Чистене датчик ниво на масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Re: Чистене датчик ниво на масло

Мнение от Stahlblau » 04 Фев 2016, 13:45

Не знам какъв проблем е тва, честно? :dunno:
На мен от 4 години вече ми свети при палене за 10 секунди и угасва. Мотора работи перфектно. Масло следя на щека - не го пипа. Моя майстор каза: "карай нибой са..." :lol: и аз така и правя ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Мнение от gaidaroff » 04 Фев 2016, 13:48

Както колегата по-горе потвърди, че този датчик е работещ (нормално, Хелла е) и си го е взел от ибей, някой знае ли как да си го поръчаме: http://www.ebay.com/itm/HELLA-Oil-Level ... r#shpCntId аз лично съм голям индианец и никога не съм поръчвал от eBay. Ако на някой му се занимава да направим партия, ще ни излезне по 5$ на човек доставката ако е за 2-ма души.

P.S. Защо в нашата мила родина са по 200лв?!?!?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Фев 2016, 13:52

Е тоя дето си дал е 1:1 с моя :mhihi: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 04 Фев 2016, 17:58

gaidaroff написа:Както колегата по-горе потвърди, че този датчик е работещ (нормално, Хелла е) и си го е взел от ибей, някой знае ли как да си го поръчаме: http://www.ebay.com/itm/HELLA-Oil-Level ... r#shpCntId аз лично съм голям индианец и никога не съм поръчвал от eBay. Ако на някой му се занимава да направим партия, ще ни излезне по 5$ на човек доставката ако е за 2-ма души.

Колега за този датчик дето си посочил има $33,14 доставка и $19,22 мито.

Така че доста се оскъпява.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gaidaroff » 04 Фев 2016, 18:11

cgm написа:
gaidaroff написа:Както колегата по-горе потвърди, че този датчик е работещ (нормално, Хелла е) и си го е взел от ибей, някой знае ли как да си го поръчаме: http://www.ebay.com/itm/HELLA-Oil-Level ... r#shpCntId аз лично съм голям индианец и никога не съм поръчвал от eBay. Ако на някой му се занимава да направим партия, ще ни излезне по 5$ на човек доставката ако е за 2-ма души.

Благодаря колега. Ето това имах предвид като казах, че съм индианец.. То по-добре да си го вземеш от БГ ако имаш добра и реална отстъпка.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46;баничарка;скутер
Мечтае да кара: нещо което не се чупи

Мнение от ivomek » 04 Фев 2016, 19:38

от 5 години карам със светнала жълта лампа от начало викам не може така ще го сменям датчика като видях цената се отказах вече съм и свикнал няма проблем карайте спокойно. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 05 Фев 2016, 2:24

cgm написа:

Колега, нека бъдем точни. Върху сбора от цената на стоката + транспорта се дължи ДДС, а не мито. Мито се дължи за суми много над тази която се обсъжда тук. Или $34.50+$30.43= $64.93 x 1.74534лв. ( фиксинга за днес )= 113.33лв.+22.66лв ДДС = 135.99лв. крайна цена. Каквото и да си пишем, тук "посмъртно" не може да се намери на тази цена каквато и отстъпка да се ползва. Има и варианти да не се плати или плати по-малко толкова скъпият транспорт, но това е друга тема...
Успех на търсещите :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Фев 2016, 9:46

На колегата Анев е минал покрай хела ,ама не се спрял :mhihi: Имам един мейле за проба , ако не работи взимам китаец и това е , това е тъп нивомер , не ми е ясно колегите с коментари "такова нещо ме е страх да си сложа в двигателя" ,а половината не са отваряли кокошарниците си да видят от вътре за кво става дума :lol:
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Фев 2016, 10:19

Бате много обичаш да ме храниш признавам :mhihi:
Ама си е Hella и си бачка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 05 Фев 2016, 10:36

Nedko Anev написа:Бате много обичаш да ме храниш признавам :mhihi:
Ама си е Hella и си бачка :mhihi:

:mhihi: колега да не излизаме от темата , хела ли е ксела ли е все тая , това гомно все една и съща работа върши и то на прост принцип , безмислени пари за мен
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gaidaroff » 05 Фев 2016, 11:33

DirtySouth написа: На колегата Анев е минал покрай хела ,ама не се спрял :mhihi: Имам един мейле за проба , ако не работи взимам китаец и това е , това е тъп нивомер , не ми е ясно колегите с коментари "такова нещо ме е страх да си сложа в двигателя" ,а половината не са отваряли кокошарниците си да видят от вътре за кво става дума :lol:

Колега, само да се обоснова и същевремнно да се придържам към темата. Точно защото съм си отварял кошника и за това не искам да правя компромис :bchug: . Казвам компромис с китайските, защото това О-пръстенче си нямам на идея дали ще уплатнява като хората => може да има теч, дори и да проработи може друго да се прецака. И да.. скъпичък е, но си има и свойте предимства. :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 05 Фев 2016, 11:37

На китайското о-пръстенче неможеш да мацнеш , немско силиконче ли ?
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gaidaroff » 05 Фев 2016, 11:42

DirtySouth написа:На китайското о-пръстенче неможеш да мацнеш , немско силиконче ли ?

И ти си прав.. има на Victor Reinz много хубав силикон за гарнитури - черен. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 05 Фев 2016, 12:25

Колеги днес пуснах запитване до една фирма за доставка от щатите, върна ми следното:

"Разглеждаме следните артикули:
Нетна стойност $34.50
локална доставка $0.00
крайна стойност в САЩ: $34.50
Предлагаме Ви крайна стойност с включени всички разходи в размер на $55.95! Моля да коментирате офертата.

Забележка: В крайната стойност се включват всички разходи, както следва: себестойност на стоките, митнически сборове, митническа декларация, международна доставка + застраховка и комисионно възнаграждение. В крайната стойност не се включва локална доставка Еконт. В случай, че има отклонение в транспортното тегло, крайната стойност ще бъде коригирана.
"

Предполагам ако се поръчат повече от един цената ще е още по-приемлива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 05 Фев 2016, 13:12

cgm написа:Колеги днес пуснах запитване до една фирма за доставка от щатите, върна ми следното:

"Разглеждаме следните артикули:
Нетна стойност $34.50
локална доставка $0.00
крайна стойност в САЩ: $34.50
Предлагаме Ви крайна стойност с включени всички разходи в размер на $55.95! Моля да коментирате офертата.

Забележка: В крайната стойност се включват всички разходи, както следва: себестойност на стоките, митнически сборове, митническа декларация, международна доставка + застраховка и комисионно възнаграждение. В крайната стойност не се включва локална доставка Еконт. В случай, че има отклонение в транспортното тегло, крайната стойност ще бъде коригирана.
"

Предполагам ако се поръчат повече от един цената ще е още по-приемлива.

:yes: Е няма как да се докара от там на $34.50, но и така цената е безапелационна. Предполагам коя е фирмата за доставка и неслучайно писах в горният си пост че има и други начини...
Спрямо цените тук и където и да е в Европа цената си е направо: :bowdown: Все пак говорим за Hella, а не за китайските ментета. В някои англоезични форуми бях чел че датчика се скапва и от некачествено масло ( нямам идея защо го споменаваха...) Да - "прост" нивомер си е, но работи в доста специфични условия и според статистиката заместителите се "предават" бързо. Който е свикнал да си му свети жълтата лампичка - няма проблем. Аз моя го смених на времето защото светваше когато си иска и то само при спускане по наклон, а понякога след като изгася автомобила и хич не е приятно...

ПредишнаСледваща

Назад към E46