M54B25 - гасне на празен ход (с видео)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: M54B25 - гасне на празен ход (с видео)
14,1 е ОК, поне в миналото регулаторите в жегата сваляха някоя друга десета, предполагам зимата ще е 14,3 -14,4.
Ама нека специалистите кажат

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Lenco написа:14,1 е ОК, поне в миналото регулаторите в жегата сваляха някоя друга десета, предполагам зимата ще е 14,3 -14,4.
При тебе дава ли разлика между показанията на таблото и мерене на клемите?
(bubsa) написа:Lenco написа:14,1 е ОК, поне в миналото регулаторите в жегата сваляха някоя друга десета, предполагам зимата ще е 14,3 -14,4.
Нормално е да има разлика, ти тия замервания под товар или не ги правиш? Батерията колко ти показва като не е палена 2-3 часа?
И аз имам проблем с падане на обороти особенно на газ, обаче съм намислил нещо друго, не ми се връзва да има пръст тоя пуст алтернатор, за оборотите особенно ако работи коректно на 14...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bioz написа:(bubsa) написа:Lenco написа:14,1 е ОК, поне в миналото регулаторите в жегата сваляха някоя друга десета, предполагам зимата ще е 14,3 -14,4.
Нормално е да има разлика, ти тия замервания под товар или не ги правиш? Батерията колко ти показва като не е палена 2-3 часа?
И аз имам проблем с падане на обороти особенно на газ, обаче съм намислил нещо друго, не ми се връзва да има пръст тоя пуст алтернатор, за оборотите особенно ако работи коректно на 14...
И в обороти и на празен ход си варира 13.8-14.На фарове и климатик стои оклоло 13.8.
Днес преди да го рециклирам не искаше да качи над 13.5 и то само на дневни светлини.
Какви други идеи имаш по въпроса?Ако ти се споделя де

(bubsa) написа:bioz написа:(bubsa) написа:Lenco написа:14,1 е ОК, поне в миналото регулаторите в жегата сваляха някоя друга десета, предполагам зимата ще е 14,3 -14,4.
И в обороти и на празен ход си варира 13.8-14.На фарове и климатик стои оклоло 13.8.
Днес преди да го рециклирам не искаше да качи над 13.5 и то само на дневни светлини.
Какви други идеи имаш по въпроса?Ако ти се споделя де
По принцип е нормално и на обороти и на празен ход да държи едно и също напрежение. Иначе пробвай как е товара, ама както си трябва - дълги, парно, подгрев на задния прозорец и музика, при мен кляка на 13. Акумолатора ми е 12.5 без да е пален няколко часа което не е перфектно, но бива

Иначе съм решил да правя упдейт на DME и да не помогне няма да навреди.
Measure no. 4279488
M54 B22: Engine stalls when coasting
Release date 31/07/03 GB
--------------------------------------------------------------------------------
Vehicles affected E series E39 E46
Engine M54
Body CABRIO COMP COUPE LIM TOUR
--------------------------------------------------------------------------------
Complaint
The engine stalls when the vehicle is coasting, e.g. when approaching traffic lights.
Vehicles concerned:
E39, E46 with M54/B22
Production period:
Start of series production to mid-April 2003
Cause
Data status in the DME control unit.
Measure
In the event of a customer complaint, reprogram the DME control unit with DIS CD 35 or a more recent version. CD35 expected release is early September 03.
The modified data status in the DME control unit was introduced into production in calendar week 16/2003.
The symptoms match my case and therefore I arranged a visit at the dealership. Two days later I got my car back. Don't worry, the reprogramming doesn't take two days to complete, just an hour. They just had my car sitting in their garage. Can't do anything about it since there are the only ones on the island who carry the BMW hardware.
Anyway, the car drove much better after reprogramming. Much smoother specially while at highway. When I release the gas pedal, I can see the rpm drop freely until ~1100 and from there until idle (650) the ECU drops them slowly slowly. Never had a stall again!! (knock on wood)
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2