Проблем с ръчна 6-степенна скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: М3,М4
Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i

Re: Проблем с ръчна 6-степенна скоростна кутия

Мнение от vasilzlatkov85 » 16 Окт 2016, 20:51

При мен също от време на време първа не иска да влезне,и трябва да натисна пак съединителя и тогава влиза без проблем.Също така и при пета предавка имам проблем при движение,много трудно влиза. :?: Съмненията ми са в синхронизаторите на скоростите,някои сменял ли ги е,имали смисъл от тази манипулация? :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Проблем със ръчна 6-степенна скоростна кутия

Мнение от ildivvy » 17 Окт 2016, 8:29

philipz написа:Трудна ли е манипулацията колега ? Като сложиш добавка в скоростната кутия , сподели каква и помисли за ново масло в кутията . И аз се чудя дали да го сменя , че при мен пък като я покарам доста почва да ромоли на свободен ход( лагер първичен вал като диагноза след доста четене ) . Веднъж го смених ама със 75w80 , сега се чудя за 75w90 просто да замаскирам проблема , няма какво да се лъжем :D

Това масло не е за скоростната ти кутия... Най-добре АТФ си сложи,както е била до сега!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 17 Окт 2016, 9:06

ildivvy написа:
philipz написа:Трудна ли е манипулацията колега ? Като сложиш добавка в скоростната кутия , сподели каква и помисли за ново масло в кутията . И аз се чудя дали да го сменя , че при мен пък като я покарам доста почва да ромоли на свободен ход( лагер първичен вал като диагноза след доста четене ) . Веднъж го смених ама със 75w80 , сега се чудя за 75w90 просто да замаскирам проблема , няма какво да се лъжем :D

Това масло не е за скоростната ти кутия... Най-добре АТФ си сложи,както е била до сега!

Да точно атф като сложи няма да има никакъв проблем...само ще смени кутията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 17 Окт 2016, 14:44

choio написа:
ildivvy написа:

Да точно атф като сложи няма да има никакъв проблем...само ще смени кутията

:D :D :D

От поне 10 източника знам , че кутията е със 75w80 . Просто исках да замаскирам положението със 75w90 , защото нямам намерението да отварям кутията заради един лагер , който ромоли на свободна, при това на почти всички е46- ци с ръчка и 3 литра мотор. Някой ако е доволен от някоя добавка за масло към скоростите, нека да сподели .
Шанс има и да ромоли от вибрациите на мотора , дължащи се на стари тампони , както и тези на скоростите . Тях скоро ще ги сменя , пък да видим.

Пък за АТФ никога не съм си и помислял да сложа :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Окт 2016, 21:23

Добре де,вашите кутии (на Е46) не са ли с АТФ в тях,оригинално от завода? При нас (говоря за Е36) над 90% от кутиите са с АТФ и табелка на тях,указваща,че това е точното масло! При останалите има табелка за МТФ и май още някакво..
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 19 Окт 2016, 0:23

ATF е за автоматични скоростни кутии, а тази не е. ATF е течно като олио, а това се точи като пчелен мед - различни са.

Според мен не трябва да се слагат по-гъсти масла, а и от това няма да спре да ромоли този лагер. А и да ромоли, това не означава непременно някакъв проблем. Изобщо мисля, че ако не ви дразни звукът, то единственото което трябва да се прави е да се следи през съответните интервали за нивото на маслото и да се долее, ако се наложи - както се прави с всяка кутия.
Нека все пак и някой с опит да сподели - някой, който е слагал по-гъсто масло, или пък не е, а си го кара така.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring

Мнение от Galo » 29 Окт 2016, 16:24

Здравейте отново, имам малко специфично питане и ще съм много благодарен ако някой може да помогне... Мисля си, че проблемите при мен са от лостовия механизъм и тъй като нямам нито условия, нито нужните познания за да се справя сам ми се иска ако можете да ми препоръчате някой проверен човек за тази работа. Нямам проблем с положението на лоста поне за момента (седи си в средата), свободния му ход също е в рамките на нормалното поне за мен, нито с прекалено силно клатене или каквото и да е, просто все едно някой скорости не могат да се уцелят точно. Най вече 1ва и 2ра. Сега от както застудя, нещата са по зле от преди. Интересно е, че на студена кола проблема е по силно изразен, на топла по малко. Ако се вкарват скоростите съвсем плавно и бавно почти няма проблем. На загасена кола също се проявява проблема. Най тъпото е, че понякога скоростите са почти перфектни, но за съжаление все по рядко се случва това нещо... :( Четох доста и все повече се насочвам към лостовия механизъм. Та ако можете да препоръчате някой и той да ми обърне внимание, а не просто да ме претупа и най-вече да има опит с тези неща. Предварително благодаря на всички отзовали се! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: М3,М4
Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i

Мнение от vasilzlatkov85 » 29 Окт 2016, 22:32

Galo написа:Здравейте отново, имам малко специфично питане и ще съм много благодарен ако някой може да помогне... Мисля си, че проблемите при мен са от лостовия механизъм и тъй като нямам нито условия, нито нужните познания за да се справя сам ми се иска ако можете да ми препоръчате някой проверен човек за тази работа. Нямам проблем с положението на лоста поне за момента (седи си в средата), свободния му ход също е в рамките на нормалното поне за мен, нито с прекалено силно клатене или каквото и да е, просто все едно някой скорости не могат да се уцелят точно. Най вече 1ва и 2ра. Сега от както застудя, нещата са по зле от преди. Интересно е, че на студена кола проблема е по силно изразен, на топла по малко. Ако се вкарват скоростите съвсем плавно и бавно почти няма проблем. На загасена кола също се проявява проблема. Най тъпото е, че понякога скоростите са почти перфектни, но за съжаление все по рядко се случва това нещо... :( Четох доста и все повече се насочвам към лостовия механизъм. Та ако можете да препоръчате някой и той да ми обърне внимание, а не просто да ме претупа и най-вече да има опит с тези неща. Предварително благодаря на всички отзовали се! :)

Звън му и виж какво ще ти каже и дали може да ти съдейства за тази манипулация :yes:

Предишна

Назад към E46