Поредно изкривяване на дискове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Поредно изкривяване на дискове
Значи виждал съм чисто нови дискове АТЕ криви. Проверявахме ги с часовник и биеха по 0.8мм, още преди да монтираме накладките. Смениха ги с нови и те бяха криви. Това преди 3г. Оправдания за лоша доставка. Аз по мога да вярвам, че са направени от строителна Китайска стомана.

Без китайската желязна руда сме умрели всички.
Тия правят почти 50% от световния добив на желязна руда в света. За това да не я подценяваме. Все тая дали диска е произведен в Китай или Германия.
Очевидния проблем е явно да не е менте.

Тия правят почти 50% от световния добив на желязна руда в света. За това да не я подценяваме. Все тая дали диска е произведен в Китай или Германия.
Очевидния проблем е явно да не е менте.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ама явно е менте!
Щом оригинални Quinton Hazell и Delphi не се кривят и идват фабрично прави!
Ate,Textar и най-вече Brembo са яки ментета в BG и продавачите нямат никаква вина!
Zimmermann също започнаха яко с ментета
Ate,Textar и най-вече Brembo са яки ментета в BG и продавачите нямат никаква вина!

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
dr.peshev написа:Ама явно е менте!
А ти от къде ги купи тези Quinton Hazell ?

JTD написа:MMG написа:А нямат ли гаранция, някой пробвал ли е да ги връща? Аз съм отпред с АТЕ power, но напоследък колата забелязвам, че дърпа наляво, което ме навежда на мисълта за крив диск. А дисковете ми не са на много километри...
Ами пробвах първия път.
След като ми се каза да донеса документ (становище) от сервиза, където са били монтирани, че са били монтирани правилно, то предвид моето състояние това автоматично ме прати в 3-та глуха. И си купих нов комплект, което не беше решение отново и ме върна в изходна позиция.
Ако и моите излезнат криви ще се разправям и аз. Също са взети от търговец във форума. Въпросът е, че все не намирам време.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Evkata написа:dr.peshev написа:Ама явно е менте!
А ти от къде ги купи тези Quinton Hazell ?
UK
Имат и представители в BG
Просто марки като Mintex,Apec,EBC,Quinton Hazell ,Delphi не са атрактивни за ментета
и макар да са 2-ро ниво на качесво,те са оригинални и няма проблеми с тях!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Към автора на темата - защо не пробваш с Метели примерно? Дискове не съм ползвал техни, но каретата им и спирачната система са безпроблемни, а и не вярвам някой да ги ментосва. А относно дисковете, лично аз сменях преди 3 години предни Брембо от Авто+, и нямам абсолютно никакъв проблем. Но като цяло качеството на частите явно усилено пада, като гледам какви теми се появяват във форума - утвърдени марки се сриват яко, което ме навежда на мисълта, че или нашите търговци си зареждат откровени ментета, или проблемът не е само български.
only rear wheel drive
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
аз също съм с ATE Power взети от Ауто+ и към края на 2014 ги измъчих: фабричния преден десен апарат блокира на макс 3 пъти, така че джантата да не може да се пипне. заменящия апарат 2ра употреба също блокира по идентичен начин след известно време. на всичкото отгоре си ги ползвам сериозно и въпреки това работят безпроблемно, макар че бях убеден че ще се изкривят след толкова прегряване. явно съм извадил късмет...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
MMG написа:JTD написа:MMG написа:А нямат ли гаранция, някой пробвал ли е да ги връща? Аз съм отпред с АТЕ power, но напоследък колата забелязвам, че дърпа наляво, което ме навежда на мисълта за крив диск. А дисковете ми не са на много километри...
Ами пробвах първия път.
След като ми се каза да донеса документ (становище) от сервиза, където са били монтирани, че са били монтирани правилно, то предвид моето състояние това автоматично ме прати в 3-та глуха. И си купих нов комплект, което не беше решение отново и ме върна в изходна позиция.
Ако и моите излезнат криви ще се разправям и аз. Също са взети от търговец във форума. Въпросът е, че все не намирам време.
Задължително провери дисковете на място за кривини. Без да слагаш апаратите. Хубаво е с часовник да се види, защото производителите дават някъкъв допуск за кривина, но не мога да си спомня в какъв диапазон. Не вярвам да е по голям от 0.1-0.2мм. Трябва да се погледне в сайта на даденият производител.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Колеги, преди известно време (по-малко от година и около 10-15хил. км.) и аз смених всички дискове и накладки. Проблема, е че предните май-вече са криви, не е много, но го има. Цялата операция си я правих аз и съм сигурен, в това което съм свършил. Дисковете са ми Цимерман, с цинково покритие дупчени. Това чудо може ли да бъде измерено и къде в София мога да я свърша тази работа? Питам, за да мога да направя замерване и ако има криво, да задействам нещо с търговеца, който също е от форума.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Кой търговец ще замени криви дискове?!
Дискове,съединител,накладки .........са консумативи!
Както един съединител се пали за секунди,така и диск се криви от локва с вода!
p.s.Най-обичам да гледам как на автомивка се започва банята от горещите дискове

dr.peshev написа:Кой търговец ще замени криви дискове?!
Дисковете се сменят по принцип без проблем.
Теоретично и моите ако бяха сменени в сервиз, то щяха да ми ги сменят.
А диск не може да го изкривиш толкова лесно от вода. Това е лек мит. Особено на автомивка, където не спираш от 200 до 0 и в момента на спирането някой да започне да пръска с -60 градусов химичен разтвор.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Реклама на колегата от когото взех дисковете няма да правя, той си я има достатъчно и репутацията му мисля също е на достатъчно високо ниво. Имайки всичко това предвид, той самия изяви готовност да ми помогне, ако замеря дисковете някъде. Та по въпроса - къде мога да ходя да ми замерят дупчени дискове ?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Кой търговец ще замени криви дискове?!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Wierdo написа:Реклама на колегата от когото взех дисковете няма да правя, той си я има достатъчно и репутацията му мисля също е на достатъчно високо ниво. Имайки всичко това предвид, той самия изяви готовност да ми помогне, ако замеря дисковете някъде. Та по въпроса - къде мога да ходя да ми замерят дупчени дискове ?
При някой стругар или шлайфист със часовник. Махате джантата, сллгате часовника и въръткате диска.