой, но единственият недостатък е, че накладките свирят много. Наблюдения от над 10 комплекта. А, аз предпочитам дисковете и накладките да са от една марка.
А, 200 лв за смяна на 2 предни диска с накладки си е политически коректна наглост.
Общо взето процедурата за която са те ощипали толкова се състои в следното - вдигане на колата на подемник, развиване на 10 болта на 2те предни джанти, развиване на 4ри болта на 2та предни супорта, развиване на 2 малки шестограма на двата предни диска, които ги държат към главината, демонтаж на накладките от апарата и всичко по обратният ред.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
ogata написа:А, 200 лв за смяна на 2 предни диска с накладки си е политически коректна наглост.
Само, че х2 понеже колегата е споменал предни и задни ама цената пак е обир

Според мен някъде има въздух по системата или от грешна спирачна течност и евентуално при смисане не знам дали може да се получи това нещо.
Тресенето имах такъв случай с едната кола човека от който я купих беше сменил предни дискове с накладки отиде до Германия и на връщане вече тресяха, смениха ги гаранционно и сега от време на време пак има едно претрисане и накладките свирят. Ще я гледам за кормилни накрайници, което е хубаво да видиш и ти, ама наскоро като загледах как са ръждясали дисковете май май е ясна работата. ABE са като марка ама то кога е кофти партида се тая ква марка са.

KPETEH написа:Да го питаш майстора дали е обезмаслил дисковете и с какво, както и дали е мазал с пастата по феродото.
Слушайте колегата правилно пита. Грес масло по накладките и са за боклука. Като монтираха моите седях при майстора защото ми писна от некадърници и исках всичко да е по книга. Ами за смяната на един диск спирачен си ми ръцете 4 пъти. Да не ви казвам какви мундари съм виждал да барат с мазните си ръчички по дисковете
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
- danielgenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi
bioz написа:KPETEH написа:Да го питаш майстора дали е обезмаслил дисковете и с какво, както и дали е мазал с пастата по феродото.
Слушайте колегата правилно пита. Грес масло по накладките и са за боклука. Като монтираха моите седях при майстора защото ми писна от некадърници и исках всичко да е по книга. Ами за смяната на един диск спирачен си ми ръцете 4 пъти. Да не ви казвам какви мундари съм виждал да барат с мазните си ръчички по дисковете
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
Еми ти малко се уля тука според мен

Това със спря съм го ползвал и аз. Върши работа.
Но колегата има други проблеми си мисля....няма да се решат със спрей.
Но колегата има други проблеми си мисля....няма да се решат със спрей.
Да е жива и здрава химията
Стероидите помагат...

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То ако не са ползвали спрея или са пипали накладките, няма кво да го оправи. Нека пробва да обезвъздуши и ако продължава да не спира, да си купи още едни накладки и да си ги смени сам. Почти като да си срешиш косата е....
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
ogata написа:Ате отдавна не са това което бяха. Може бих си взел само ате класик в кашоните с щампа 8x година производство, ма тея диКсове ги няма за повечето коли над е34![]()
...
Аз съм с оригинални дискове и ATE накладки и всичко е перфектно. Само че накладките бяха някакви малко по-скъпички, едни червени бяха. Мисля, че по-малко цапали джантите или нещо подобно. На предишната таратайка TDI бях с Texstar дискове и ATE накладки и също бяха идеални. Отзад също сложих такива, без да сменям дискове и пак съм доволен. Залагам на наквадки АТЕ защото ме увериха, че няма опасност да просвирят, докато при другите марки се случвало. А аз като чуя свирещи спирачки и ми настръхва козината. Затова малко това за немискирането на марките не изглежда особено смислено.
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: криво ляво!
- Мечтае да кара: и малко по-напред!
- Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano
Колеги да ползвам и аз темата, трябваше моя майстор да ми сложи нови задни дискове Ате и накладки Ате. Получих си колата, и какво да видя, дисковете със щампа BMW и целите надрани. Виждали ли сте такива дискове, нормално ли е това? Вдигнах кръвно вече, 4 човека които се занимават с такива работи ми казват че са някакви стари, удряни.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Естествено че не е нормално колега, ти погледна ли ги веднага като отиде? Колко км завъртя преди да снимаш? Малко ми прилича че са имали ръб и някой ги е шлайфал...
Tires are evil - destroy them all ...
G0-SH0W написа:Колеги да ползвам и аз темата, трябваше моя майстор да ми сложи нови задни дискове Ате и накладки Ате. Получих си колата, и какво да видя, дисковете със щампа BMW и целите надрани. Виждали ли сте такива дискове, нормално ли е това? Вдигнах кръвно вече, 4 човека които се занимават с такива работи ми казват че са някакви стари, удряни.
Тва определено не са нови дискове ,та ти не ги ли погледна като отиде да си земеш колата,като имам възможност аз винаги оставам в сервиза да гледам кво и как прави
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Какви са тези майстори
Дисковете изглеждат че са шлайфани и после внимателно боядисани.
Няма как нови дискове да са с ръжда

Дисковете изглеждат че са шлайфани и после внимателно боядисани.
Няма как нови дискове да са с ръжда
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: криво ляво!
- Мечтае да кара: и малко по-напред!
- Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano
Моя е грешката, взех я в четвъртък вечерта
По тъмно и в Петък ги видях, но бързах за сватба в събота и нямах време да се занимавам. Утре ще ходя да се разправям. Ама преди това ще я кача някъде и ще си проверя и другите неща дето ми ги прави, че то това като не е в ред, как да съм сигурен че и амове и пружини ми е сложил от Тея които съм му казал. Айде ще после ще пиша.
По тъмно и в Петък ги видях, но бързах за сватба в събота и нямах време да се занимавам. Утре ще ходя да се разправям. Ама преди това ще я кача някъде и ще си проверя и другите неща дето ми ги прави, че то това като не е в ред, как да съм сигурен че и амове и пружини ми е сложил от Тея които съм му казал. Айде ще после ще пиша.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3