Притрисане при потегляне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Притрисане при потегляне

Мнение от idrive » 01 Юни 2015, 9:49

Малко да повдигна темата

И при мен на 3-4 пъти се появи това тресене, особено на задна скорост.Напред почти не се усеща.Съединителя е на не-повече от 15000км комплект LUK.Тези дни ще се разглобява всичко да се провери.Ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил нека сподели.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 01 Юни 2015, 20:58

idrive написа:Малко да повдигна темата

И при мен на 3-4 пъти се появи това тресене, особено на задна скорост.Напред почти не се усеща.Съединителя е на не-повече от 15000км комплект LUK.Тези дни ще се разглобява всичко да се провери.Ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил нека сподели.

Аз го имах същия проблем до скоро - тресене понякога и то здраво при потегляне. В повечето случаи отлепяше мазно съединителя, но имаше моменти на здраво тресене. Това придружено с доста трудно влизане на скоростите. Сложих нов комплект на Luk - маховик, съедините, акс. лагер и помпа. Старият съединител беше почти на нула - до последно обаче не приплъзваше.Маховикът можеше да изкара още, но беше тръгнал и той.
Сега всичко е наред. Скоростите влизат значително по-добре, въпреки, че понякога не идеално. Тресене има много рядко и е много слабо - единствено ако тръгвам с малко газ. Отдавам го даже на това, че съм 4х4 и се иска малко повече газчица при потегляне. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 01 Юни 2015, 22:30

А каретата на полуоските прегледахте ли ги?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 01 Юни 2015, 22:34

Каретата имат допустим луфт, но диф-а има около 1/3 свободен ход.Това коментирахме с майстора привечер и може и да е от него.Ще проверя и маховика

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 01 Юни 2015, 23:13

idrive написа:Каретата имат допустим луфт, но диф-а има около 1/3 свободен ход.Това коментирахме с майстора привечер и може и да е от него.Ще проверя и маховика

Каретата има допустим луфт от към кардана,но не и външните.1/3 ми се струва голям свободен ход..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 320d 04'

Мнение от PaLMaL » 23 Юли 2019, 21:32

И аз имам подобен проблем - когато съм в задръстване , в повечето случаи при потегляне се разтриса цялата кола и то доста сериозно. Наскоро забелязах , че и сутрин когато е по-хладно при първите потегляния също тресе. Съединител не съм сменял , но си отделя някъде в средата. Дали е възможно да е маховика ? Нямам проблеми с карета , кардани и т.н.
М43Б19

Предишна

Назад към E46