Помощ за прецакан двигател

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Помощ за прецакан двигател

Мнение от metodi80 » 10 Окт 2014, 22:21

Колега , не бързай да сменяш мотора , ако ти е възможно намери свестен майстор да погледне отговорно нещата (ако трябва да отвори и да види , а след това да дава оценка за евентуалните разходи ). Не казвам , че човека , който ти е дал съвет да сменяш мотора не си разбира от работата , но потърси и второ мнение , което да е обосновано ! В крайна сметка ти си знаеш/решаваш ....

По въпроса за табличките и качествата на "майсторите" - всеки може да допусне грешка , дори най -добрия майстор , а за наливането на маслото , табличките са препоръчителни , а при самото пълнене просто се следи до къде е стигнало маслото на щеката (това всеки уважаващ себе си майстор го знае и прави ). Никога не се предоверявам на каталози , таблици и т.н. , сипва се , гледа се до къде е на щеката , ако трябва , се долива , ако не - спира се ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 12 Окт 2014, 17:38

Намерих двигател, наскоро свален - още не беше разоборудван. Свалиха всичко от него и го взех. Не ми се занимава с ремонти. Ако и този се спомине, тогава евентуално може да си направя моя. Абе големи кофтори ще се окажат тия М47 :bang: късат валове на поразия. Докато търсех мотор, всеки вика - коляновия вал е продаден. Ханс пак се е изложил нещо ми се струва... Като сваля моя, ще махна картера да видя как точно е дал фира.
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 12 Окт 2014, 19:28

Колега направи някоя снимка на скъсания вал че ми е интересно как се е скъсал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 31 Окт 2014, 1:43

Колеги, новият (стар) мотор е монтиран и вече 5-ти ден търкалям джитката. Старият още не е разглобен, но е 100% валът, защото при опит за въртене в едната посока започва да изскача напред - в другата посока не. Когато се отвори, ще се снима, но сега нямам време.
Имам обаче един много неприятен проблем - колата ту пали, ту не пали - по скоро иска доста въртене на стартера, докато запали. Но понякога само при леко врътване и пали. Помпата я носих за зацепване в БОШ - щеше да излезе 10 лева, ма й смениха някакви карантии (гуми), че се били спекли и т.н., като цялото удоволствие излезе към 330 лв. След това майсторите сложиха помпата и докараха колата до положение принудително палене - т.е. палят я само със стартерен газ - иначе мъртвец. След паленето работи ОК - даже имам чувството че понавървява 1 идея повече, ама най-вероятно е чисто внушение. Както и да е, 3 дена си играха хората, накараха я да пали. Само че, както вече споменах, след 2-3 дена каране започна все по-често да отказва да пали и да въртя по повече време на стартера. Хората, дето я правиха, са свестни и съвестни, ама ми казаха, че повече не искат да я виждат :mhihi: . Единия от тях е добър приятел с един от механиците в Дару и го е ползвал за консултатнт. Та въпросният му е казал, че е голяма разправия с тая помпа.
Както и да е - толкова можали, толкова направили. Въпросът ми е има ли нейде в София или околията спец по точно това високо-технологично чудо на техниката и върхово постижение на немската инженерна мисъл - демек помпата на М47 - та да отида и да я "намести" веднъж за винаги както трябва?

P.S. Е не вярвах, че това ДВГ е толкова... :censored: :censored: :censored:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от logout » 04 Ное 2014, 14:05

Сериозно, никой ли не ги прави тия?

И още един проблем - нафтата взе много бързо да изфирясва, а по борд всичко е ОК, пък и колата си върви нормално, не е като да е със 100 коня отгоре. Гледах за течове - няма. Пушеци - няма. Да не би тия от БОШ да са ми хакнали нещо помпата? Нямам идея какво може да е...

Предишна

Назад към E46