3.0д пуши бяло на място
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: 3.0д пуши бяло на място
virtualchild написа:Сместа е богата и от неработеща турбина и от неработещ температурен датчик на кулера.
Чува ли се турбината, когато пуснeш педала в движение?
Малко ставам банален, но как са ти тампоните на двигателя?
Ако сместа е богата ще пуши доста черно,особено при рязко подаване на газ ще e ужас...пушенето на бяло не е от богата смес.
Турбината съм я сменял и мисля,че работи добре, не се чува, но като запуших ЕГР и се чуваше повече при смяна на скоростите, когато и дам газ, за да вдигне налягане и пусна бързо, тоест разтоварането се чува повече. Тампоните са добре, няма вибрации никъде и не клати. Този датчик на кулера е интересно нещо, дали може да се дължи на него, от кой край на кулера стои?
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Гоше карай си колата и не се шашкай
Ако имаше нещо което да ни се види нередно, щяхме да ти кажем 

Бяло пуши вследствие на разхерметизирана горивна система и наличие на въздух в горивопроводите.
Евентуален проблем може да се търси в турбината, но след като си я сменил, отиваме на вариант - преди да я смениш дали не е направила някоя поразия. Примерно, както споменаха по-нагоре за кулера, ако турбото е заминало същият се е пълнил с масло и евентуално от там да се случи нещо..
Евентуален проблем може да се търси в турбината, но след като си я сменил, отиваме на вариант - преди да я смениш дали не е направила някоя поразия. Примерно, както споменаха по-нагоре за кулера, ако турбото е заминало същият се е пълнил с масло и евентуално от там да се случи нещо..

- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Аз бих искал да видя колко пуши тая кола, понеже всяка 2ра дизелова кола си пуши бяло като е студено. И моята си пушеше зимата (същия мотор). Ако отзад мята някви кълбета е проблем, но ако леко припушва, според мен е нормално. Зимата като съм карал и след нови коли (2014, 2015+ производство), пак си пушеха. Вече като е +10 градуса не пуши моята. Колега, при сегашните високи температура има ли пушеци?
Има, да, зимата пуши само докато загрее и след това изчезеа, а сега като стопли започна само като загрее. Ако искаш ми пиши ЛС с номер,ще ти изпратя клип как пуши на място по вайбър. Понякога по- малко, друг път скрива задната кола..
Старото турбо го смених за лично спокойствие, не беше прекарало масло. Може да има спукано по обратната нафта, а кулера ще го чистя, защото си е зацапан, но няма логика да го прави когато си иска, ако е от масло по турбо пътищата
Старото турбо го смених за лично спокойствие, не беше прекарало масло. Може да има спукано по обратната нафта, а кулера ще го чистя, защото си е зацапан, но няма логика да го прави когато си иска, ако е от масло по турбо пътищата
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
То като е студено е ясно, защото и моята като я запаля си излиза бял пушек или пара от ауспуха, все пак газовете са топли а навън студ, но сега като е топло и навън е 10+ градуса, не е нормално да пуши бяло.
Колеги,ето видео да видите за какво става въпрос. [youtube]https://youtu.be/PTllbuSqSQc[/youtube] седнах на пасажерската седалка и долу в краката се усеща много леко една вибрацийка, която я няма другаде в колата.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Колега често ли караш колара? При мен на мерцедеса го има същото нещо,но аз го карам рядко и ми се струва,че това е просто конденз.Днес при +7 градуса на загрял мотор си пропушва.Според мен щом,не ти губи антифриз,не ти тресе мотора и дюзите са ти в норма няма смисъл да я пипаш.
Интересен развой на събитията. Проверихме дюзите с колби и излезна,че на 2ри и 6ти цилиндър връщат около 1 мм повече отколкото останалите, което смятам, че е напълно нормално отклонение. ЕГР не работи, защото до него не стига вакум, има някакъв проблем, но ще свалям колекторите да го търся другата седмица. Друго, което е, някъде след турбото или меката връзка или заварка на катализатора са отишли и пуши и издиша от там. Свалих буксата на дебитомера, запалих я така после изтрих грешката с някаква обща диагностика, след което тръгнаг и след 10 км колата почети незабележимо пропушва и мисля, че ще се оправи ако я покарам още малко, тоест проблема май изчезна от самосебе си....
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Покарай 1 резервоар без да слагаш от двутактовото масло и зареди от друга бензиностанция 

Така ще направя и да се надяваме, че няма да има такъв проблем повече, че си е филм. 

- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Извинявам се за невежеството колега ама... защо слагаш двутактовото масло?

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3