Промивка на охладителната система с добавка-Bardahl

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Промивка на охладителната система с добавка-Bardahl

Мнение от DigitalExile » 10 Ное 2016, 23:41

Какво източихте след промивката имаше ли гняс?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Ное 2016, 9:44

Гледам си с М43, този мотор си има пробка и на блока, намира се вдясно отзад под изпускателният колектор. След всичко, което си прекарал през системата, по-добре промий и блока преди да слагаш читав антифриз. Специално за почистване казанче парно, намерих информация че в сервиза на Дунев в София го правят със специална машина точно за целта. Манипулацията струва 85 лева.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 11 Ное 2016, 10:22

Колега, не, не излезе нищо ... Само антифриз (беше ми нов) и от бардала беше станал бял като мляко... После нали и оцет, и т.н. слагах... Карах пак. После яко промиване. След теча от тройника, пак си наливах вода. Т.е. промит е. Нищо не излезе гадно. е, преди седмица нали пусках през радиаторчето вода от чешмата,...-тогава излезе чернилка само и то малко.

За сервиза на Дунев. Видях. Дано сега се пооправи, че вече и банкрутирах.... и без дебитомер съм.... А и уплътнения на компресора на климатика трябват, за да се напълни и той с фреон. Че го надухме с 18 атм. и почна да изпуска от там някъде. Човека каза че е от там...

За пробката, Благодаря. Въобще не знаех. аз източвах на крик, от радиаторната пробка отдолу. Тя, пък не знам дали трябва да е така оригинално ,или се е така позапушила, имаше нещо червено като пластелин и като го бутнах с отвертка, протече добре.....
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

Предишна

Назад към E46