Нови гуми Дънлоп спорт макс 2

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Нови гуми Дънлоп спорт макс 2

Мнение от Gqbriel » 09 Юни 2016, 10:11

Начи тука си говорим наизуст цялата тема - не били доволни от чисто нови ала бала - къде ги тествате момчета?Нали не ви е критерии софийския гладък на 90% без никакво сцепление асфалт...отделно тази гума е седин от най-нискитедори мисля тя и Conti са от малкото с treadwear 240 от там надолу са семи сликовете...
Тва като един приятел,който не е доволен от нови гуми ,само че забравя че е около 400кс би-турбо на задно - същите гуми видях как се държах в София и на Серес - еми нищо общо...

Втора година въртя нови Sport Maxx Rt само че индекс Y - оставям настрана ,че съм X drive и влизам доста по-бързо в завоите (по-скоро излизам) но на мокро и на сухо е перфектна просто...след като аз превъртам ако тръгна рязко на доста места ,не мисля гумите са критерии...същите гуми там където асфалта не е на 10год и не е гладък на стъкло не мога и да си помисля колата да тръгне настрани,колко и да няма Nm мисля че има достатъчно сила..същото важи и за мокро...

Значи хората които смятат,че гумите не стават - вземете от приятел дурги гуми 4ка намерете си едно спокойно местенце и заковете 100-0 и си направете слалом - после ,свободно може да кажете ,че гумите не стават....

Както казаха нагоре - високо скоростни гуми които си искат малко каране...единствения минус - износват се бързо,моите предни като гледам са последен сезон (според мен)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Юни 2016, 10:31

На 2-ката treadwear-a e 300 :winky:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Юни 2016, 10:40

Silverlight написа:Има ли гума с която да не свети блокажа при пълна газ?
100imenov написа:P.S. https://www.youtube.com/watch?v=9w8BBLmVRcY :(

Яка песен :mhihi:

Michelin PSS, на нормален асфалт обаче.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 09 Юни 2016, 10:47

Страшна пръчка е Дънлопа ,изобщо не държа! Блокажа свети постоянно при тръгване и завиване,бавно загряват,АBS се включва! Dunlop SP Sport Maxx 235/45/17 ,чисто нови -два комплекта! Тррети път не се излъгах :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Юни 2016, 11:02

dextuar написа:На 2-ката treadwear-a e 300 :winky:

Е разликат е доста спрямо моите - добре че не взех нови 255ци 2ки тогава..при това положение,няма как да държат толкова много,но няма да се износват
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 09 Юни 2016, 13:41

Аз така и не разбрах какви са гумите на автора на темата за които става дума - размер (май са 18"), ширина, скоростен индекс, мощност на колата, настилка на която е пробвал, загрявал ли е гумите... аве да става лафа май е всичко!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 09 Юни 2016, 14:10

Urt написа:Аз така и не разбрах какви са гумите на автора на темата за които става дума - размер (май са 18"), ширина, скоростен индекс, мощност на колата, настилка на която е пробвал, загрявал ли е гумите... аве да става лафа май е всичко!

330д 204кс
18ки
Скоростен индекс Y 300км
Настилката.. на канала до националния стадион,дружба 1 булевард Цветан Лазаров,младост бул А.Малинов
както и по всяка улица по която може да се раздава газ
Не съм загрявал гумите?

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Юни 2016, 14:19

Явно просто Dunlop-a е със по твърд каучук, а ти искаш с мек или просто искат да ги загрееш повече.
За настилката вече казаха колегите. Аз тук в София като стъпя на лъснал асфалт и става страшно на
първа си буксувам стабилно с 255/35/18 с 150 кс. кола представям си с повече к'во ще е.
Това няма как да се случи обаче на нов асфалт :angel:

Иначе по меките гуми следователно се износват по бързо.
Ако държиш на меки гуми препоръчвам Vredestein Sessanta,
не знам дали ще има точно размера който търсиш обаче, иначе ще останеш доволен.
Обаче после ще кажеш,че за 2 години трябва да си взимаш нови щото тия са се изтъркали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Юни 2016, 17:15

Nedko Anev написа:Явно просто Dunlop-a е със по твърд каучук, а ти искаш с мек или просто искат да ги загрееш повече.
За настилката вече казаха колегите. Аз тук в София като стъпя на лъснал асфалт и става страшно на
първа си буксувам стабилно с 255/35/18 с 150 кс. кола представям си с повече к'во ще е.
Това няма как да се случи обаче на нов асфалт :angel:

Иначе по меките гуми следователно се износват по бързо.
Ако държиш на меки гуми препоръчвам Vredestein Sessanta,
не знам дали ще има точно размера който търсиш обаче, иначе ще останеш доволен.
Обаче после ще кажеш,че за 2 години трябва да си взимаш нови щото тия са се изтъркали :mhihi:

Малко бъркате нещата - при treadwear 240 къв тоя твърд каучук - абсолютно обратното на това ,което обясняваш ,за RT 2 незнам ,Но RT е с мек каучук,по-нагоре го написах 2ри сезон купувани 4 нови Май 2015 това им е последен сезон - явно е до модел,не обобщавайте така нещата - защото е неправилно.
Твърди са гумите тип efficient grip,blueperformance с цел намалено съпротивление с treadwear 300 може и нагоре - но 240 да кажете твърда гума :nono:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Юни 2016, 17:31

Написах 'явно', не съм карал с тоя дънлоп и не знам.
Но пък съм имал Sessanta доста години и блокаж почти не съм виждал да свети , но съм с 20ка се пак, но пък мога да споделя,
че така както спираше колата със Sessantа-та с никоя друга гума не е спирала до са.
При сегашните ми гуми ако не съм ги загрял хубаво въпреки,че са чисто нови съм редовен абонат на ABS-a, а за мен той пусне ли се колата просто не спира.

Иначе тоя Treadwear Показва г/д едно голямо нищо.
и на сегашните ми гуми е 280, гледам,че и на Sessanta-та е толкова.
Е гумите нямат нищо общо, разликата е от земята до небето.
Имай предвид,че сравнявам 5 годишна гума с чисто нова !! ;)
И пак от 5 годишната бях по доволен.

старши ентусиаст
Аватар

Нови гуми Дънлоп спорт макс 2

Мнение от Dextuar » 09 Юни 2016, 21:16

Така поради тази тема днес си направих следния експеримент: Младост 4 - Джъмбото на ботевградско и след това газ по южната тангента ( нов асфалт). Гумите загрети. Карам на ДТЦ, за да не отнема от газта. На отбивката за София без да има който и да е било зад мен направих 100-0 преди завоя и на него пробвах да я хлъзна - почти не трепна. И тук идва разликата със стария асфалт. На светофара при моста "Чавдар" посока Хаджи Димитър тръгвам, завивам на ляво да се кача по моста и задницата веднага почна да шава и системата да бие спирачки. Така че явно до голяма степен зависи много от самия асфалт.
320д 190 к 390 НМ

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Юни 2016, 0:20

Nedko Anev написа:Написах 'явно', не съм карал с тоя дънлоп и не знам.
Но пък съм имал Sessanta доста години и блокаж почти не съм виждал да свети , но съм с 20ка се пак, но пък мога да споделя,
че така както спираше колата със Sessantа-та с никоя друга гума не е спирала до са.
При сегашните ми гуми ако не съм ги загрял хубаво въпреки,че са чисто нови съм редовен абонат на ABS-a, а за мен той пусне ли се колата просто не спира.

Иначе тоя Treadwear Показва г/д едно голямо нищо.
и на сегашните ми гуми е 280, гледам,че и на Sessanta-та е толкова.
Е гумите нямат нищо общо, разликата е от земята до небето.
Имай предвид,че сравнявам 5 годишна гума с чисто нова !! ;)
И пак от 5 годишната бях по доволен.

Кое не показва нищо?Не случайно има изисквания преди съзтезание с лимит на treadwear-а ,с по-нисък от зададения дали ще те допуснат ,за да не говоря наизуст:
коефициента на сцепление на гумата е базиран на тази формула - отдолу TW (treadwear) дали ще има разлика с различни коефициенти?

Capture.JPG

Колко от вас са пробвали street гума на градски асфалт и на писта (имах късмет да го видя с една и съща кола с едни и същи гуми ден преди track day и на самия track day),за да се убедите,че не е толкова до гума а до качеството на асфалта,разбира се,ясно ми е че не може всяка улица да е като за писта,но тук обсъждаме как едни гуми НЕ стрували и се "тестват" на адски хлъзгавия Софийски асфалт...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 10 Юни 2016, 0:54

Пичове преди да се филмирате че сте дали 500-600лв за кофти "маркови" гуми,се замислете колко качествена е настилкатаа в София...еми ще ви кажа - пълна трагедия е самата настилка и като материал и катоо технология на полагане...аз също купих чисто нови Vredestein sessanta 18` за отзад,еми колата не може да хване пътя като дам газ...карам Е46-тица 320Cd с ремап,колата не е с много коне,ама до 80 не спира да ми свети тва DSC,и все едно карам с гуми на 10 години...само дето като бях в Благоевград на един участък около 200 метра асфалтиран буквално преди няколко дни и се вижда как асфалта е още черен черен,на тази права няколко пъти изцедих колата 1-2-3,и DSC-то не му видех даже сянката :)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 10 Юни 2016, 7:17

По-горе представих "нАучните" си експерименти по темата и този Софийски асфалт излиза виновник.

Бтв: Със зимните усещането е друго, но там е очаквано и нормално

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 10 Юни 2016, 11:30

И аз да споделя, че в БГ просто улиците са много по-прашни от например в Австрия. Разликата е огромна в завоите. Много ми харесва да си пързалям задницата и съм много изненадън от разликата.
То се вижда и по колите колко е по мръсно. БГ автомобила има един класически прашен градиент по страничната броня. :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46